icon

Krém na koláč zo Salka a šľahačkovej smotany

sandra49
22. feb 2026

Ahojte🙂 mam takéto dve salka a este šľahačkovu smotanu. Aký krem urobiť z toho? Zo salka som este nikdy nerobila. Popravde, variť to 2-3 hodiny nemám chuť. Da sa to použiť aj v takejto forme? Googlila som ale nejak ma nič neoslovilo. Za každý typ dakujem 🙂

Krém na koláč zo Salka a šľahačkovej smotany
bielasovicka
22. feb 2026

@sandra49 ja karamelové salko vymixujem s maslom a mam z toho dobrý lahodný krém.

sandra49
autor
22. feb 2026
@bielasovicka

@sandra49 ja karamelové salko vymixujem s maslom a mam z toho dobrý lahodný krém.

@bielasovicka dakujem 🙂 akurát pozerám a je tam na etikete tento recept. A 250g masla dávaš na jedno salko ako je tam písané? Nie je potom moc ťažký maslovy?

anonym_b443e2
22. feb 2026

Zmiešaj Salko s uvareným karamelovým pudingom (z prášku), natri na medové pláty (polotovar nájdeš v každých potravinách) a nechaj zaťažené aspoň 5 hodín. Najjednoduchší a vynikajúci zákusok.

sandra49
autor
22. feb 2026
@anonym_b443e2

Zmiešaj Salko s uvareným karamelovým pudingom (z prášku), natri na medové pláty (polotovar nájdeš v každých potravinách) a nechaj zaťažené aspoň 5 hodín. Najjednoduchší a vynikajúci zákusok.

@anonym_b443e2 dakujem za tip, to by som si veru velmi dala, ale som bezlepkova takže ta príprava by bola náročná 😅

lenka13332
22. feb 2026

@sandra49 Marlenka

sandra49
autor
22. feb 2026
@lenka13332

@sandra49 Marlenka

@lenka13332 a ako urobiť krem? Tiež len s maslom nevareny? Ci treba to aj uvarit?

bielasovicka
22. feb 2026
@sandra49

@bielasovicka dakujem 🙂 akurát pozerám a je tam na etikete tento recept. A 250g masla dávaš na jedno salko ako je tam písané? Nie je potom moc ťažký maslovy?

@sandra49 áno, dávam celé maslo, podľa mňa to nie je veľmi maslové, tak akurát. Ale môžeš dat aj menej masla. Urobíš korpus, potries týmto krémom, a nato šľahačku, je to mňam 👌 👌

sandra49
autor
22. feb 2026
@bielasovicka

@sandra49 áno, dávam celé maslo, podľa mňa to nie je veľmi maslové, tak akurát. Ale môžeš dat aj menej masla. Urobíš korpus, potries týmto krémom, a nato šľahačku, je to mňam 👌 👌

@bielasovicka asi to takto skúsim 🙂 a to obycajne tiez robíš tak, ze ho nevaris?

bielasovicka
22. feb 2026
@sandra49

@bielasovicka asi to takto skúsim 🙂 a to obycajne tiez robíš tak, ze ho nevaris?

@sandra49 nie, nevarím.

bielasovicka
22. feb 2026
@sandra49

@sandra49 pardon, ty myslíš obyčajne salko? To uvarím na karamel.

sandra49
autor
22. feb 2026
@bielasovicka

@sandra49 pardon, ty myslíš obyčajne salko? To uvarím na karamel.

@bielasovicka dakujem tak skúsim teraz z toho karameloveho co netreba variť 🙂

anonym_106f07
22. feb 2026

Marlenku robim napr salko karamelove+ maslo+1uvareny karamelovy puding. Platy kupim potriem a kazdy aj posypem sekanymi orechami. Pofrkam cokoladou.
Alebo iba maslo a karamelove salko ako plnka, klasicka piskota a niekedy dam banany alebo dzem/rozvar.
Mozes urobit aj maslo a obyc.salko ale to je pre mna dost sladke..

sandra49
autor
22. feb 2026
@anonym_106f07

Marlenku robim napr salko karamelove+ maslo+1uvareny karamelovy puding. Platy kupim potriem a kazdy aj posypem sekanymi orechami. Pofrkam cokoladou.
Alebo iba maslo a karamelove salko ako plnka, klasicka piskota a niekedy dam banany alebo dzem/rozvar.
Mozes urobit aj maslo a obyc.salko ale to je pre mna dost sladke..

@anonym_106f07 dakujem ti a to obycajne salko najprv uvaríš?

anonym_106f07
22. feb 2026
@sandra49

@anonym_106f07 dakujem ti a to obycajne salko najprv uvaríš?

@sandra49 no bud uvarim a je karamel alebo cisto iba neuvarene salco a maslo. Pouzivam to neuvarene napr na obter torty/kolaca alebo dam na korpus pod plnku nejake ovocie lebo neuvarene salco je len sladke.

sandra49
autor
22. feb 2026
@anonym_106f07

@sandra49 no bud uvarim a je karamel alebo cisto iba neuvarene salco a maslo. Pouzivam to neuvarene napr na obter torty/kolaca alebo dam na korpus pod plnku nejake ovocie lebo neuvarene salco je len sladke.

@anonym_106f07 ahaa dakujem za vysvetlenie 🙂