Ktorú jedlú soľ odporúčate?
Prosim vas, ktora sol je teraz dobra? Posledne balenia, ktore sme kupili, su uplne zle
Ja úplne chápem. Máme 3 rôzne značky a každá solí inak. Pri jednej to stačí štipka a pri druhej ani lyžicu necítiš.
Čo môže byť na soli zle? Soľ ako soľ. Kúpim v jednote, alebo objednávam praidskú
@sisska96 no napr moj mamzel neznasa hrubozrnnu, musi byt pomleta uplne na jemno 🤷♀️
Ja som posledne kupila v Lidli a tiez sa mi vobec nepaci. Je strasne hruba a mam pocit, ze aj menej soli.
Ja používam čiernu indickú soľ ale mixujem ju s bielou nakoľko ta čierna neobsahuje jod ktorý je dôležitý. Vo výsledku jedlo chuti a vonia výborne
co moze byt zle na soli? predtym som sol kupovala naozaj velmi malo, teraz kilo miniem za tyzden - dva, proste nesoli
posledna neviem aka bola znacka, ale bola hruba a prasniva, nesoli
predtym mali v kauflande v papieri zabalenu, jemnucka, super solila, zmenili obal za plast a aj sol uplne ina
co moze byt zle na soli? predtym som sol kupovala naozaj velmi malo, teraz kilo miniem za tyzden - dva, proste nesoli
posledna neviem aka bola znacka, ale bola hruba a prasniva, nesoli
predtym mali v kauflande v papieri zabalenu, jemnucka, super solila, zmenili obal za plast a aj sol uplne ina
@anonym_autor Chemicky je to stale ten isty skoro 100% chlorid sodny. Urcite to nie je namlete na kocky 5 x 5 x 5 mm. V horucom jedle sa rozpustia po chvilke aj vacsie krystaly. Nadmerne solenie nie je zdrave.
Ja pouzivam od Solivarov tu modru, nie ruzovu dojodovanu, je dodavana presne v papierovom vrecusku, najhorsiu sol ma Kaufland, strasne velke zrnka, ako spominas je zabalena v plaste a kvalita uplne o nicom nakolko je malo slana, vraj mame ine chute tvrdia na zapade...
Ja si na kupe soli davam zalezat, kupujem nerafinovanu hrubu surovu morsku sol (je tmavsia, trochu vlhka...), cast pomixujem najemno a cast nechavam taku hrubu na varenie
Ja pouzivam od Solivarov tu modru, nie ruzovu dojodovanu, je dodavana presne v papierovom vrecusku, najhorsiu sol ma Kaufland, strasne velke zrnka, ako spominas je zabalena v plaste a kvalita uplne o nicom nakolko je malo slana, vraj mame ine chute tvrdia na zapade...
@anonym_c9d152 ruzova je s florom a jodom. U nas zo zakona je kuchynska sol jodidovana, pretoze jodom sa eliminuje vyskyt strumy
Ja klasickú soľ nemôžem ani cítiť, príde mi úplne až kyslá, resp. s divnou dochutou. Najprv som si myslela, že to je tým jodom, ale s morskou jodidovanu problém nemám. Himalajska tiež je akoby menej slaná, vyhovuje mi to na také to priame posolenie šalátu a chlebíka. Do varenia dávam tú morskú. Ja aj v reštaurácii rozoznam, akou soľou solia, niekedy kvôli tomu ani nedojem.
Ja klasickú soľ nemôžem ani cítiť, príde mi úplne až kyslá, resp. s divnou dochutou. Najprv som si myslela, že to je tým jodom, ale s morskou jodidovanu problém nemám. Himalajska tiež je akoby menej slaná, vyhovuje mi to na také to priame posolenie šalátu a chlebíka. Do varenia dávam tú morskú. Ja aj v reštaurácii rozoznam, akou soľou solia, niekedy kvôli tomu ani nedojem.
@akvi .. ... Presne pre tu menej slanost používame iba ružovú himalajsku. Normálna soľ mi príde strašne umelá a nechutná uz
@anonym_autor tie z kauflandu su hnus, ja uz jedine morsku hocico len nie slovenské vyrobca🙄
Jodovana sol(musi byt) pre zdravie a psychiku,zdravo fungujuci mozog, ukazem obrazok:
Kupujem tú čo pridala
@lightworker
Divim sa, že väčšina z vás nemá odsledované, že soľ už dávno nie je dostatočne slaná. Rovnako cukor nie je sladký, ako kedysi. Do oboch sa pridávajú nejaké prídavné látky. Do práškového cukru škrob.
Jodovana sol(musi byt) pre zdravie a psychiku,zdravo fungujuci mozog, ukazem obrazok:
@lightworker mna strasne rozculuje tato sol poslednu dobu, su v nej necistoty. Uplne v kazdej. Take cierne a sede krystaliky. A to som ju predtym vzdy kupovala.
@anonym_autor Fresh, Jednota, papierové vrecká bielo modré, jediná schopná soľ a veľmi jemnučká 😊
@lightworker mna strasne rozculuje tato sol poslednu dobu, su v nej necistoty. Uplne v kazdej. Take cierne a sede krystaliky. A to som ju predtym vzdy kupovala.
@anonym_0da25e ja kombinujem aj inu, polsku priamo v Solnej bani ked sme boli tak odtial, vyborna 😍ta je top.. Wieliczka

Čo môže byť na soli zle? Soľ ako soľ. Kúpim v jednote, alebo objednávam praidskú