icon

Mrazené hrozno: Ktorá príprava je lepšia?

23. jún 2026

Skúšali ste niekto?
Videla som video - kde iba umyté hrozno zamrazia.
A potom také, že hrozno pokvapkajú citrónovou šťavou a obalia v cukre a tak zamzrazia.

Neviete, ktorá možnosť je lepšia?
Chcem vyskúšať 🙂 Ďakujem 🙂

martinmmartin
23. jún 2026

zamrazili sme cierne ribezle minuly rok. Tento rok sme zas obrali a pridali do hrnca to mrazene minulorocne a rozdiel v lekvari ziaden nieje.
Co chces s tym hroznom robit? len tak jest alebo spracovat nejako?
Po rozmrazeni sa ti rozplacne lebo popraskaju od krystalov ladu bunkove steny. Co nevadi pri dalsom spracovani ale ako stolove hrozno z toho nic nebude

autor
23. jún 2026
@martinmmartin

zamrazili sme cierne ribezle minuly rok. Tento rok sme zas obrali a pridali do hrnca to mrazene minulorocne a rozdiel v lekvari ziaden nieje.
Co chces s tym hroznom robit? len tak jest alebo spracovat nejako?
Po rozmrazeni sa ti rozplacne lebo popraskaju od krystalov ladu bunkove steny. Co nevadi pri dalsom spracovani ale ako stolove hrozno z toho nic nebude

@martinmmartin Toto sa potom papá - ako "nanuk", teda zobkáš si zmrazené hrozno. Musí byť bezkôstkové.

yellowunicorn
23. jún 2026

Skúšala som a mne to nechutilo zmrznuté 😂 radšej iba vychladené z chladničky

anonym_8e3a0a
23. jún 2026

Ahoj, ja som skusala - umyla a dala zamrazit, potom so to vytiahla a rovno take jedla a bolo to brutalne osviezujuce aj „len tak”… v tychto horucavach idealne.☺️

autor
23. jún 2026
@anonym_8e3a0a

Ahoj, ja som skusala - umyla a dala zamrazit, potom so to vytiahla a rovno take jedla a bolo to brutalne osviezujuce aj „len tak”… v tychto horucavach idealne.☺️

@anonym_8e3a0a Tiež to chcem vyskúšať, takže netreba cukor a citrón, vyskúšam teda tak 🙂

vevesh
23. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_8e3a0a Tiež to chcem vyskúšať, takže netreba cukor a citrón, vyskúšam teda tak 🙂

@anonym_autor moje deti zavislacia ma tom. Iba umyt a do chladnicky a potom len zjest. Ale je potrebne bezkostkove hrozno, mierne sladke. Takze zamrazujem iba urcite hrozno, nie kazde je vhodne na toto...

anonym_ba17cd
23. jún 2026

Nám doma veľmi chutí iba tak zmrazené hrozno, ale asi to nie je dobré ak máš nejaké citlivé zuby ale iný problém so zubami. Kamarátke to bolo nepríjemné chrúmať.

biba_18
23. jún 2026

mrazím čisté. načo ešte cukor na to 😏

anonym_a6b014
23. jún 2026

veď skús pár bobúľ tak aj tak, a uvidíš, ktoré ti viac chutí, nemusíš mraziť hneď tri kilá hrozna 🙂

autor
23. jún 2026
@biba_18

mrazím čisté. načo ešte cukor na to 😏

@biba_18 No, konzumenti v každom videu sa tvária spokojne - ale či sa im dá veriť. Skúsila som čisté a uvidím.

biba_18
23. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 No, konzumenti v každom videu sa tvária spokojne - ale či sa im dá veriť. Skúsila som čisté a uvidím.

@anonym_autor môžu byť spokojní. ale cukor navyše prijímať je zbytočné… to hrozno je dobré aj bez cukru..

anonym_e8e76d
23. jún 2026

Mala si skusit aj aj a potom sa sama rozhodnut, co ti chuti viac

adriana_tanguila13
Odpoveď bola odstránená
zlaticko_no1
23. jún 2026

Bez cukru, citron som neskusala ale moze byt fajn. Je to super, ja napriklad aj banan jem len vylucne mrazeny na kolieska...cerstvy neznasam.