Muránske buchty: Váš názor na ich chuť?
Mali ste? Váš názor na ne? Ja som ochutnala minulý týždeň prvýkrát, ako sú dobré, ale žeby nejaké wau aký je okolo nich ošiaľ to sa mi nezdali, takže som ostala aj sklamaná, čakala som niečo viac a prišli mi to ako normálne poctivé buchty.
@marsmykkok och, cez prazdniny sme mali, uplne cerstve su vynikajuce, slivkove, visnovo-makove, jablkove mnaaam, makucke, nadychane, vsetky sme ochutnali, maju asi 15 plniek. Ale fakt to chce uplne cerstve.
@marsmykkok kedysi boli vynikajúce, pred cca 3 rokmi som kúpila naposledy. Sú chutné, ale už to nieje čo bývalo 😒
Ja som ich mala naposledy cca 5 rokov dozadu. A boli famozne. Chystali sme sa tam zobrat nasich, tak som prekvapena z tychto komentarov. ☹️ No ved uvidime ci sa zmenili
Ja som ich mala naposledy cca 5 rokov dozadu. A boli famozne. Chystali sme sa tam zobrat nasich, tak som prekvapena z tychto komentarov. ☹️ No ved uvidime ci sa zmenili
@ivanakal tak ak si potom spomenieš napíš sem dojmy svoje po piatich rokoch. Lebo pre mňa teda wau efekt nebol, lepšie určite ako nejaké balené z Tesca, ale zase taká normálka akú nájdeš v každej lepšej pekárni, nič extra fakt.
A najhnusnejsie su tvarohove. Kysly tvaroh bez cukru.
@ivanakal tak ak si potom spomenieš napíš sem dojmy svoje po piatich rokoch. Lebo pre mňa teda wau efekt nebol, lepšie určite ako nejaké balené z Tesca, ale zase taká normálka akú nájdeš v každej lepšej pekárni, nič extra fakt.
@marsmykkok ja si len pamatam, ze boli veeelke a plne naplne, a fakt vyborne. Mozno vtedy som bola ohurena, ze jem legendarne buchty, preto mi chutili aj ked mozno inemu by nechutili.. pojdeme zopakovat a uvidim.
my sme ich jedli cca 4-5 rokov dozadu, nechutili nam vobec, mali sme 4 druhy
Cakala som viac. Mala som Makovo-Višňové,tvarohové, nutelove. Plnky bolo máličko,chuťovo nič extra.
Nevravim, ze su zle, ale ze by som z nich odpadla, tak to nie
Tiež som sa pred pár rokmi dala nalákať na ich úžasnú povesť a tiež som na zadok nespadla. Neohurili. Nič čo by som si musela ešte niekedy kúpiť.
Musela som si vygúgliť,vraj tradícia od 60tych rokov minulého storočia a ja som v živote nepočula o nejakých muránskych buchtách
Davnejsie boli vacsie, chutnejsie, plne naplne a lacnejsie. Teraz taky priemer. A dobre su len cerstve
Tiež som z nich nepadla na zadok. Akože chutiť mi chutia, rada si ich občas kúpim, určite patria k dobrým buchtam, ale nie je to nič extra. Proste normálne buchty, veľké a dobre naplnené. A teda vždy som ich jedla len čerstvé, netuším, ako chutia na druhý deň 😅 Ale asi ako každé kysnuté cesto, lepšie je čerstvé.
Už nie sú to, čo bývali. Už je to len čistý biznis. Už sú také gumovejšie a menej plnky, zato cena išla brutálne hore. Hlavne cez ,,sysliu" sezónu. Veľmi dávno, ked som chodila ešte na ZŠ ich predávali v stánku pri škole a to boli neskutočné buchty. Tieto sa na ne nechytajú. Toto je už iba o biznise. A to viem porovnať dnešné a tie z pred 30 rokov. Aj u nás v mestskej skupine sa to už riešilo. Že šli kvalitou a chuťou veľmi dole, zato cenou hore. Bývam 10 km od Muráňa a keď ich opät začali predávať, tak sme si ich chodili kupovat. Ale teraz už nekupujeme. Už nám nechutia.
To už radšej ten Kremnický zemiak, pre ten by sa oplatilo cestovať 🙂
@marsmykkok nám vôbec nechutili. Dostali sme ich, asi 6 kusov, ochutnali a zvyšok vyhodili. Nič extra a nechápem ten hype okolo.
@anonym_bd77c5 kremnické krumple sú vynikajúce z cukrárne Malinová pani v Kremnici. Tie slávne krumple, ktoré všade propagujú z toho dobového obchodu chutia horšie a sú aj drahšie
Ochutnali sme prvykrat pocas "syslej" sezony tento rok. Kazdy nam vravel, ze ich MUSIME ochutnat ked tam ideme. Ako su chutne, ale jedenkrat stacilo. Aj celkovo Muran. Cisty biznis. Ale tak 1x kvoli detom sme to dali.
@anonym_bd77c5 kremnické krumple sú vynikajúce z cukrárne Malinová pani v Kremnici. Tie slávne krumple, ktoré všade propagujú z toho dobového obchodu chutia horšie a sú aj drahšie
@anonym_df5cd4 Vďaka za info
@anonym_bd77c5 Mňa tie teda neohúrili vôbec. 🙄
Ochutnali sme prvykrat pocas "syslej" sezony tento rok. Kazdy nam vravel, ze ich MUSIME ochutnat ked tam ideme. Ako su chutne, ale jedenkrat stacilo. Aj celkovo Muran. Cisty biznis. Ale tak 1x kvoli detom sme to dali.
@zltalienka mám to rovnako. Celý Muráň je plný biznisu. Raz stačilo.
@anonym_bd77c5 Mňa tie teda neohúrili vôbec. 🙄
@tarra6 Jasné, veď každému chutí niečo iné.
My sme ich mali teraz na konci leta. Boli výborné. Ja som mala nugát a buchta bola parádna. Voňavá, lahučká a náplne kopec. Ja som ju ani nevládala dojesť, čo sú také veľké. Deti si dali jahodové a manžel makovú a tie boli tiež výborné.
@zltalienka presne, svokrovci bývajú v Revúcej, takže my to poznáme už dávno. Teraz cela Muráň čistý biznis. Už najmenej 3 roky sa platí parkovné aj pri cintoríne. Chodíme tam na všetkých svätých. A to parkovné neplatíme ani na cintoríne u nás vo veľkom okresnom meste.
Su extrémne, za mňa najlepšie buchty aké som kde jedla po celom Slovensku, ale treba ich zjesť hneď ako sa kúpiš, ešte horúce sú extrém, ak ich necháš do druhého dňa zavreté tak nečakaj zazrak

@marsmykkok oni už dávnejšie zmenili receptúru. Nám nechutili. Ale svokrovci čo bývajú v Revúcej hovorili, že niekedy bolí vynikajúce.