Poraďte jednoduchý recept na ryžový nákyp: bez zbytočných krokov
mám rada ryžový nákyp ale vždy keď si nájdem recept je tam milión krokov, zvlášť variť ryžu, šľahať sneh, miešať žĺtky... 🙂
nemáte niekto fakt jednoduchý recept, že všetko zmiešať, dať do zapekacej misy a hotovo?
aký problém.
1. uvar ryžu
2. vyšľahaj 3 vajcia s 3 lyžicami kryšt. cukru. pridaj 3 lyžice oleja.
3. Všetko spolu zmiešaj ryža + vyšľahané vajcia s cukrom
4. vylej do nádoby v ktorej to budeš piecť. ak dávam do pekáča tak ho vymasti tukom a posyp strúhankou.
5. Peč pokiaľ nebude vrch nákypu do zlata.
aký problém.
1. uvar ryžu
4. vylej do nádoby v ktorej to budeš piecť. ak dávam do pekáča tak ho vymasti tukom a posyp strúhankou.
@anonym_b5f41f nedavas ovocie? To je asi dosť suche …
Tento recept je super. https://varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-nakyp/... Dávam veľa ovocia, chutné je kompotovane.
@anonym_b5f41f nedavas ovocie? To je asi dosť suche …
@anonym_45a7e2 niekedy nie, niekedy áno. ak nedávam tak potom k tomu kompót osobitne do misiek.
dokonca dcéra si nákyp polieva komp. šťavou. Neriešim keď to má tak rada.
Tento recept je super. https://varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-nakyp/... Dávam veľa ovocia, chutné je kompotovane.
@andreakotesova podla tohto receptu robim aj ja.
@anonym_45a7e2 niekedy nie, niekedy áno. ak nedávam tak potom k tomu kompót osobitne do misiek.
dokonca dcéra si nákyp polieva komp. šťavou. Neriešim keď to má tak rada.
@anonym_b5f41f ja ovocie dávam a šťavou polievam ryžu aby to nebolo take suche
aký problém.
1. uvar ryžu
@anonym_b5f41f mňam, vyskúšam. Ja veru dávam aj ovocie. Len vajíčka som nešľahala osobitne.
Ja uvarim ryzu v mlieku a vode so stipkou soli, ked je uvareba zamiesam do nej cukor. Do mierne vychladnutej dam zltky a maslo, premiesam, vlejem do pekaca strcim do rury a pred dopecenim navrstvim sneh vyslahany s cukrom a vypnem ruru necham v rure zapiect
@zuzulienocka78 ja varievam z youtube Adriana Poláková- je úplne famózny nie len na chuť, aj oku ulahodí. Ryžový nákyp nie je štýl varenia " čo dom dal" .. skús jablkovo- škoricovú žemľovku z vianočky, ta je podstatne rýchlejšia na prípravu
preboha kto dava do ryzoveho nakypu ovocie o tomto som v zivote nepocula
preboha kto dava do ryzoveho nakypu ovocie o tomto som v zivote nepocula
@anonym_0a8c6e Preboha, ja zas prvykrat citam o tom, ze tam to ovocie niekto nedava a vlastne len upecie cistu suchu osladenu ryzu 😅
ryža samotná má strašne veľa sacharidov, prečo by ju niekto ešte sladil???
@anonym_0a8c6e Preboha, ja zas prvykrat citam o tom, ze tam to ovocie niekto nedava a vlastne len upecie cistu suchu osladenu ryzu 😅
@anonym_f5dd0d Preboha, nie je to ziadna sucha osladena ryza, je to normalny ryzovy nakyp. Tato verzia s kompotom vyzera akurat tak ako nieco co by narychlo vymysleli v skolskej jedalni lebo im zabudli doniest kura.
@anonym_f5dd0d Preboha, nie je to ziadna sucha osladena ryza, je to normalny ryzovy nakyp. Tato verzia s kompotom vyzera akurat tak ako nieco co by narychlo vymysleli v skolskej jedalni lebo im zabudli doniest kura.
@anonym_0a8c6e 😅 Tak cista osladena ryza bez ovocia musi byt fakt kulinarsky zazitok. To akoby si napriklad bublaninu urobila len ciste cesto nez ovocia 😉
@anonym_0a8c6e Tak som si dala trochu namahy a guglila fotky a recepty na ryzove nakupy. Vsade bolo ovocie 😉😀. Len pre teba je to nejaka novinka 😀

Tak chceš ryžový nákyp, ale grc zmiešaný v jednej mise ako prasatu?
Však jedlo má byt chutne aj na pohľad