icon

Poraďte prírodné potravinárske farbivá na torty bez farbív

Dnes o 12:09

Ahojte idem robit tortu pre dceru.
Ma byt na styl duhy cize potrebujem farbiva. Avsak tie farbiva co pozeram to je cisto chemicky bordel! Hladam nieco bio co dobre zafarbi krem. Mate skusenost s touto farbou na obrazku? Alebo nieco ine? Hlavne nieco kde nieje E110, E120 atd... Farbili ste niekto kremy s praskom z ovocia?
Dakujem
Prosim blbe komentare si nechajte 😚

Poraďte prírodné potravinárske farbivá na torty bez farbív
viestta
Dnes o 12:14

praskom z ovocia nikdy nedosiahnes taku sytost ako s potravinarskymi farbami, ale pouzit sa daju. Predava sa aj susena cvikla, ta farbi celkom intenzivne do ruzova a nie je ju citit. Na zelenu mozes pouzit spenatovy pretlak, ale treba ho dokladne premixovat a potom nechat vysusut a zas pomliet. Jahody a maliny farbia celkom slabo. Tak isto cucoriedky sa daju pouzit ale neviem ci zozenies susene a ci ich mas na com pomliet na jemny prasok. Ale vsetky tieto farby sa rozpustaju vo vode, cize na kerm maslo cukor ich velmi pouzit nemozes, malal by tam byt bud pudingova zlozka alebo povedzme mascarpone

anonym_fbe6a6
Dnes o 12:25

Farbiva bez farbiv. Top😄 Si myslim, ze pri dnesnych potravinach riesit trochu potravinarskej farby na torte je dost smiesne.

anonym_9de041
Dnes o 12:29
@anonym_fbe6a6

Farbiva bez farbiv. Top😄 Si myslim, ze pri dnesnych potravinach riesit trochu potravinarskej farby na torte je dost smiesne.

@anonym_fbe6a6 ja riešim a roky nekupujem vysoko spracované smetie, a farbím ako píše viesta, mám doma napríklad aj oranžovu cviklu

autor
Dnes o 12:32
@anonym_fbe6a6

@viestta dakujek krasne vysvetlene... Ma to byt slahavkovy krem na obter torty pozerala som aj dračie ovocie su bud kusky alebo prasok tak to by som mozno mohla vyskusat...
@anonym_fbe6a6 nieje to troska 🙂 ma to byt ore moju dceru 3r. A urcite jej nebudem robit farebnu tortu s takym bordelok sorry nech si kazdy dava detom svojim co chce tak isto budem aj ja ☺️