icon

Poraďte recept na ovocný kysnutý koláč bez kysnutia

Včera o 07:06

Ahojte, prosím vás viete poradiť recept na kysnutý koláč s mrveničkou bez kysnutia? Nejako ho neviem nájsť podľa ktorého som ho robievala. Dá sa to použiť aj na sladkú aj na slanú verziu?

ivicatolic
Včera o 07:28

@anonym_autor kysnutý koláč bez kysnutia? to mi neberie hlava 👽👽👽

autor
Včera o 07:33
@ivicatolic

@anonym_autor kysnutý koláč bez kysnutia? to mi neberie hlava 👽👽👽

@ivicatolic vykysne počas pečenia

anonym_1ce5d0
Včera o 07:49

@anonym_autor
AI hovorí toto:

Tento expresný koláč s droždím alebo kypriacim práškom oklame čas. Pripravíte ho vymiesením cesta, ktoré ihneď putuje na plech, kde sa naň poukladá ovocie a posýpka. Pečie sa bez nutnosti čakania na vykysnutie.

Rýchle cesto s droždím (kysnutá verzia)
Suroviny na cesto:2,5 hrnčeka polohrubej múky1/2 hrnčeka vlažného mlieka1/2 hrnčeka kryštálového cukru1/2 kocky čerstvého droždia1/2 hrnčeka oleja štipka soli a 1/2 ČL sódy bikarbóny
Postup: V miske zmiešajte droždie, cukor a vlažné mlieko. Nechajte minútu postáť. Pridajte ostatné suroviny (múku, olej, soľ, sódu) a vypracujte hladké cesto. Cesto nečaká na vykysnutie a hneď ho roztlačte rukami na vymastený a múkou vysypaný plech.

Expresné cesto s práškom do pečiva
Ak nemáte po ruke droždie, môžete vyskúšať obľúbenú hrnčekovú verziu, ktorú vyskúšali aj členovia komunitnej skupiny na Facebooku.
Suroviny: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 4 vajcia.
Postup: Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte olej, mlieko a nakoniec múku s kypriacim práškom. Vylejte na plech.

Dokončenie koláča
Ovocie: Na pripravené cesto rovnomerne poukladajte sezónne ovocie (čučoriedky, marhule, slivky alebo jablká). Ovocie môžete posypať trochou škorice a vanilkového cukru.
Mrvenička: V miske zmiešajte 50 g masla, 50 g hrubej múky a 50 g práškového cukru, kým nevznikne sypká posýpka. Posypte ňou ovocie.
Pečenie: Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 až 30 minút, kým okraje koláča nie sú zlatisté.
Tento postup sa výborne hodí aj na rôzne obmeny. Ak preferujete ešte detailnejší fotorecept, môžete si pozrieť postup na portáli Varecha.sk alebo vyskúšať verziu podľa Dobruchut.sk.

sara07
Včera o 08:24

ušetríš čas
ale osobne pre travenie by som nekombinovala prašok do pečiva a droždie
za mna je to proste katak
to kysnutie cesta pred pečenim , a kysnutie v podstate ked sa pečie ma svoj zmysel a vyznam
však v tomto teple to máš aj za 30 min vykysnute

guudy
Včera o 08:51
@anonym_autor

@ivicatolic vykysne počas pečenia

@anonym_autor staci dat viac drozdia a bude ti kysnut este aj v bruchu 🙂

ivicatolic
Včera o 10:07

O chvíľu nám AI povie i toto napríklad... zamieste si na decko, nemusíte čakať 9 mesiacov, vyprdnete ho už o týždeň, dozreje v kočári....🤣🤣🤣👎👎👎

sara07
Včera o 13:26
@guudy

@anonym_autor staci dat viac drozdia a bude ti kysnut este aj v bruchu 🙂

@guudy ved práve , ludia celé storočia fermentuju, kvasia, nakladajú všetko má svoj čas a teraz to nie je in