Prečo používať kukuričnú múku na zahustenie omáčok
Žila som dlhšie v Ázii a veľmi ma prekvapilo, že tam nepoužívajú klasickú múku na zahusťovanie omáčok, ale iba kukuričnú múku. Pritom omáčka zahustená kukuričnou múkou je úplne priesvitná, zahustí sa veľmi rýchlo, použije sa jej oveľa menej, netreba ju dlho prevárať a navyše neobsahuje lepok.
Ved Maizena. Pouziva sa aj u nas. Je to teda len skrob, ale podstata ta ista. Neobjavila si nic prevratneho 🙃
@veselo_neveselo
Nie ja som to tak nemyslela skor ze kazdeho koho poznam pouziva len muku a potom maju tu tazku mukovu chut
@veselo_neveselo
Nie ja som to tak nemyslela skor ze kazdeho koho poznam pouziva len muku a potom maju tu tazku mukovu chut
@anonym_autor no tak teraz poznáš aj takých,čo múku nepoužívajú.40 rokov používam maizenu,ak vôbec zahusťujem,lebo ozaj len výnimočne
@veselo_neveselo
@anonym_autor lebo sme tak boli zvyknutí, az tym, ze ludia viac cestuju, spoznavaju nove, pripadne maju intolerancie, tak si nastuju viac a zacnu pouzivat aj nove suroviny, moja mama a svokra varia s mukou a ja nemam doma ani gram beznej muky
@anonym_autor asi to bude zvykmi a tradìciami danými regionálne dostupnejšími potravinami. U nás sú to skôr zemiaky a obilniny, v mnohých iných oblastiach prevláda kukurica, inde ryža a pod.
@anonym_autor
Inac najlepsi svindel je arrowroot skrob , ten zahusti uplne bez chuti priehladne bez varenia.( varenim zriedne).
Moja mama, teraz už dôchodkyňa už pred veľa rokmi prestala pchať všade múku, dokonca sa z detstva pamätám ako bola napomänutá od nejakej tety že má dať do kapustnice múku...načo?
rôzne jedlá zahustujem rôzne, solamil, gustin, niektoré bez, pravidelne používam kukuričnu múku aj kukuričnú krupicu, ale pečiem koláč z pohankovej múky
Čo sa dá zahustujem gustinom, ale len ak musím, čo sa dá nastrúhaným zemiakom. Múku vôbec
@veselo_neveselo
@anonym_autor múku treba prevariť, pri skrobe netreba. Keď omacku poriadne neprevaria, tak ju majú ako lepidlo na tapety. Dá sa zahustovat aj s nasucho opraženou múkou, potom z omáčky alebo polievky surovú múku necitit
@veselo_neveselo
@anonym_autor to skor ze muku maju vzdy doma a kukuricna muka je u nas len okrajova potravina, a maizenu kupovat ked rovnaku sluzbu spravi lyzica muky sa tiez nie vzdy ludom chce.
Ked sa muka poriadne rozvari, tiez ju necitit, ale to uz treba odsledovat a niektorym sa to nechce, prdnu to tam, pol minuty posmrdlaju a vyhlasia za hotove.
Nikdy som múkou nezahustovala a moja mama tiež nezahustuje múkou min 15 rokov
@sense
Takze koprova omacka sa u vas nepodava, len koprova polievka ?
@anonym_9d0959 prečo ? Ja omáčky zahustujem maizenou, alebo zemiakom. Sense píše len o múke, že nezahustuje
@cacianka
Aky je rozdiel medzi zahustovanim skrobom a zemiakom ked zemiak ma toho skrobu v sebe ovela viac?
@anonym_autor my zahustíme strúhankou, mužovi je po múke ťažko
@ivicatolic
Dakujem to ma nenapadlo, tak inac zahustovala nasa grecka suseda ked robila kremovu grecku kuracie polievku Avgolemono ked zahustovala zltkami, mne sa to nepodarilo vyrobila som Slovensku " soplovu".🙂

Ved Maizena. Pouziva sa aj u nas. Je to teda len skrob, ale podstata ta ista. Neobjavila si nic prevratneho 🙃