icon

Prečo sa mi smotana v omáčke vždy zrazí?

Dnes o 08:07

a už neviem čo robím zle 😄 keď dávam smotanu do teplej omáčky, občas sa spravia malé hrudky a vyzerá to zrazene. skúšala som ju nechať predtým zohriať na izbovú teplotu a aj tak. Je na to nejaký jednoduchý trik?

anonym_2e96da
Dnes o 08:16

najprv do smotany pridaj naberacku omacky ktoru varis, rozmiesaj a az tak smotanu pridaj do samotnej omacky

stellarstar
Dnes o 08:17

Toot sa mi ešte nikdy nestalo.
Skus do smotany dať trochu z omáčky kt varíš alebo znížiť teplotu omáčky aby nevarila a potom tam dať smotanu a záleží aj od toho koľko % smotanu máš

anonym_30d326
Dnes o 08:20

Smotana na varenie, šľahanie, kyslá?

anonym_ecf668
Dnes o 08:20

@anonym_autor Prv daj trochu teplej/horúcej omáčky do smotany izbovej teploty a až potom, keď teplotu oboch tekutín vyrovnas, môžeš smotanu vliať do omáčky/tá však nesmie vrieť/

autor
Dnes o 08:22
@anonym_30d326

Smotana na varenie, šľahanie, kyslá?

@anonym_30d326 Smotana na varenie, 12 %

anonym_28f60f
Dnes o 08:23

To je logicke ked varis jedlo ma okolo 90-100° (ak buble tak 100°) a izbova teplota je okolo 20°C takze treba dat trocha vody, omacky z jedla do smotany aby sa teplota co najviac vyrovnala a az tak zamiesat. A ja osobne smotanu nikdy nepridavam do bodu varu stale najprv vypnem sporak a az tak vlejem.

anonym_827b28
Dnes o 08:32

@anonym_autor
U nas sa to vola ze sa zgrcne , minuly tyzden sa mi to stale vsetky postupy splnene, na slaktrafenie.

anonym_b3f56a
Dnes o 08:34

Ževraj záleží aj od značky
Veľa žien si pochvaluje z lidl

leidin
Dnes o 09:21

Hej som si vsimla ze niekde ma ist na slahanie do varenia. Ktovie, mozno je to tym

anonym_30d326
Dnes o 09:26
@anonym_autor

@anonym_autor tak tu nepoužívam ja vôbec, všade dávam na šľahanie, to dám aj rovno z chladničky do bublajucej omáčky a nikdy sa mi nezrazila

anos18
Dnes o 09:33
@anonym_autor

@anonym_autor smotana na varenie sa mi nikdy nezrazila, používala som z Lidl tu 500 ml zn. Pilos. A kyslá smotana sa mi už zrazila, tam používam postup, že ako začnem variť, hneď si vyložím kyslú smotanu ku sporáku, tam sa zatiaľ oteplí, a potom dám do nádoby mlieko alebo smotanu na varenie, do toho kyslú smotanu a múku, prípadne omáčku ešte trošku schladim pridaním studeného mlieka a cez sitko prelejem do hrnca to zmiešané mlieko s kyslou smotanou a múkou. A už dávno sa mi nič nezrazilo

anonym_3f0d30
Dnes o 09:34

@anonym_autor pouzi slahackovu smotanu alebo vyrovnaj teplotu nez ju supnes do omacky. Ja som ale doteraz nepochopila vyznam smotany na varenie. Ved prave ten tuk, ktory je z nej odobraty dava jedlu chut. Ja pouzuvam vylucne slahackovu smotanu na varenie.

martul
Dnes o 09:34
@anonym_30d326

@anonym_autor tak tu nepoužívam ja vôbec, všade dávam na šľahanie, to dám aj rovno z chladničky do bublajucej omáčky a nikdy sa mi nezrazila

@anonym_30d326 ja tak isto, rovno z chladničky do horúcej omáčky, zo začiatku trošku rýchlejšie miešam ale to možno minútku potom už len tak pomiešavam, nikdy sa nezrazi

muchotrafka298
Dnes o 10:07

Ja to nikdy nepouzivam z chladnicky rovno, necham to vonku pocas varenia. Na varenie pouzivam iba slahackovu smotanu alebo v pripade stroganova kyslu alebo creme fraiche, taku tu 12 % na varenie nepouzivam ani rastlinne. Nikdy sa mi to nezrazilo, ale je pravda, ze ja tam stahujem dole okamzite plamen (mam plynovy sporak) a miesam to, po chvilke ked sa prehreje tak ihned vypinam.

anonym_32d1f2
Dnes o 11:15

@anonym_autor najskor daj len troska smotany,prevar a potom daj zvysok

stankadu
Dnes o 12:20

Mne sa to tiez nikdy nestalo. Ale zvyknem rozmiesat trosicku muky v smotane a lievam do vriacej polievky. Pouzivam na varenie 10% alebo na slahanie.

veraaq
Dnes o 12:35

Ja varím skoro stále omáčku s mäsom ale toto sa mi ešte nestalo🧐a to dávam z chladničky hneď do horúcej,používaš smotanu na varenie?

natalka13
Dnes o 12:43
@anonym_3f0d30

@anonym_autor pouzi slahackovu smotanu alebo vyrovnaj teplotu nez ju supnes do omacky. Ja som ale doteraz nepochopila vyznam smotany na varenie. Ved prave ten tuk, ktory je z nej odobraty dava jedlu chut. Ja pouzuvam vylucne slahackovu smotanu na varenie.

@anonym_3f0d30 niekto tuk setri, uz ho tam je dost ak ma cibulu na tuku alebo besamel alebo tuk z masa.

anonym_3f0d30
Dnes o 12:56
@natalka13

@anonym_3f0d30 niekto tuk setri, uz ho tam je dost ak ma cibulu na tuku alebo besamel alebo tuk z masa.

@natalka13 sú aj lepšie spôsoby ako šetriť tuk, napr. nevyprážať. A smotanovú omáčkou asi nevaríš každý týždeň, ale keď ju už robím, tak nech chutí ako má. Práve tu sa šetrit neoplatí, si myslím.

anonym_827b28
Dnes o 13:46
@natalka13

@natalka13
Nie je este lepsie nevypekat kolace?

ivicatolic
Dnes o 14:28

@anonym_autor hrniec odstavíme z plotny, to je základ., potom pomaly vlievame omáčku rýchlym miešaním

elz1920
Dnes o 14:49
@anonym_30d326

@anonym_30d326 presne, používam šľahačku 30% a vždy OK.

anonym_9896a8
Dnes o 19:42

@anonym_autor ja lejem pomaly smotanu rozhabarkovanu s troškou hladkej múky bez hrudiek a rýchlo miešam nie variácie sa omáčku, stisim varenie, aby sa nezrazila omacka.

anonym_f8c21e
Dnes o 19:55

Odober trocha s omáčky ,rozmiesaj zo smotanou a nalej dnu .Musíš dorovnať teplotu oboch tekutín

mirka2405
Dnes o 20:09

@anonym_autor Smotanu na varenie nikdy nepoužívam, buď kyslú alebo šľahačkovú. Smotana na varenie nemá opodstatnenie ani chuť.

katka13katka
Dnes o 20:40

Vzdy sa mi to stane ak pouzijem smotanu na varenie. Kupujem len slahackovu a ta sa este nezgrcla.