icon

Pridajte overené recepty na sypaný koláč s jablkami

zuzulienocka78
Včera o 07:47

Ahojte 🙂 Mám veľa jabĺk, chcela som si spraviť taký sypaný koláč - nerobí sa cesto, len sa vrství a na konci sa nastrúha maslo.
Len som mala v tom koláči naposledy aj takú vyslovene suché múkové miesta, nebolo to dobré. Mohla som spraviť niekde chybu? Alebo je to pri tomto druhu koláčov normálne? Poprípade ak by ste mi sem hodili nejaký váš overený recept, budem vďačná 🎂

cacianka
•
Včera o 07:53

nepoznám takýto, mám iba tvarohový sypaný, volajú ho aj štrúdla lenivej ženy, alebo podobne. ked nalejem tekutú zložku, tak ju vidličkou trochu popichám až na dno a zároveň ňou trochu pohýbem, aby sa masa nezliala len na povrchu ale aj stiekla do tých medzierok

anonym_cd788c
•
Včera o 07:57

Ja nasypam asi polovicu mucnej zmesi do plechu, stvrtinu z nej premiesam s jablkami, navrstvim na spodnu vrstvu, na to nasypem zvysok a porozkladam tenke platky masla tak aby sa skoro dotykali.
500 g hl muky
125 g pr cukru
asi pol kila jablk nakrajanych na tenke platky
250 g masla

thereisabear
•
Včera o 08:01

Robila som párkrát a vždy mi ostala múka z pôvodného receptu, lebo sa mi zdalo, že jej je veľa. Takže menej múky. A dobre popichať vidličkou.

anonym_7b2e69
•
Včera o 08:10
@anonym_cd788c

Ja nasypam asi polovicu mucnej zmesi do plechu, stvrtinu z nej premiesam s jablkami, navrstvim na spodnu vrstvu, na to nasypem zvysok a porozkladam tenke platky masla tak aby sa skoro dotykali.
500 g hl muky
125 g pr cukru
asi pol kila jablk nakrajanych na tenke platky
250 g masla

@anonym_cd788c
Ziadne vajcia, mlieko, nieco mokre?
Drzi to pokope?

anonym_96918e
•
Včera o 08:15
@anonym_7b2e69

@anonym_cd788c
Drzi to pokope?

@anonym_7b2e69 drží,ale ja jablká strúham a so škoricou,ten vrch sa posype ešte cukrom a to maslo urobí potom takú kôrku.skvely koláč

anonym_cd788c
•
Včera o 08:25
@anonym_7b2e69

@anonym_cd788c
Drzi to pokope?

@anonym_7b2e69 nie, nic mokre, mokra je stava z stava z jablk co pustia a drzi to pokope aj rozpustene maslo. Nie je to sice kolac, co sa da sposobne jest, niekedy sa trusi, ale je vyborny a hlavne rychly

zalka
•
Včera o 08:32

@zuzulienocka78 práve pre obavu, že bude suché miesto robím sypaný koláč z mrvenicky.
Múku cukor atd a tuk dám do misy a spravím mrvenicku. A tu vrstvim... Mrvenicka jablká mrvenicka jablká mrvenicka. A dám upiecť, nemám suché miesta, robím tak roky sypaný koláč.

anonym_b04c14
•
Včera o 08:34

Robim ten z varechy a suche miesta nikdy neboli

anonym_137ff0
•
Včera o 08:37

robím drobenkový koláč od katkattf a je vždy výborný

anonym_5235c9
•
Včera o 09:01

@zuzulienocka78 jablká netreba žmýkať. A múku naozaj len posypať aby nebolo veľa.

anonym_241412
•
Včera o 14:10

Robím ho veľmi jednoducho ako v UK tradičný apple crumble...