icon

Problém so žitným kváskom: Ako ho správne pripraviť?

Včera o 10:55

Ahojte prosím vedel by mi niekto poradiť ? Založila som si pšeničný kvasok, použila som pšeničnú celozrnnu múku. Pri zakladaní som dala 50g vody a 50g muky a nechala 24 hodín na linke, ráno bol kvasok krásny , bublinky - vyzeral presne tak, ako mala pani na videu (nelka food). Kvasok som dokrmila znova takto 50g vody a 50 muky a znova nechala 24 hodín na linke. Kvasok znova krásny na ďalšie ráno, bublinky mal , dokonca krásne narástol. Z kvasku som odobrala polovičku a znova nakŕmila 50 g vody a 50 g muky a nechala 24 hodín. No a tu nastáva problém pretože ráno po bublinkách ani stopa, vyzerá ako obyčajná múka s vodou. Kde som urobila chybu? Čo ďalej ? Ďakujem za rady

marylinmary
Včera o 11:38

Nie je to moc skoro, ked takto kazdy den sa prikrmoval? Ja by som nechala uz po tom druhom krmeni vydychnut.

katkaseiner
Včera o 15:28
@marylinmary

Nie je to moc skoro, ked takto kazdy den sa prikrmoval? Ja by som nechala uz po tom druhom krmeni vydychnut.

@marylinmary ak ho zaklada, tak tento postup sa robi dost dlho. Za den kvasok nezaložíš

katkaseiner
Včera o 15:30

@anonym_autor neskusala si pozriet rady na fb? Je tam jedna skupina v ktorej je adminka Daniela Rau a aj ta druha autorka knihy Kvaskovanie. Na specificke otazky mi vzdy odpovedali. Ja by som pokracovala v krmeni podla planu. Je ale divne ze hned prvy den si mala kvasok bublinkovy. Velmi davno som si kvasok zakladala ale uz sa nepamätám. Akurat mam od kolegyne silny kvasok