icon

Recept na chutnú zeleninovú polievku pre deti

11. sep 2026

Prosím, napíše mi niekto recept nadobrú zeleninovú polievku, ktorú det rady jedia?
Ďakujem.

anonym_725186
11. sep 2026

@anonym_autor To, co chuti jednemu, nemusi inemu... Moji maju radi mliwcne polievky - brokolica, por a pod. A nemliecne - rozny mix zeleniny, podla toho, co som mala doma. Niekedy somprodavala aj strukoviny, hrstkovu a pod, sosovicu, fazulu, kadeco....

anonym_0b825f
11. sep 2026

Hraskova s vajickom, brokolicova kremova, spenatova kremova, karfiolovo-zemiakova, paradajkova ale s pecenych paradajok, mix zeleniny ala co dom dal, mrkvova s cestovinou... Ak dieta nema problem so zeleninou nema problem zjest akukolvek polievku. A co sa tyka pripravy robim uplne jednoducho nemliecne mrazeny domaci vyvar (mam nadavkovany), voda, zelenina, sol. Mliecne voda, sol, smotana. Zo susenych paradajok najprv opeciem paradajky, dam dole supku, rozmixujem, spolu s cesnakom, dam do hrcna prilejem vodu, osolim, necham povarit a vacsinou s nou a s mliecnymi mame krutony.

anonym_0b825f
11. sep 2026

A este mrkvu vzdy najprv na masle jemne osmazim a az tak pridavam vodu a zvysnu zeleninu, ta polievka ma potom uplne inu farbu aj chut.

kvietok1233
11. sep 2026

Zeleninová s krupicovymi haluškami, mrkvový krem

biba_18
11. sep 2026

ja som ako dieťa milovala na masle s krupicovými knedličkami. v podstate dodnes milujem…

anonym_0b95d5
11. sep 2026

Moje majú najradšej cuketovú a paradajkovú so syrom, ale zjedia všetko aj ovocné polievky. Nemajú radi iba knedličky pečeňové halušky a vývar

anonym_c4d6ac
11. sep 2026

@anonym_autor moji milovali cesnak a ovsene vlocky, s tym zjedli akukolvek polievku. A este opeceny rozok a rozmixovanu zeleninovu akukolvek.

lukbe
11. sep 2026

Nakrájaná alebo postruhana zelenina podusena na masle, povariť, osoliť, pridať krupicove halusky. Podusit pór na masle a cibuľke, pridat zemiaky, soľ, korenie, na konci cesnak,povariť, rozmixovat, podávať s kyslou smotanou, krutonmi, ovsenými vločkami, podobne môže byť brokolicova.

autor
11. sep 2026

Ďakujem krásne za všetky recepty, chcem vyskúšať.

andreatytler
11. sep 2026
@anonym_autor

Ďakujem krásne za všetky recepty, chcem vyskúšať.

@anonym_autor Moj syn ma velmi rad brokolicovu. Ja robim pol na pol brokolica a zemiaky aby to bola trochu neutralnejsia chut. Ked nemam cas, len nakrajam brokolicu, zemiaky (nesupem), cibulu a cesnak s bobkovym listom. Uvarim, pridam zatrepku zo smotany a par lyzic muky, povarim, vyberiem bobkovy list a rozmixujem. Ak mam chut a cas tak cibulu na zaciatku uprazim.