icon

Recept na kefírové placky alebo pagáče

Včera o 18:23

Zienky, mate recept na kefirove placky alebo pagace? Take tie klasicke retro "babkovske", ziadne fit. Dakujem

anonym_5ce2ed
Včera o 18:51

Ja poznám naše najobľúbenejšie sódové kefírové lokše. Robila nám ich ešte maminka aj starká na platni.My sme ich tak strašne milovali, že som mamu presvedčila robiť ich aj neskôr na panvici.
Všetkých sme nato namotali a milujú ich aj moje deti. Dokonca už pečie aj pravnúčatám.
Recepty sú aj na nete. Keď bola mamina chorá naučila som sa po rokoch robiť aj ja.Keďze deti si vždy pýtajú keď prídu lokše. Mamka ich robila s kyslým mliekom (Acidko) ale s jogurtom sú lepšie. Nadýchanejšie.
Stačí len hl. muka, KL sóda bicarbóna , kefír, acidko, alebo biely jogurt,soľ.
Vypracuje sa nelepivé cesto a urobíme malé bochníčky,ktoré vyvaľkáme a vyprážame s minimom tuku.Ideál ak je teflónová panvica a na sucho. Horúce potuerame maslom. Mňam 😋

autor
Včera o 20:15
@anonym_5ce2ed

Ja poznám naše najobľúbenejšie sódové kefírové lokše. Robila nám ich ešte maminka aj starká na platni.My sme ich tak strašne milovali, že som mamu presvedčila robiť ich aj neskôr na panvici.
Všetkých sme nato namotali a milujú ich aj moje deti. Dokonca už pečie aj pravnúčatám.
Recepty sú aj na nete. Keď bola mamina chorá naučila som sa po rokoch robiť aj ja.Keďze deti si vždy pýtajú keď prídu lokše. Mamka ich robila s kyslým mliekom (Acidko) ale s jogurtom sú lepšie. Nadýchanejšie.
Vypracuje sa nelepivé cesto a urobíme malé bochníčky,ktoré vyvaľkáme a vyprážame s minimom tuku.Ideál ak je teflónová panvica a na sucho. Horúce potuerame maslom. Mňam 😋

@anonym_5ce2ed vedela by si mi dat aj presne pomery surovin? dakujem

anonym_5ce2ed
Včera o 20:16
@anonym_autor

@anonym_5ce2ed vedela by si mi dat aj presne pomery surovin? dakujem

@anonym_autor Skús na nete.Ja som sa ich naučila od oka robiť. Tak ich robila aj mama aj starká.

mirage
Včera o 20:44
@anonym_5ce2ed

@anonym_5ce2ed aj ja ich robim. recept je https://www.tinkinerecepty.sk/bleskove-chlebove..., ale robim uz od oka

anonym_5ce2ed
Včera o 21:32
@mirage

@anonym_5ce2ed aj ja ich robim. recept je https://www.tinkinerecepty.sk/bleskove-chlebove..., ale robim uz od oka

@mirage Veď aj ja tak.

kate_ke
Včera o 21:52

Pouzivam spaldovu muku hladku a moj recept je:
250 acidko/kefir, 300g muka, mini kavova lyzicka soli a vacsia kavova lyzicka sody bikarbony.
Muku niekedy dosypujem ked sa velmi lepi cesto.
Kedysi som davala aj makky tvaroh aby boli nadychanejsie.
Vypracovane cesto rozrezem na mensie casti, rukou pritlacim a vytvarujem (bez valceka) a potom opekam na suchej panvici.