Rozdiel medzi ricotou a mascarpone do koláča?
Ahoj kuchárky, chcem sa opyat ci je chuťovo rozdiel medzi ricotou a mascarpone. Pise tam mascarpone v recepte Potrebujem do koláča. Dakujem vam za radu
No, velky. Mascarpone je skor "slahackove", riccotta je tvarohova aj ked nie taka kysla ako tvaroh
@viestta Ďakujem veľmi pekne. Prajem pekný zvyšok dňa 🍀🌷🌻🐥🐇☀️
ale hladký tvaroh, nie hrudkovitý
tak ako niekto zamieňa aj v iných receptoch tvaroh a kyslú smotanu, dá sa to aj tuto - len - nebude to ako originál
ja by som sa toho nebála, ak by som nemala mascarpone ...
Za mna nie, riccota je nieco úplne ine chuťovo ako mascarpone. Ale ja mam vycibrene chuťové poháriky, mozno laik by to nespoznal.
ale hladký tvaroh, nie hrudkovitý
tak ako niekto zamieňa aj v iných receptoch tvaroh a kyslú smotanu, dá sa to aj tuto - len - nebude to ako originál
ja by som sa toho nebála, ak by som nemala mascarpone ...
@biba_18 aj ja bezne zamienam, jedine na co si dam pozor je cheescake, ten moj recept musi mat jemny skvapkany tvaroh. Ale pri plnkach je to v podstate jedno, aj ked kazde chuti inac, to je jasne. (mne osobne ta slahackova chut mascarpone nejak nesedi, ja radsej tucny roztieratelny tvaroh pouzijem, ma potom prijemnu sviezu chut)
@anonym_15a103 pokiaľ nevieš ako má chutiť originál, čo by si poznala? nehovoriac o tom, že každý varí inak, jedna rodina tak a druhá inak ...
Mne ricota chutí viac ako syr, neviem 😀 Možno trepem, ale ja to takto proste mám.
Ako píšu baby, je to rozdiel.. ricotta (aspoň ta čo kupujem ja) ma 8,5 g tuku na 100g. Mascarpone ma okolo 40g. Tuk robí chuť, dodáva tvar. Používam však oboje.. ale krém do torty z ricotty ti nebude držať, ma malo tuku. Pomiešaj 1:1.
@anonym_autor veľký rozdiel mascarpone je chutnejšie a výraznejšie
Ako sa vraví když nemáte kečup, přidejte tam hořčici 😂 záleží od koláča, výsledok bude iný, pri niektorých stále dobrý, pre niekoho možno aj lepší a v inom to môže byť prúser...
Podľa mňa sú oboje veľmi podobné. Ricotta je ale myslím o niečo lacnejšia 🙂 Ale teda samozrejme záleží ako kedy. Ja pozerám furt akcie 😀 😀
@anonym_autor Je to rozdiel. Mascarpone lepšie drží tvar (má viac tuku), pokiaľ to chceš do plnky.
Chuťovo je rozdiel tiež,. Kým ricottu môžem zjesť aj neochutenú, mascarpone neochutené je o ničom.
Pečiem veľa s mascarpone, raz som vyskúšala ricottu a osobne mi to nechutilo a aj krém bol dosť riedky. Ale tak kým nevyskúšaš, nezistis
Nenapisala si aky kolac pecies.. je rozdiel v chuti aj kozistencii/vlastnostiach. Ak to zamenis v tiramisu bude to 100%prepadak, ak to zamenis v nejakom piskotovom kolaci kde ide navrch tenka vrstva kremu to teoreticky moze byt ok (chut bude sviezejsia a bude to redsie)
@anonym_autor ja som tak zamenila v cheesecake a nikto nepoznal žiaden rozdiel. Skôr hovorili že chutí lepšie
@anonym_autor ja som tak zamenila v cheesecake a nikto nepoznal žiaden rozdiel. Skôr hovorili že chutí lepšie
@anonym_5e6386 mascarpone do cheesecaku ani nepatrí 😀 to len Slováci to tam kydaju
@anonym_5e6386 mascarpone do cheesecaku ani nepatrí 😀 to len Slováci to tam kydaju
@anonym_be4c7c robila som podľa receptu som čo som našla na nete 🙂 a nebol to slovenský portál.
@anonym_be4c7c tak Philadelphia je raz taká drahá, tak sa zas nemusíš toľko rehotať.
Mascarpone je tucny syr okolo 80%v susine.
Maju uplne inu konzistenciu.
Rocotta je ako jemny tvaroh. Ma jemnejsiu chut vhodna na chleba.
Mascarpone je bez chuti.
@anonym_15a103 pokiaľ nevieš ako má chutiť originál, čo by si poznala? nehovoriac o tom, že každý varí inak, jedna rodina tak a druhá inak ...
@biba_18 chuť hádam rozoznam. Ked robis bryndzové halušky tak tiež rozoznas, ci je tam bryndza alebo kyslá smotana, ci?
@anonym_be4c7c tak Philadelphia je raz taká drahá, tak sa zas nemusíš toľko rehotať.
@13uzivatelka11 a este to ma do cisteho smotanoveho syra dost daleko, staci precitat zlozenie.
@anonym_15a103 otázka znie inak - ako vieš ako má chutiť koláč o ktorom je reč?? proste dostaneš koláč… nikto nebude tvrdiť že to je koláč s mascarpone, proste iba koláč 🤷♀️
@13uzivatelka11 každý ti tam niekto dávať zrovna philadelphiu? 🤦🏽♀️ Iné syry nepoznáš?
@13uzivatelka11 a este to ma do cisteho smotanoveho syra dost daleko, staci precitat zlozenie.
@viestta aspon tym mliekom ma menej tukov. Mne prave to vyhovuje.
@13uzivatelka11 každý ti tam niekto dávať zrovna philadelphiu? 🤦🏽♀️ Iné syry nepoznáš?
@anonym_be4c7c tak keď sa bavíme o originál americkom cheesecake, tak tam ide hlavne Philadelphia.. 🤦♀️ či iné syry sú v pohode a mascarpone už nie?
@natalka13 ja mam recept na cheesecake z hotela 4seasons a tam ide plnotucny roztieratelny tvaroh. Podotykam, ze na peceny, nie nepeceny. Ten sa u nas neujal ani z Philadelphie, ani ked som dala cerstvy smotanovy syr
@viestta ja tiez davam tvaroh mlieko vajcia.
Philadelphiu mam namiesto pom.masla.
Ja som uz robila aj cheescake nepeceny z toho co dom dal, 1mascarpone a 1ricota, zjedli ani si nevsimli 🤣

No, velky. Mascarpone je skor "slahackove", riccotta je tvarohova aj ked nie taka kysla ako tvaroh