Umývate konzervu pred otvorením? Má to zmysel?
Nikdy som sa nad tým nepozastavila.
Ale dnes na mňa vyskočilo video a pán tam umýval konzervu pred tým, ako ju otvoril.
Priznám sa, že mňa by to nikdy nenapadlo a konzervu otvorím rovno z police.
A tak ma zajíma, či som jediná, alebo je nás viac, čo neumýva?
@tiezjedna ty ješ aj šupu z melóna? Lebo my len vnútro. A aj keď melon väčšinou krájam na kocky, nikdy, ked som dala detom do ruky aj so šupou ju neolizovali. Tak , ako nikdy nejedli špinavymi rukami pečivo v obchode lebo inak vrieskali.
@anonym_aba851 nie, ale logicky ho chytám, keď ho krájam. Melón je jedna z naviac špinavých zelenín vôbec... Ak máš pocit, že sa nepovaľuje všade možne, zrovna tak ako tá konzerva, tak hurá...
@ria_sprout neviem aký ste boli vy kolektiv ale my sme tak o sebe vedeli všetko, poznali sme rodičov každého
rozprávali sme sa spolu , my sme vedeli aj kedy kto ma v podstate už menzes nie to nejaké iné zdravotne problémy
intolerancie ani nič nemal skutočne v tej vzorke 36 deti nik a v rodine tiež
tak ako teraz viem že z 22 deti nemaju nejaké stravovacie obmedzenia cca 5 deti , aj najmladší synator mi vymenuje v triede kto čo nemôže . sem tam si vymienaju desiaty tak sa občas spýta či to alebo to neobsahuje
ja som ti pisala aku skupinu ludi beriem , ty vytahuješ teraz internet, lenže aj keby si celý deň lustrovala tak nemáš to úplne celé ,
čítanie s porozumenim ? alebo ?
aké prosím ta dedenie ked ekzém nemal široko daleko nik cez 5 bratranca čo komu pamäť siahala ani z jednej ani z druhej rodiny , najlepšie všetko hodit na genetiku a stres
@anonym_e12d4d ja som rocnik 1970 a mas pravdu v tom, ze v triede "nikto intolerancie nemal". Ale to bolo preto, ze sa to nejako nesledovalo a neriesilo. Kamaratke zistili celiakiu az v dospelosti a to cele detstvo mala traviace problemy, ale, paradoxne, aj vyssiu vahu - ta zmizla po zavedeni bezlepkovej diety. Ja som zjavne mala laktozovu intoleranciu uz ako dieta - ma ju aj moj otec a mal ju vzdy, ako si pamatam, len sa hovorilo, ze "jeho z mlieka prezenie a nafukuje", ja som sa podvedome mlieku vyhybala - "nechutili" mi mliecne napoje, koktejly, mliecne polievky a omacky... druha kamaratka mala ekzem a nemohla pomarance (to su tie zle, kubanske, kto vie, cim to striekaju"... a takto by sa dalo pokracovat.
@anonym_e12d4d ja som rocnik 1970 a mas pravdu v tom, ze v triede "nikto intolerancie nemal". Ale to bolo preto, ze sa to nejako nesledovalo a neriesilo. Kamaratke zistili celiakiu az v dospelosti a to cele detstvo mala traviace problemy, ale, paradoxne, aj vyssiu vahu - ta zmizla po zavedeni bezlepkovej diety. Ja som zjavne mala laktozovu intoleranciu uz ako dieta - ma ju aj moj otec a mal ju vzdy, ako si pamatam, len sa hovorilo, ze "jeho z mlieka prezenie a nafukuje", ja som sa podvedome mlieku vyhybala - "nechutili" mi mliecne napoje, koktejly, mliecne polievky a omacky... druha kamaratka mala ekzem a nemohla pomarance (to su tie zle, kubanske, kto vie, cim to striekaju"... a takto by sa dalo pokracovat.
@simsalabim v pomarančoch to u mna nebolo ani z tych klasika ani z kubanskych a vtedy sa moc ani nestriekalo pretože neboli prachy na to , obzvlášt na kube
normálne teraz jem pomaranče oboje
@anonym_b3a962 si už niekedy videla prílravu pečiva v pekárni? Koľko ľudí chytí ten rožok špinavými rukami, kým sa k tebe dostane? Koľko myší a potkanov po ňom prejde? Oveľa väčší problém, ako konzerva, ktorú otvorím a vysypem.. O tom koľko degešov ochytá pečivo v obchode ani nehovorim.
@anonym_aba851 a čo teraz? Veď si rob čo chceš, keď si neumývaš, tak si neumývaj. Konzerva sa dá umyť, tak umývam.
ja som si myslela, ze som debil co sa tyka hygieny alebo prinajmensom aspon Monk ale ako to tu tak citam, ja som este daleko za vodou a myslim ze aj v poriadku.Ozaj by niektore mali vyhladat pomoc psychologa alebo psychiatra uz vcera bolo neskoro a myslite si co chete🤦♀️ a neunuvajte sa ma oznacovat a rypat.Len som chcela odpovedat na tuto temu, teda co si o tejto diskusii myslim.Nebudem ani odpisovat na nikoho komenty pretoze ich ani nemienim citat.nechce sa mi nimi zaoberat.Amen 🙏
@simsalabim v pomarančoch to u mna nebolo ani z tych klasika ani z kubanskych a vtedy sa moc ani nestriekalo pretože neboli prachy na to , obzvlášt na kube
normálne teraz jem pomaranče oboje
@anonym_e12d4d ved kazdy reaguje na ine 🤷♀️

@anonym_e12d4d nechápem čo myslíš tým čakaním na výlete. Ja som písala, že každý sa tváril že všetci môžu jesť všetko ale neskoršie dôsledky už nevieš. To nezistis snáď len čakaním na niekoho 😏 trocha nemám rada keď sa niekto tvári ako všetko vie čo bolo kedysi. A pritom porovnávas vlastne dva odlišné svety - na jednej strane skúsenosti zo svojej triedy a informácie o širokom spektre ľudí z internetu.
A dedením som nemyslela, že musia zdediť niečo konkrétne po tebe, ale že dedia problémy minulých generácií, všetko čo my a naši predkovia prijímali - áno aj olovo v spalovakoch, lenže to olovo si mala aj v jedle, áno aj odpad - to je to čo som myslela tým "všetko sme vstrebali". A naše deti vstrebávajú ďalej. Teraz už ale viac vieme a dávame väčší pozor.
@ria_sprout neviem aký ste boli vy kolektiv ale my sme tak o sebe vedeli všetko, poznali sme rodičov každého
rozprávali sme sa spolu , my sme vedeli aj kedy kto ma v podstate už menzes nie to nejaké iné zdravotne problémy
intolerancie ani nič nemal skutočne v tej vzorke 36 deti nik a v rodine tiež
tak ako teraz viem že z 22 deti nemaju nejaké stravovacie obmedzenia cca 5 deti , aj najmladší synator mi vymenuje v triede kto čo nemôže . sem tam si vymienaju desiaty tak sa občas spýta či to alebo to neobsahuje
ja som ti pisala aku skupinu ludi beriem , ty vytahuješ teraz internet, lenže aj keby si celý deň lustrovala tak nemáš to úplne celé ,
čítanie s porozumenim ? alebo ?
aké prosím ta dedenie ked ekzém nemal široko daleko nik cez 5 bratranca čo komu pamäť siahala ani z jednej ani z druhej rodiny , najlepšie všetko hodit na genetiku a stres