Vyvárate drevené varešky a lopáriky?
Ahojte, prosím vás - vyvárate varešky? Drevené myslím, resp. lopáriky.
Ak áno, akým spôsobom a ako často?
Prajem všetkým pekný deň 🙂
Aj ja v umyvacke
@zuzulienocka78 Nie, nevyvaram. A v umyvacke sa neodporuca, kvoli chemikaliam, ktore sa dostavaju do dreva.
@zuzulienocka78 Nie, nevyvaram. A v umyvacke sa neodporuca, kvoli chemikaliam, ktore sa dostavaju do dreva.
@beata_k Veď kvôli tomu sa pýtam, lebo do umývačky ich nedávam práve kvôli tej chémii :-/
tiež som toho názoru ako
@beata_k nevyváram, len umyjem v rukách, to je všetko, takisto aj lopárik..
varesky aj denko prejdem raz za cas drotenkou a oplachnem horucou vodou, inak umyvam normalne v rukach
len ručne , žiadna umývačka .
ale nevyváram.
Vyváram tak možno raz za 2-3 mesiace. V hrnci, do vody dám trochu octu a nechám vrieť 5-10 minút.
@beata_k a keď umývam ručne Jarou, nedostávajú sa tam chemikálie?...to je to isté ako v umývačnke, nie?
ja čistím octovou vodou ručne
@zuzulienocka78 nieee...stačí sóda bikarbóna a trošku posypať kys. citrónovou,vydrhnúť drsnou stranou hubky.Potom už len umyjem jarou.
Raz za rok ,dodatočne ešte pretriem aj ľanovým olejom,tak poriadne (olej na papierovú utierku,nech neschlpatie tá vareška 😆),nechám aspoň hodku vpiť a umyjem s jarou..a dobre nechať vyschnúť.
Keď sa vám zdajú pripálené alebo niekde drsné,stačí si kúpiť drsný a jemný šmirgel,veľkosti papierovej servítky a to zájdené a spálené sa dá vyšmirglovať.Žiadna,ťažká robota.Najprv nahrubo a potom jemne.Sú ako nové.Ale umyť a naolejovať potom...
Všetko si raz za čas pýta poriadne drhnutie.Aj príbor...hrnce..🙄
PS : toto neplatí na bambusové! Iba na varešky z čistého dreva.
@beata_k Veď kvôli tomu sa pýtam, lebo do umývačky ich nedávam práve kvôli tej chémii :-/
@zuzulienocka78 do umyvacky nedavam, oplachnem horucou vodou a necham vysusit. Samotne drevo ma antibakterielne ucinky.
Nic drevene do umyvacky nedavam, umyvam len v rukach. Raz za cas manzel zbrusi a natrie olejom. Inak mam separe lopar na pecivo, ovocie a zeleninu a separe kde krajam surove maso a ryby.
Nic drevene do umyvacky nedavam, umyvam len v rukach. Raz za cas manzel zbrusi a natrie olejom. Inak mam separe lopar na pecivo, ovocie a zeleninu a separe kde krajam surove maso a ryby.
@titla na to som aj zabudla.Separovať na ovo-zel a mäsko 😊

varešky umývam v umývačke