icon

Vyvárate drevené varešky a lopáriky?

zuzulienocka78
Dnes o 11:43

Ahojte, prosím vás - vyvárate varešky? Drevené myslím, resp. lopáriky.
Ak áno, akým spôsobom a ako často?
Prajem všetkým pekný deň 🙂

biba_18
Dnes o 11:47

varešky umývam v umývačke

anonym_228e4c
Dnes o 11:47

Aj ja v umyvacke

pielka
Dnes o 11:48

Veru nevyváram, len bachnem do umývačky😉

beata_k
Dnes o 11:49

@zuzulienocka78 Nie, nevyvaram. A v umyvacke sa neodporuca, kvoli chemikaliam, ktore sa dostavaju do dreva.

zuzulienocka78
autor
Dnes o 11:52
@beata_k

@zuzulienocka78 Nie, nevyvaram. A v umyvacke sa neodporuca, kvoli chemikaliam, ktore sa dostavaju do dreva.

@beata_k Veď kvôli tomu sa pýtam, lebo do umývačky ich nedávam práve kvôli tej chémii :-/

gejb

@zuzulienocka78 nie, len umyjem v umývačke alebo v rukách

zuzacka16
@beata_k

tiež som toho názoru ako
@beata_k nevyváram, len umyjem v rukách, to je všetko, takisto aj lopárik..

mandzula
Dnes o 12:04

Nevyvaram ani nedavam do umyvacky. Obcas ich prelejem vriacou vodou.

barborkabar
Dnes o 12:11

Ja ich raz za rok vyvarím, ale aj to veľa hovorím.

anonym_cec926
Dnes o 12:14

varesky aj denko prejdem raz za cas drotenkou a oplachnem horucou vodou, inak umyvam normalne v rukach

rozculena
Dnes o 12:15

@zuzulienocka78 raz za čas vyčistím s perkarbonátom

anonym_e50d70
Dnes o 12:25

len ručne , žiadna umývačka .
ale nevyváram.

kati1414
Dnes o 12:42

Vyváram tak možno raz za 2-3 mesiace. V hrnci, do vody dám trochu octu a nechám vrieť 5-10 minút.

lucky_k
Dnes o 12:44
@beata_k

@beata_k a keď umývam ručne Jarou, nedostávajú sa tam chemikálie?...to je to isté ako v umývačnke, nie?

marcellka32
Dnes o 12:55

Vyvarila som v perkarbonate a suché potrela olejom..aj dosky

anonym_662a70
Dnes o 13:05

ja čistím octovou vodou ručne

januska12323
Dnes o 13:14

Umývam ručne ako všetko ostatné.

zuzana2910
Dnes o 13:21

Ručne, drevené nič nedávam do umývačky. Nevyváram ich.

popcorn2myska
Dnes o 13:32

@zuzulienocka78 nieee...stačí sóda bikarbóna a trošku posypať kys. citrónovou,vydrhnúť drsnou stranou hubky.Potom už len umyjem jarou.
Raz za rok ,dodatočne ešte pretriem aj ľanovým olejom,tak poriadne (olej na papierovú utierku,nech neschlpatie tá vareška 😆),nechám aspoň hodku vpiť a umyjem s jarou..a dobre nechať vyschnúť.
Keď sa vám zdajú pripálené alebo niekde drsné,stačí si kúpiť drsný a jemný šmirgel,veľkosti papierovej servítky a to zájdené a spálené sa dá vyšmirglovať.Žiadna,ťažká robota.Najprv nahrubo a potom jemne.Sú ako nové.Ale umyť a naolejovať potom...
Všetko si raz za čas pýta poriadne drhnutie.Aj príbor...hrnce..🙄
PS : toto neplatí na bambusové! Iba na varešky z čistého dreva.

viestta
Dnes o 13:33
@zuzulienocka78

@beata_k Veď kvôli tomu sa pýtam, lebo do umývačky ich nedávam práve kvôli tej chémii :-/

@zuzulienocka78 do umyvacky nedavam, oplachnem horucou vodou a necham vysusit. Samotne drevo ma antibakterielne ucinky.

titla
Dnes o 13:44

Nic drevene do umyvacky nedavam, umyvam len v rukach. Raz za cas manzel zbrusi a natrie olejom. Inak mam separe lopar na pecivo, ovocie a zeleninu a separe kde krajam surove maso a ryby.

popcorn2myska
Dnes o 13:46
@titla

Nic drevene do umyvacky nedavam, umyvam len v rukach. Raz za cas manzel zbrusi a natrie olejom. Inak mam separe lopar na pecivo, ovocie a zeleninu a separe kde krajam surove maso a ryby.

@titla na to som aj zabudla.Separovať na ovo-zel a mäsko 😊

bielasovicka
Dnes o 14:11

Tiež ich dávam do umývačky.