icon

Zamraziť morčacie prsia alebo marinovať?

Dnes o 15:28

Dnes som kupila morcacie prsia v celku so zarucnou dobou dnes: 18.3.2026 (akcia -30%).
Chcem ich uvarit v piatok 20.3.2026.
Mam cich zamrazit a v piatok rozmrazit?
Alebo namarinadovat (olej, sol mozu zastavit bakterialny rast) a nechat v chladnicke do piatku a potom uvarit?

anonym_23a2fd
Dnes o 15:31

@anonym_autor ja už by som s tým nič nerobila. Nekupujem takto mäso ktoré konči. Naposledy som kúpila deň pred a bola z toho potravinová otrava a to neprajem nikomu zažiť.

anjelicek26
Dnes o 15:32

Hm neviem uvarila by som dnes najneskor... zamraz hotovy obed v doze...

haley7897
Dnes o 15:34

Súhlasím s vyššie napisanym. Uvariť dnes. Ak, tak zamrazit hotové uvarené jedlo.

anonym_e4a6ad
Dnes o 15:41

@anonym_autor sprav ich dnes🙂

viestta
Dnes o 16:03

To maso sa dnes uderom polnoci nepokazi, ak je spravne skladovane este tie 2 dni vydrzi, mozes ho aj namarinovat

autor
Dnes o 16:26
@viestta

To maso sa dnes uderom polnoci nepokazi, ak je spravne skladovane este tie 2 dni vydrzi, mozes ho aj namarinovat

@viestta Tiez si to myslim. Tak umyjem, poriadne namarinadujem. A v piatok uvarim.

viestta
Dnes o 16:26
@anonym_autor

@viestta Tiez si to myslim. Tak umyjem, poriadne namarinadujem. A v piatok uvarim.

@anonym_autor maso sa neumyva

autor
Dnes o 16:27
@viestta

@viestta Ja ho umyvam.

autor
Dnes o 16:33
@viestta

@viestta A preco sa neumyva? Kvoli pospliechanej kuchyni?

viestta
Dnes o 16:39
@anonym_autor

@anonym_autor lebop namokne a napriklad ked ho chces opiect aby sa zatiahlo v tej vode sa zacne skor dusit ako sa zatiahne

autor
Dnes o 16:48
@viestta

@anonym_autor lebop namokne a napriklad ked ho chces opiect aby sa zatiahlo v tej vode sa zacne skor dusit ako sa zatiahne

@viestta Ale po umyti ho vysusim, ved ide o oplachnutie a potom namarinadujem.

anonym_23a2fd
Dnes o 18:18
@anonym_autor

@anonym_autor mäso keď umyjes tak tam aj tak 95% baktérií ostane a ešte k tomu si všade tie baktérie rozptýliš. Mäso sa nemá umývať z tohto dôvodu.