Zamraziť morčacie prsia alebo marinovať?
Dnes som kupila morcacie prsia v celku so zarucnou dobou dnes: 18.3.2026 (akcia -30%).
Chcem ich uvarit v piatok 20.3.2026.
Mam cich zamrazit a v piatok rozmrazit?
Alebo namarinadovat (olej, sol mozu zastavit bakterialny rast) a nechat v chladnicke do piatku a potom uvarit?
Súhlasím s vyššie napisanym. Uvariť dnes. Ak, tak zamrazit hotové uvarené jedlo.
@anonym_autor sprav ich dnes🙂
To maso sa dnes uderom polnoci nepokazi, ak je spravne skladovane este tie 2 dni vydrzi, mozes ho aj namarinovat
To maso sa dnes uderom polnoci nepokazi, ak je spravne skladovane este tie 2 dni vydrzi, mozes ho aj namarinovat
@viestta Tiez si to myslim. Tak umyjem, poriadne namarinadujem. A v piatok uvarim.
@anonym_autor maso sa neumyva
@viestta A preco sa neumyva? Kvoli pospliechanej kuchyni?
@anonym_autor lebop namokne a napriklad ked ho chces opiect aby sa zatiahlo v tej vode sa zacne skor dusit ako sa zatiahne
@viestta Ale po umyti ho vysusim, ved ide o oplachnutie a potom namarinadujem.
@viestta A preco sa neumyva? Kvoli pospliechanej kuchyni?
@anonym_autor mäso keď umyjes tak tam aj tak 95% baktérií ostane a ešte k tomu si všade tie baktérie rozptýliš. Mäso sa nemá umývať z tohto dôvodu.

@anonym_autor ja už by som s tým nič nerobila. Nekupujem takto mäso ktoré konči. Naposledy som kúpila deň pred a bola z toho potravinová otrava a to neprajem nikomu zažiť.