icon

Ako sa dorozumievať v Parndorfe?

misssulik
30. jan 2025

Ahojte , prosím vás idem prvý krát do Parndorfu . Až mi je trápne sa toto pýtať ale ako sa tam hovorí . Po nemecky ? Či po anglicky . Idem tam po prvý krát a zaujíma ma to . Ďakujem

Strana
z2
martinmmartin
30. jan 2025

po nemecky a slovensky.
A hlavne si stale uvedom ze handry v outlete nemaju nic spolocne s tovarom v "naozajstnych" obchodoch.
Handry v outletoch su robene iba pre outlety a platis vzdy plnu cenu za menej hodnotnu vec (aj ked mas vsade nalepku ze zlava) . Kazda velka odevna firma si zalozila vlastnu dceru ktora na prvy pohlad ma take iste meno (Ralf loren/ Polo Ralf Loren) A chrlia lacny tovar pre ludi co im ocicka svietia ked uvidia logo.

veltraud
30. jan 2025

Vo vela obchodoch su aj slovaci. Inak anglicky alebo nemecky. Ja si naopak myslim, ze sa tam da nakupit...mam tam rada aj domace potreby a je tam dost sportovych/outdoorovych znaciek, ktore u nas nie su.

hnedovlaska1234
30. jan 2025

alebo aj po maďarsky😂 veľa predavačiek sú Maďarky

queen_mary
31. jan 2025

@martinmmartin clovek si cita tvoje prispevky.. ty si strasne blby, sorry.

Ralph lauren a polo, su 2 znacky, su to sestry. A ani jedna teda nechrli lacny tovar. Takisto je v parndorfe bogner, villeroy, fossil, karl,... nic z toho nie je menej hodnota vec. Vies vobec, co znamena outlet? 😀 je to tovar, ktory sa nepredal, moze byt niekolko sezon stary. Nasledne sa distibuuje do outletovych centier.

queen_mary
31. jan 2025

Slovensky, madarsky. V kazdom obchode najdes 😀

martinmmartin
31. jan 2025

@queen_mary To je rozpravka pre plebs. Ak by to tak bolo tak mas v parndorfe jeden svetrik 5xl jednu suknu xxs a tri ponozky. A nie cele predajne napechovane od podlahy po strop.
Je to bezna prax a kazda velka mod a firma ma dceru s podobnym
menom ktora vyraba produkty "made for outlet"
Nechsapaci video k tomu ako zistis co je co

https://www.youtube.com/watch?v=s2zGdYdfo8k

Superluxusne znacky co outlet nemaju (hermes) nadprodukciu dokonca likviduju lebo je pre nich ovela vyhodnejsie predavat kabelky s mega marzou ako naucit zakaznikov cakat na vypredaj. Prave Hermes zlikviduje viac kabeliek ako preda prave preto aby cena ostala vysoko.
Outlet je rozpravkova blbost pre chudobny h ktory su posadnuty znackami.

queen_mary
31. jan 2025

@martinmmartin polo je znacka dostupnejsia pre strednu triedu, cize kto chce, kupi si polo, kto nechce, nekupi si. Polo nekupis len v outlete. Maju aj obchody v nakupnych centrach. Kazdy normalny clovek vie, ze su to dve rozdielne znacky. Ale ani jedna nie je len outletova. Hermes ti ribi preto, aby mu zostal status premiovej znacky.

Tak ako raloh lauren to maju aj ine znacky...

natalka13
31. jan 2025

@martinmmartin si pobavil pri rannej kave😂

martinmmartin
31. jan 2025

@queen_mary no ved hovorim . Coach a podobne maju dva kanaly - made for outlet a normal. Normalny tovar v outlete nekupis lebo kazda nadprodukcia sa likviduje presne prave koli zachovaniu "exkluzivity" kde dobre platiacich zakaznikov akurat na*eries ked si to budu kupovat plebsaci za zlomok ceny.
Outletovy tovar sa lisi od notmalneho ( prave najviac u kabeliek kde mas ovela vacsie loga atd) a he prisposobeny na uplne inu skupinu zakaznikov ktory za to v outletoch VZDY platia plne ceny

martinmmartin
31. jan 2025
mk1111111111
31. jan 2025

@martinmmartin uz si tam niekedy bol? Ze pises taketo tliachaniny

mk1111111111
31. jan 2025

@martinmmartin a k tomu Hermesu. Ak nepoznas ich politiku predaja, radsej sa k tomu nevyjaduj.

queen_mary
31. jan 2025

@martinmmartin no ved a? To su normalne obchodne strategie, ktore si znacky volia. Tak nechapem, kde je problem

queen_mary
31. jan 2025

@martinmmartin a dost ubohe, nazyvat vyssiu strednu vrstvu plebsom..

luliu
31. jan 2025

Kde je Parndorf? V Rakúsku. Aký sa používa v Rakúsku jazyk? Nemecký. Toto sú otázky ako z osobitnej školy.......

luccija
31. jan 2025

@martinmmartin som prekvapená z takej reakcie co píšeš.Ale ok, tak potom to, čo je tam outlet majú u nás v nakupaku za este vyššiu cenu ako novinku😆Radšej budem plebs a kúpim si Geox topánky za zlomok ceny ako u nás ich kúpiť za vyše 100 eur.
@misssulik málokde potrebuješ komunikovať, ale anglicky vedia všetci aj slovensky, maďarsky rozpráva veľa predavacob

queen_mary
31. jan 2025

@luccija presne. Ja tam tak chodim villeroy boch a rosenthal, lebo tie ceny sa porovnat nedaju a tovar je ten isty ako v potten panen, takisto new balance, birkenstock.. samsonite kufre sme kupili vo vybornej cene.. ale to niekto, kto len pozera dramaticke videa na youtube a realne tam nikdy nebol, nepochopi..

martinmmartin
31. jan 2025

@luccija Kupujes Geox za riadnu cenu. Nikto nikdy nebude vdaka tvojim modrym ociam stracat prachy. Je lacnejsie tovar znicit ako ho prevazat hore dole po outletoch . Tovar v outletoch je vyrobeny pre outlety a predava sa tam za plnu cenu.
Je to ok ked vies do coho ides. Nieje ok ked si mysils aky super deal dostanes a ako si s nimi vyhupala - v tom pripade oni vyhupali s tebou a este sa tesis

queen_mary
31. jan 2025

@martinmmartin ja neviem. Ale tu si niekto mysli, ze ti daju nejaky tovar za modre oci? 😀 ved ciel je zarobit, to vsetci vieme

inaemre
31. jan 2025

@martinmmartin ty teda pises poriadne blbosti 🤣
A co take premiove znacky ako Versace alebo Prada ktore su tiez v Parndorfe?
Predstav si ze na konkretny sal od Versace som 1 rok cakala aby ho dostali do Parndorfu a mohla si ho kupit za 350€ namiesto 500€. Mala som rok vyhliadnuty presny model a farbu, zapisany kod produktu a cuduj sa svete, presne ten bol v Parndorfe, ale o rok neskor, kedze uz to nebola najnovsia kolekcia.
Ale ja nepotrebujem najnovsie kolekcie.

To o com pises ty je obchod TKMax tam sa da kupit Versace s chybami napriklad. Tam posielaju veci na ktorych sa vyskytla chyba pri vyrobe.

Ale toto neplati pre original obchody znaciek v Parndorfe. Tak si to dostuduj kym zacnes pisat blbosti 😉

inaemre
31. jan 2025

V Parndorfe sa hovori samozjreme po nemecky, kedze je to v Rakusku. Predavacky su tam ale skoro vsetky Madarky alebo Slovenky.
Kazda musi vediet minimalne anglicky.

martinmmartin
31. jan 2025

@queen_mary Presne tak , matematika nepusti - Vyrobis nieco vo vietname, privezies to do obchodu, strazis to tam rok , kuris okolo toho , nepreda sa - odvezies ho do parndorfu kde zamestnas predavacku a platis za priestor aby si to predala za par drobnych? To je cista dotacia . Nepredany tovar sa rovno vyhadzuje a v outlete je tovar vyrobeny priamo pre outlet ktory sa tam predava za plnu cenu ( aj ked s nalepkou zlava). Vsetky premiove znacky tovar nadbytocny rovno likviduju a do outletu si vyrabaju uplne inou cestou tovar iba pre outlet

martinmmartin
31. jan 2025

Napriklad coach bol zazalovany za nicenie nadbytocneho tovaru ( podla prava o odpadoch v usa)
https://edition.cnn.com/style/article/coach-bag...

simca06022011
31. jan 2025

@martinmmartin nemas o tom ani len sajnu, preco by tam malo byt par veci? vies kolko textilu vyrabaju a kolko sa nepreda? dokonca nepredajneho kolko konci na skladkach? Jasne, ze co vedia, do outletu daju... nebudu predsa totalne startovi, ked nemusia.

martinmmartin
31. jan 2025

@simca06022011 Vyraba sa presne tolko kolko sa preda plus minus percento . Ak to daju do outletu tak sa strelia do nohy lebo zakaznici z ktorych ziju a platia plne ceny sa akurat naucia cakat a chodit po outletoch. Najvacsi produkt tychto znaciek je pocit exkluzivity a to v outletoch nemas . Outlety predavaju tovar urceny iba pre outlety. To co ty hovoris dava zmysel iba na prvy povrchny pohlad , ak to zanalyzujes podrobnejsie zistis ze realita je ina

inaemre
31. jan 2025

@martinmmartin ze vyraba sa +- 1%.
Ty si uplne mimo 🤣🤣🤣

simca06022011
31. jan 2025

@martinmmartin naozaj si mimo, ale nedbudem sa s tebou dohadovat... Ralph Lauren, a ine znacky v pandorfe nie su ziadna "luxusna znacka". Je to proste znacka. Luxusne produkt zacinaju v tisickach eur a vyrabaju sa po par kusoch. A ano, zvycajne su aj hned predane. RObila som v tomto sektore a ako ti vravim, takto to vobec nie je... Su tam drahe znacky, kazda jedna ma vypredaje, kazda vyraduje produkty a je im lahsie to dat do outletu ako to zlikvidovat. Boli by pri tych tisioch kusov co vyrobia stratovi, keby to vyhadzovali. Napr sama chodim na obuv aj do riadneho obchodu a aj pandrorfu, su to totalne totozne veci, rovnaky produkt, cislo, kvalita a vsetko :D Detto elektronicka, su to starsie modely akciove atd...
Prave tieto znacky kvalitne vyuzivaju vypredaje. Fast fashion likviduje produkty nepredajne, kedze tam uz nemaju ani cenou kam ist,a by to ludia kupili.

anos18
31. jan 2025

@luliu no predsa jazyk rakúsky 😁

bonboniera
31. jan 2025

@luliu z osobitnej školy je tvoja odpoved 🙂 očividne si tam bola maximálne prstom na mape

liliblacky
31. jan 2025

@martinmmartin do parndorfu chodím vyslovene len kvôli funkčnému obleceniu pre dieťa (zn. Reima) a oblečenie som kupovala aj v originálnom e-shope, aj v parndorfe, tak viem porovnať, že je to kvalitatívne to iste. Ceny ak sú v e-shope v zľave, sú plus mínus podobne ako v Parndorfe. Nemyslím si, že by to bola “ina” značka, proste bezne značky šiju veci na tóny. Tričko od LR stojí (na výrobu) pár centov, max eur nakolko to produkujú v kvantach a potom predávajú za brutálnu maržu len kvôli logu (cest samozrejme niektorým kúskom kvôli materiálu), takze odoslať to do outletu je pre nich biznis tiež.. A Hermes preto nici veci, lebo chce byt niečo viac.. preto máš na kabelky cakacky a môžeš byt aj kráľovna a ideš na čakačku.. Lebo to vyvolava dopyt po niečom čo nemôžeš mat.. Podobnú taktiku má napr Kylei Jenner (či ako sa tá Kardasianka vola). Ak by si to sledoval, videl by si, že vždy dá nejaký nový ruz len v počte napr 100k kusov a je hneď v ten deň vypredaný a potom musíš čakať na doskladnenie.. s jej sales tímom musia vedieť aký je očakávaný dopyt, ale jednoducho “vypredaný za 16 hodín” znie proste super a stáva sa z toho “must have” kúsok.

Strana
z2