Do ktorého týždňa možno prerušiť tehotenstvo v Rakúsku?
Ahojte. Do akého týždňa sa dá umelo prerušiť tehotentvo na žiadosť ženy, bez udania dovodu? Ďakujem
@bluemoon24 tiež som si myslela, ale našla som toto, tak má to prekvapilo
prerušuje sa cesta rýchlikom v ktorej budeš pokračovať a nie život vlastného dieťatka! Interrupcia nesie so sebou riziká po fyzickej aj psychickej stránke.
Z fyzických následkov to môžu byť napr. rôzne zápaly, zrasty, poškodenie vnútorných orgánov, silné krvácanie, poruchy menštruačného cyklu, neschopnosť otehotnieť, neschopnosť udržať chcené tehotenstvo v neskoršom období a pod.
Medzi psychické patria napr. úzkosti, depresie, výčitky svedomia, poruchy spánku, problémy so stretávaním tehotných žien, rôzne druhy závislostí, problémy vo vzťahoch a neschopnosť postarať sa o staršie deti o domácnosť a ďalšie.
O následkoch po potrate je zo zákona povinný informovať Vás aj gynekológ, s ktorým podpisujete Informovaný súhlas pri umelom prerušení tehotenstva.
V každom prípade, rozhodnutie je na Vás. Odporúčam Vám dopriať si dostatok času na rozhodnutie a nerobiť rozhodnutie pod tlakom. Podľa platnej legislatívy na Slovensku, je možné ukončenie tehotenstva do 12. týždňa tehotenstva.
Z našej strany Vám vieme ponúknuť sprevádzanie počas celého obdobia tehotenstva, informácie o finančných dávkach, na aké by ste mali nárok pred a po narodení dieťaťa, materiálnu pomoc cez naše spolupracujúce organizácie (základná výbava pre bábätko príp. oblečenie pre Vás aj Vaše staršie deti a pod.), bezplatnú konzultáciu s gynekológom alebo právničkou, pomoc pri hľadaní bývania, informácie o náhradnej osobnej starostlivosti, pestúnskej starostlivosti, adopcii alebo utajenom pôrode.
Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete podporu, neváhajte nás anonymne kontaktovať priamo do našej poradne.
S pozdravom
Ivana
web: www.alexisporadna.sk
mail: poradna@alexisporadna.sk
tel: 0911 350 200
Do 12tt, 14tt je Nemecko
@kiki68 ale majú to na rakúskej stránke na klinike, čo som poslala foto
@majkabambulik ďakujem
Teraz som to pozerala a oni to rataju nie do 12 tt tie 3 mes, ale do 14tt. Lebo podla nich 7 dni prvych nie je zena este tehotna. Takze to je mozne. Ale vacsinou vsade informuju iba do konca 12tt, tak neviem. S tymto nastastie nemam skusenosti
Tusim do 14tt Ale niesom si na 💯 % ista… Ale do 9tt tusim mozes ist tabletkovou formou… tusim ze tu bola diskusia musis hladat..
Ďakujem dievcata
@majkabambulik Krásne a pravdivo napisane .Vycitky svedomia nepustia,, S tym si nevedia dat rady ani pschologovia, ani psychiatri.
Zo zákona je to do 14 týždňov od dňa poslednej menštruácie, čo je cca 12 týždňov od počatia.
@majkabambulik, ďakujem, nefajcim. Asi toľko má tvoja odpoveď s otázkou autorky
@vroni Samotna autorka diskusie @majkabambulik podakovala. Tak asi len predsa nejaka malilililinka suvislost s otazkou tam bude.
@silvike, nuž, keď sa opýtam, čo stojí v Taliansku špenát a ty mi povieš, že je na Slovensku cvikla lacnejšia, tak je to síce informácia, len nemá nič s mojou otázkou. Tak to bolo aj s touto informáciou. Síce správna, ale otázky sa nadotykaka ani omylom. Autorka je slušná, poďakovala všetkým, túto odpoveď nijako explicitne nevypichla.

Do 12tt