icon

Do ktorého týždňa možno prerušiť tehotenstvo v Rakúsku?

21. jan 2025

Ahojte. Do akého týždňa sa dá umelo prerušiť tehotentvo na žiadosť ženy, bez udania dovodu? Ďakujem

bluemoon24
21. jan 2025

Do 12tt

autor
21. jan 2025

@bluemoon24 tiež som si myslela, ale našla som toto, tak má to prekvapilo

autor
21. jan 2025
majkabambulik
21. jan 2025

prerušuje sa cesta rýchlikom v ktorej budeš pokračovať a nie život vlastného dieťatka! Interrupcia nesie so sebou riziká po fyzickej aj psychickej stránke.

Z fyzických následkov to môžu byť napr. rôzne zápaly, zrasty, poškodenie vnútorných orgánov, silné krvácanie, poruchy menštruačného cyklu, neschopnosť otehotnieť, neschopnosť udržať chcené tehotenstvo v neskoršom období a pod.
Medzi psychické patria napr. úzkosti, depresie, výčitky svedomia, poruchy spánku, problémy so stretávaním tehotných žien, rôzne druhy závislostí, problémy vo vzťahoch a neschopnosť postarať sa o staršie deti o domácnosť a ďalšie.

O následkoch po potrate je zo zákona povinný informovať Vás aj gynekológ, s ktorým podpisujete Informovaný súhlas pri umelom prerušení tehotenstva.

V každom prípade, rozhodnutie je na Vás. Odporúčam Vám dopriať si dostatok času na rozhodnutie a nerobiť rozhodnutie pod tlakom. Podľa platnej legislatívy na Slovensku, je možné ukončenie tehotenstva do 12. týždňa tehotenstva.

Z našej strany Vám vieme ponúknuť sprevádzanie počas celého obdobia tehotenstva, informácie o finančných dávkach, na aké by ste mali nárok pred a po narodení dieťaťa, materiálnu pomoc cez naše spolupracujúce organizácie (základná výbava pre bábätko príp. oblečenie pre Vás aj Vaše staršie deti a pod.), bezplatnú konzultáciu s gynekológom alebo právničkou, pomoc pri hľadaní bývania, informácie o náhradnej osobnej starostlivosti, pestúnskej starostlivosti, adopcii alebo utajenom pôrode.

Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete podporu, neváhajte nás anonymne kontaktovať priamo do našej poradne.

S pozdravom
Ivana

web: www.alexisporadna.sk
mail: poradna@alexisporadna.sk
tel: 0911 350 200

kiki68
21. jan 2025

Do 12tt, 14tt je Nemecko

autor
21. jan 2025

@kiki68 ale majú to na rakúskej stránke na klinike, čo som poslala foto

autor
21. jan 2025

@majkabambulik ďakujem

kiki68
21. jan 2025

Teraz som to pozerala a oni to rataju nie do 12 tt tie 3 mes, ale do 14tt. Lebo podla nich 7 dni prvych nie je zena este tehotna. Takze to je mozne. Ale vacsinou vsade informuju iba do konca 12tt, tak neviem. S tymto nastastie nemam skusenosti

denisa2020
21. jan 2025

Tusim do 14tt Ale niesom si na 💯 % ista… Ale do 9tt tusim mozes ist tabletkovou formou… tusim ze tu bola diskusia musis hladat..

autor
21. jan 2025

Ďakujem dievcata

vorkola
31. jan 2025

@majkabambulik Krásne a pravdivo napisane .Vycitky svedomia nepustia,, S tym si nevedia dat rady ani pschologovia, ani psychiatri.

vroni
28. feb 2025

Zo zákona je to do 14 týždňov od dňa poslednej menštruácie, čo je cca 12 týždňov od počatia.
@majkabambulik, ďakujem, nefajcim. Asi toľko má tvoja odpoveď s otázkou autorky

silvike
28. feb 2025

@vroni Samotna autorka diskusie @majkabambulik podakovala. Tak asi len predsa nejaka malilililinka suvislost s otazkou tam bude.

vroni
28. feb 2025

@silvike, nuž, keď sa opýtam, čo stojí v Taliansku špenát a ty mi povieš, že je na Slovensku cvikla lacnejšia, tak je to síce informácia, len nemá nič s mojou otázkou. Tak to bolo aj s touto informáciou. Síce správna, ale otázky sa nadotykaka ani omylom. Autorka je slušná, poďakovala všetkým, túto odpoveď nijako explicitne nevypichla.