Kde sa dá získať najvyšší doklad o anglickom jazyku v Rakúsku?
Poradte kde sa dá získať v Rakusku najvyssí doklad o anglickom jazyku na akej je osoba úrovni. Zena bola 23 rokov a Anglicku, potrebuje doklad o jej úrovni angj. Dakujem
@lucik194 ďakujem pekne.
A kedze tie testy aj dost stoja, odporucam pred tym skusit cvicne testy, aby priblizne vedela, na akej urovni je, oboznamila sa s typom uloh a podla toho zvolila test - darmo bude robit Proficiency, ked realne to bude B2....
Dobre je ist na jazykovu skolu, tam spravit entry test a zhodnoti sa ta uroven. A potom vziat nejaky kurz zamerany na ten Test a spravit C1 alebo c2. C1 je podla mna pravdepodobnejsi, C2 je skor ked napr bola na akademickej pode, ako na uni a pisala prace, citala odborne clanky. O tom je c2, ze tam je naozaj odbornost v prejave. Native speaker tiez nema C2, ak nie je lepsie vzdelany. Tam je napr reading comprehension taky, ze je to vysek odborneho textu a hladas nejake veci. C1 je vsak celkovo najviac uznavany ako level na nejaku uz vyssie intelektualnu pracu, ked ide o English speaking position.
@simsalabim
@kiki68
Kamoska vie anglicky ako rodený Angličan, poslala som jej foto vyššie, zo zdravotnych problemov prišla sem, snad jej to pomože.
@simsalabim
@kiki68
Ďakujem.
@kiki68 v Toefl aj IELTS urcite, ale Proficiency - aspon v minulosti - nebol odborny vobec. Ale zato tam boli lahodky tupu pretransformovat vetu a pouzit slovo “lest”. Davno - pred 25 rokmi cca som si robila oba. A IELTS viem od deti, ze ide smerom k odbornosti.
@simsalabim nam davali na vyske prave testy na C2 a potom som ich skusala sama na nete a tam boli vylozene na reading vyseky napr z odbornej tezy a bolo to treba spracovat podla zadania. Tak zase z mojho pohladu to dava vyznam, nakolko c2 je naozaj uroven pre ludi, co s tym jazykom intelektualne pracuju. Nie ze dva emaily denne. Podla mna ten entry test je vhodny na orientaciu v urovni. Lebo to moze skakat v urcitych oblastiach.
@kiki68 myslis konkretne Proficiency? A ano, otestovat sa dopredu som jej odporucala aj ja.
@simsalabim ano presne to myslim. Lebo aj ja hovorim paradne nemecky, ale na c2 by som si netrufla. Viem, ze to by som musela makat na tych oblastiach, kde mi veci tak nejdu. Ale kamoska robila c1 nemcinu, zmakla to a teda ten prejav za mna na c1 nie je ani omylom.
@kiki68 hm tak mozno sa to zmenilo od casu, ked som Proficiency robila ja… tie texty vtedy urcite neboli odborne. Na skuske bol Reading, Writing, Use of English, Listening - to si spominam, ze nam pustili 3 nahravky, pricom 2 pustili len raz… Inak skuska vtedy trvala cely den 😅
@kiki68 teraz som to namatkovo pozrela a teda odborny text to nie je https://www.examenglish.com/cpe/cpe_reading_par...

to ze bola 23 rokov v anglicku neznamena, ze je C1/c2
no hold urobit hocijaky certifikat v anj co je platný na celom svete, to jej uznaju ked potrebuje vydokladovat znalost. nech si zisti kedy a kde sa testuje, ide na test a hotovo. u nas studenti zvyknu riesit ked idu do zahranicia toto, je ich mnoho tych certifikatov uznavanych....