Mám vysokú školu a chcem ísť ako chyžná pracovať do Rakúska
Ahojte čo si myslíte o tom, ak chcem ísť s vysokou školou do Rakúska ako chyžná pracovať? Samozrejme, ak sa sezóna otvorí, kvôli Covidu. Viem, je to ťažká práca, ale v Rakúsku dobre platená. Tu na SK aj s VŠ slabé uplatnenie a minimálny plat. Veď to poznáte. Mám aj šancu sa tam vypracovať na recepčnú, lebo viem perfektne nemecky a aj anglicky, prácu s počítačom, ale v dobrých hoteloch vraj treba takto začať a spoznať hotel, okolie, aby som vedela poskytnúť všetky informácie. Skôr ma zaujíma, či už takto so vzdelaním bol a nie nejaké odsudzovanie. ĎAKUJEM odsudzovanie takto z
@alexk12 Ideme spolu s priateľom do hotela, jazyky viem, ale skúsenosť v hotelierstve alebo gastronómii u mňa 0, tak preto, mám to dohovorené, že preradenie je tam možné, v tomto hoteli chcú dobrú znalosť nemčiny aj od chyžnej, ak im človek ukáže, že ho to baví a že chce, tak ho preradia, plat je super aj u chyžnej, strava a ubytovanie v apartmáne zadarmo, tak aspoň skúsime, zažijeme a nebudem doma a sťažovať sa ako s VŠ málo na SK zarábam, ale ďakujem, každý názor si cením🙂
V Rakúsku ich nezaujíma akú máš vs, ale hlavne čo vieš. Takze ak si dobrá vypracujes sa aj na lepšie pozície. Kamoska už 6.ty rok žije vo Viedni. Začínala ako čašníčka, teraz robí vo veľkej účtovníckej firme a žije sa jej dobre. Len neočakávaj pečene holuby rovno z neba. Rátaj s tým, že sa namakas ako všade keď chceš niečo dosiahnuť. Každopádne chod do toho. Hlavne kým nemáte deti. Držím palce
CHod a neries, vies kolko "Vysokoskolacok " robi u nas v tescu? ;) nech si kazdy robi to kam ho to taha. Ak nevidis uplatnenie vo svojom obore u nas a nebavi ta to, nemas o com (ak ano, odporucam zacat s tymto, nabrat skusenosti, prax vo svojom obore aj za menej penazi)
@1975veve jednoznacne chod, zivot v zahranici je vyborna zivotna skusenost.. mozes zacat v hoteli a popritom si hladat hoci aj vo svojom odbore.. ja som tak bola, najprv rozne nekvalifikovane prace, potom staz pre graduantov a nakoniec vyborna trvala praca v odbore.. Ja som sa vsak vratila na slovensko a az teraz vidim,aka to bola chyba...
Drzim palce, odvaznym patri svet! 🙂