Presťahovanie sa s 2,5-ročným dieťaťom do Rakúska
16. feb 2026
Ahojte. Poznáte niekoho kto sa s tak malým dieťaťom presťahoval do AT? Ako zvládli škôlku? odlišnú reč? Je možné že to bude mať zlý vplyv? Ďakujem
anonym_0f9941
•
16. feb 2026@anonym_autor kazde dieta to zvladlo, niektore viac, niektore menej.
anonym_92d490
•
4. mar 2026@anonym_autor a kam sa plánujete presťahovať? Ak niekde blízko hraníc tak sa nemáš čím trápiť, je tam viac detí ktoré kým nechodia do škôlky hovoria iba po slovensky

@anonym_autor syn ma takeho spoluziaka, naucil sa kvoli nemu madarsky, aby mu rozumel. Nas syn ma 4 jazyky, slovencina je ale najslabsia z toho, ja som tu uz roky v AT a muz na Slovensku nebol viac ako 3 mesiace este pred rokmi. A teda nasho mladeho je tento Madar velmi dobry kamos. Poznaju sa od cca 2-5/3 rokov. Vtedy dosli k sebe do triedy. Teraz ich surodencipojdu spolu do triedy. Takze vsetko ide, takych deti je kopec v od 2,5 sa da krasne naucit jazyk. Kamosky maju takto deti a hovoria deti v 7 rokoch bez akcentu nemecky. Nemaju problem. Ale uz sa rodicia napr nemozu vratit, lebo deti nechcu a Slovensko neberu ako ich domov. Iba ako miesto kde idu k babke. Tak to beru aj moje deti, hlavne syn si to uz uvedomuje. Vie odkial som, ale nie je to jeho krajina a kontakty a zaujmy ma tu v Rakusku.