Rodinné prídavky v Rakúsku

miriam7979
14. feb 2024

Dobry den prosim vas neviete my poradiť ako vybaviť rodinne prídavky v rakusku? Žijeme na Slovensku ale manžel robi v rakusku a ze je to potrebné vybavit tam ale nevieme ako 🤷🏼‍♀️dakujem za radi

cucoryedka
11. feb 2025

@sortka dakujem krasne 😊 dni mi idu velmi rychlo, pri malom a velkacov a stahovani sa nezastavim, ale ozvem sa urcite. Este raz dakujem ❤️

kratulka
12. feb 2025

Ahojte, mam predschvalene pridavky do 05/2025...a potom čo? doložim potvrdenia o šk.dochadzke detí alebo? cez finanzampt to stačí?

kratulka
12. feb 2025

@kiki68 dá sa s FA komunikovať len na základe prihlásenia do ich aplikácie a prístupových kodov?

kiki68
12. feb 2025
kratulka
12. feb 2025

@kiki68 stačí s nimi komunikovať tak ako bežným e - mailom?
prečo predschválili do mája 2025? nejde mi to ako logika... veď šk.rok trvá do 08/2025 to by som cháapala, že potrebujú nové potvrdenia na nový šk.rok... ani manžel nemá zmluvu v AT obmedzenú....

kiki68
12. feb 2025

@kratulka pocuj toto ja netusim, treba s nimi komunikovat, svokra vzdy emailom, tam sa dovolat je zlozite vacsinou. Ale ked pride vyrozumenie, tak tam musi byt vzdy kontakt priamo na ten usek a Sachebearbeiter. Cize dolozit, co chcu emailom a nemal by byt problem

kratulka
12. feb 2025

@kiki68
ako cez financampt stránuku cez prístupové kody zamestnanca AT ..ale ja tam taka obalka akože pošta.. maily...tak myslim že "akoby obyčajným mailom" ...a ja len mailom, moja nemčina je jedna katastrofa...pokusim sa tak..a potom sa uvidi 🙂
Ďakujem

kiki68
12. feb 2025

@kratulka ten email staci a je to ucinnejsie za mna. Hlavne ked to mozes priamo zo svojho Finanzamt konta poslat

stella14
12. feb 2025

@sortka môžem sa opýtať? Priateľ pracoval od januára do októbra v Rakúsku. Rodinné prídavky nám vyplatili za 10 mesiacov. Teraz nastupuje od marca opäť do rovnakej firmy. Je potrebné znova žiadať o rodinné prídavky? Teda zaslať žiadosť a znova všetky potvrdenia na Finanzamt? Zasielali sme všetko klasickou poštou, priateľ nemá vytvorený žiadny účet.

comika
13. feb 2025

Dievcata, prosim Vas, dnes mi volali z UPSVaRu, ze neopravnene Poberame na SK pridavky. Zijeme na SK, 3 deti, manzel pracuje uz 13 rokov v AT. Doteraz to bolo tak ze sme poberali pridavky na SK a AT doplatilo rozdiel. Dnes zrazu mi vola pani ze nie je to tak. Ze na SK nemame narok ale AT musi platit plnu vysku pridavkov. Ja nie som zamestnana. Mate skusenost z tym?

tundra
13. feb 2025

@comika ano,postup je spravny.Ja som dokonca musel vsetky neopravnene vyplatenel vratit.
Bolo to na zaciatku vstupu Slovenska do unie.
Este si prever aj zdravotnu poistovnu.Kedze nepracujes,mala by si byt poistena aj deti v Rakusku s manzelom.

comika
13. feb 2025

@tundra Hej to mi povedala tiez. Preverim. Lenze ide o to ze pred cca 6 mesiacami sme museli vratit AT pridavky, ze sme neopravnene poberali, lebo nam platilo slovensko. Teraz zase slovensko chce vratit lebo nam vyplacat AT.

tundra
13. feb 2025

@comika nech ide manzel osobne na prislusny finanzamt a osobne to odkomunikuje.Ja som to vyriesil osobnym stretnutim.

sortka
6. mar 2025

@miriam7979 Dobrý deň, Miriam, kľudne sa mi ozvite na mail janakratka@hotmail.com

schokolade1988
9. jún 2025

Ahojte. Sú prídavky v Rakúsku vyplácané dopredu alebo pozadu mesiac prosím ? Ďakujem.