Skúsenosti s potratovou tabletkou v Rakúsku?
Ahojte mate niektora skusenosti o potratovej tabletke v rakusku ? Myslim aky je postup...
@yasina ja to mam blizko do rakuska ... hladala som fora ale nikde som nic nenasla aky je postup... som v 5 tt dnes mi doktorka potvrdila ze som v Tom... a bohuzial rodinne zalezitosti nepustia...a uz som sa rozhodla
Myslim ze na strankach klinik, ktore to poskytuju, najdes vsetky informacie. Zda sa mi ze som nasla davnejsie celkom podrobny popis aj v slovencine… ale teraz sa k tomu neviem dopatrat
Skus Napr https://gynmed.at/sk/umele-prerusenie-tehotenst...
Ahoj, presne som si to minuly tyzden googlila a vela o tom citala. Tiez mi naslo (okrem inych) aj vyssie spomenutu kliniku. Vela sil prajem.
Musis k Frauenarzt, max do 12tt, treba tam potvrdit tehu a zaroven ziadost o prerusenie. Neviem kolko to stoji, ale pod 400 eur sa Podla mna nedostanes. Poslu s tabletkami domov, co som pocula od zien v AT. Sams som to nikdy neriesila. Ale vysetrenie privat vyjde cca 140-200 eur. Iba vysetrenie
Je škoda, že táto možnosť utp je na Slovensku zakázaná... Ušetrilo by sa mnoho traum a problémov. Držím palce, nie je to lacné ale určite lepšie ako ísť na zákrok, tiež som jednu dobu zvažovala cz a at, našťastie u mňa to vyriešila príroda... Drž sa.❤️
@kiki68 Ja som citala, ze staci prist na kliniku, kedze tam maju gynekologov. Tam spravia vsetky potrebne vysetrenia a odporucia dalsi postup. Prvu tabletku beries na klinike, o 2 dni dalsie 4ks, uz doma. Cena je rozna od kliniky, zacinala od 400eur,
@tanicka907 ano je to tak, bud pojde k nejakemu alebo na tie kliniky. Oni daju tabletku a poslu domov.
A nemate stim ziadne skusenosti? Volala som zakrok stoji 720 eur ... len som ziadne recenzie nenasla...len mi akurat jedna pani pisala v skupine ze radsej ist normalne na potrat ako tabletky...
Ja osobne nemám, ale radila som sa s lekármi, ktorých mám vo svojom okolí a všetci mi vtedy radili vycestovať, ano všetko ma svoje rizika ale stále má vyškrab väčšie rizika než tabletka, máš výhodu ze si ešte v skorom štádiu,takže je to iné ako keď niekto šiel v 11tt... Čím skôr tým menej komplikácií, bolo mi to prirovnané k silnejšej menštruácii. Dokonca som tu mala aj diskusiu pred rokmi. A tiež mi radili to isté a to zvoliť tabletovu formu. (po znás. som otehotnela a nemala odvahu to riešiť cez políciu)
Dokonca viem, že počas covidu aj naši lekári niekde poskytovali túto možnosť. Celosvetovo je to najbezpečnejšia možnosť a najmenej problémov keďže sa to najviac približuje k "prirodzenému" potrateniu- telo sa čistí samé.
@mimka1402 tak to mi je luto co sa ti stalo...ja stale rozmyslam a neviem sa rozhodnut.... po pravde bojim sa oboch.... dostala som termin az na dalsi tyzden v stredu a to cakanie je strasne..
Ono hlavne musíš si byť istá s rozhodnutím. Zvyšok určite zvládneš. Jasne nie je to vytrhnutie zuba, takže samozrejme, že stres je normálny. Drž sa, hlavne si ujasni veci, lebo to nikto za teba nespraví.
@mimka1402 tak ja uz som na 100% rozhodnuta .... len to cakanie je hrozne...
Ahoj, videla som, ze pises, ze si rozhodnuta, ale skus mozno este kontaktovat Poradnu Alexis je aj tu na koniku a pozriet sa no to z inej strany.🙏
@dubravka11 nechcem aby mi niekto vravel ze si to mam nechat atd atd ja uz som sa rozhodla a tie dristi citat co by mi pisali ze si to mam nechat atd ... tak to mi fakt netreba...dieta si nemozem nechat ...
Ja som osobne nikdy nepodstupila dobrovolny potrat, ale mala som zamlcany potrat, teda plod vo mne odumrel, a chvalabohu som si zvolila na “vycistenie” maternice tabletkovu formu. Ja som v case podania tabletky bola v 10.tyzdni, plod bol velky na 8 tyzdnov, ale co sa fyzickej bolesti tyka, bolo to znesitelne a aj pre moje telo to bolo urcite omnoho setrnejsie, ako ist na “vyskrab”. Ked by som bola v tvojej situacii, urcite by som sa rozhodla pre tabletku. Hlavne, ak aj do buducna planujes deti, je to urcite ovela setrnejsie, a hlavne si este len v 5. tyzdni, takze cely ten proces bude podla mna len ako silnejsia menstruacia.
@dubravka11 Asi si nerozumela otázke. Namiesto takýchto reči kľudne jej posli 10tis, lebo moralizovat vie každý. Ale vychovas za ňu? Postaras sa ty? Ak nemáš problém 20r sponzovat jej rodinu tak si tieto žvasty odlož. Tieto panbičkarske psychopatky, ktoré by najradšej nechali aj ženy umrieť než aby šli na utp. Viď celé Poľsko, kde ženy radšej nemajú žiadne dieťa akoby mali riskovať, že nebudú mať možnosť voľby ani v prípade diagnóz či iných vecí..
Žiadna žena sa nerozhodne zo srandy, očividne autorka vie dôvody a nemusí sa nikomu ale že nikomu spovedať a určite vie aj o tejto možnosti.
Autorka, týždeň prejde rýchlo, to len najhoršie je čakanie na čokoľvek. Odporúčam ti vypnúť sledovanie príspevku lebo žiaľ určite nabehnu pro life ženy, ktoré ti budu písať také hnusne veci že až - zažila som si to tu na mk.😀)
@mimka1402 ja nemam v umysle moralizovat ani posudzovat autorku, len som napisala ake su este ine moznosti.
@ness222 tak ja uz neplanujem dalsie dieta... mam 2 a dalsie si nemozem dovolit s rodinnych dovodov...
@mimka1402 ja to neriesim ... ja som vedala ze ked dam ten prispevok budu aj take komentare...je tazke akceptovat niejake ine rozhodnutie... aj keby mi tu pisali neviem co tak to rozhodnutie urcite nezmenim a ako pises mam Nato svoje dovodi... je to velke rozhodnutie ... tak viem preco Ho asi robim ... urcite Ho nerobim len tak zo srandy ... ale to pochopia len tie zeny ktore si stim presli...
@dubravka11 keby som chcela inu moznost tak by som sa nanu pitala.. ale ja som rozhodnuta
@dubravka11 v poriadku, len zväčša ženy vedia o rôznych možnostiach a často keď niekto spomenie alexis tak na to nadväzuje v ďalších príspevkoch moralizovanie, - na mk fakt častá vec, takže ak to nebolo myslene takto tak sa ospravedlňujem. Tak či tak asi autorka vie všetky dôvody prečo a ako...
Preco si nedas kyret a rovno sterilku? Ja po druhom idem do sterilky a hotovo. Ked si rozhodnuta tak volaj do AT na kliniky a opytaj sa na terminy. Lebo platit za kazdu nehodu vyse 400 eur je dost.
@kiki68 mam v stredu termin tak sa poinformujem... ja som rozmyslala ze by som si dala teliesko...
Ved ked si s detmi vybavena, tak pekne radikalne a mas pokoj. Kamoska si v Holandsku dala aj maternicu vziat, mne staci klasika prerusenie vajcovodov.
Ahoj, ako sa mas? Napisala by si mi viacc informacii ako to prebiehalo? Mozes aj sukromne
@tanicka907 ahoj ja sa mam super ☺️ vela zien mi pisalo na fb ze mam ist na vyskrab ze tabletky niesu dobre..ale mne nic nebolo okrem toho ze som zvracala trozku ale inac sa to dalo.. v stredu som isla do nemocnici dali mi jednu tabletku ktoru som hned zobrala domov mi dali Este dve tabletky ktore som mala uzit jednu o 7 rano a druhu o 10 vo stvrtok vecer som zacala slabo krvacat ta prva tabletka zabranovala aby sa to dalej vyvijalo dostala som aj 5 tabletiek od bolesti ktore som pouzila len 2 bolest skoro ziadna rano ked som zobrala o 7 tabletku tak za hodinu sa to pustilo vychadzali zo mna velke hrudky bez bolesti… a dnes mam taku slabsiu menstruaciu tak neviem ci vsetko zo mna vyslo o 2 tyzdne mam kontrolu… za mna zatial ta tabletka bola super
Ale akurat co mi bolo neprijemne bol ten zapach.. ked mas menzes tak to kus smrdi ta krv ale toto bolo o cosi neprijemnejsie muz mi sam vravel ze smrdim za krvou
Dakujem, som rada ze siokay. Citala som, ze to moze byt obrovska bolest. Aka bola cena a v ktorom tyzdni si bola?
@mimka1402 Ušetrilo by sa mnoho traum a problémov.
To fakt myslíš, a co keď tie časti tela vidí ta žena v záchodovej mise?
@kiki68 maternicu vziať, aby neotehotnela? Bez zdravotných dôvodov to súhlasili doktori?

robia to udajne aj v cr,
neviem kde to mas blizsie, ale viem, ze su s nou spojebe rizika :( nie je to bohvbieco,ale lepsie asi ako zakrok:( drzim palce, snad sa dobre rozhodnes.