Je toto zubný kaz u dvojročného dieťaťa?
@bububu1 Treba riadne čistiť zuby. Nie je to kaz, je to zubný kameň alebo šupka z pomaranča.
@bububu1 Treba riadne čistiť zuby. Nie je to kaz, je to zubný kameň alebo šupka z pomaranča.
@anonym_d91e0e prazene cistim, az mi priatel vycita ze prilis, len tri dni po sebe bola na prazdninach a potom som nasla toto. nejde to dole, nie je to supka, nejde mi to ani nechtom zotriet :D
To môže byť demineralizacia skloviny myslim...
Aj za tri dni sa vie zub demineralizovat, ak nie je poriadne cisteny. K zubarovi treba chodit uz od prvych zubov 2x rocne, nie az ked je problem.
Nie je to kaz. Objednajte k zubarovi a vyrieste 🙂
@bububu1 V záujme dobrej starostlivosti doporučujem 1x týždenne čistiť zuby pastou Elmex Gelée - má vyšší obsah fluoru, takže fluorizuje sklovinu. To, čo sa kedysi robilo 1x alebo 2x do roka na školách (fluorizácia, staršie ročníky si budú pamätať), už sa nerobí. A sklovine ten fluor pomáha.
Aj za tri dni sa vie zub demineralizovat, ak nie je poriadne cisteny. K zubarovi treba chodit uz od prvych zubov 2x rocne, nie az ked je problem.
@anonym_eb02d3 viem kedy sa ma chodit, a na to som sa nepytala 🙂
@bububu1 V záujme dobrej starostlivosti doporučujem 1x týždenne čistiť zuby pastou Elmex Gelée - má vyšší obsah fluoru, takže fluorizuje sklovinu. To, čo sa kedysi robilo 1x alebo 2x do roka na školách (fluorizácia, staršie ročníky si budú pamätať), už sa nerobí. A sklovine ten fluor pomáha.
@chrobak7 zuby cistime po leziacky, niekedy nasilu lebo nechce spolupracovat preto som pastu s fluoridom nepouzivala, nema sa preglgat, ale vzdy vypluvat, aj male mnozstvo. Ona mi to von z ust neda. Pouzivame pastu s hydroxyapatitom. Ale dakujem za radu, obcasne to pouzit skusim.
Nie je to kaz. Objednajte k zubarovi a vyrieste 🙂
@marylinmary dakujem za odpoved 🙂
@chrobak7 zuby cistime po leziacky, niekedy nasilu lebo nechce spolupracovat preto som pastu s fluoridom nepouzivala, nema sa preglgat, ale vzdy vypluvat, aj male mnozstvo. Ona mi to von z ust neda. Pouzivame pastu s hydroxyapatitom. Ale dakujem za radu, obcasne to pouzit skusim.
@bububu1 Nič sa nestane, aj keď to prehltne. Naša tiež prehltne pastu, aj tú fluoridovú.
Fakt po ležiačky? 🫤
Ma krasne zubky,mne sa paci ako povedia,ze riadne cistit.Asi si nevkladali take pirule,pocas tehu,co nicia detom zuby.Malemu po 2m ako sa mu prerezali vrchne hned zubna sklovina bola taka ani opisat to neviem,zhrubnuta alebo ako to opisat a zuby isli prec,4vrchne mu tak odisli.Ostatne ma krasne biele,zdrave.No darmo budu pisat cistit,cistit.
Ale neboj to kaz neni.

To je povlak nie kaz