icon

Je toto zubný kaz u dvojročného dieťaťa?

bububu1
9. feb 2026

pred tyzdnom som si vsimla toto na zube 2,5 rocneho dievcatka. Neviete co to moze byt? k zubarke sa planujem objednat, dcera ma panicky strach z lekarov tak hladam nejakeho vhodneho v Ba.

Je toto zubný kaz u dvojročného dieťaťa?
anonym_80831d
9. feb 2026

To je povlak nie kaz

anonym_d91e0e
10. feb 2026

@bububu1 Treba riadne čistiť zuby. Nie je to kaz, je to zubný kameň alebo šupka z pomaranča.

bububu1
autor
10. feb 2026
@anonym_d91e0e

@bububu1 Treba riadne čistiť zuby. Nie je to kaz, je to zubný kameň alebo šupka z pomaranča.

@anonym_d91e0e prazene cistim, az mi priatel vycita ze prilis, len tri dni po sebe bola na prazdninach a potom som nasla toto. nejde to dole, nie je to supka, nejde mi to ani nechtom zotriet :D

lasona
10. feb 2026

To môže byť demineralizacia skloviny myslim...

anonym_eb02d3
10. feb 2026

Aj za tri dni sa vie zub demineralizovat, ak nie je poriadne cisteny. K zubarovi treba chodit uz od prvych zubov 2x rocne, nie az ked je problem.

marylinmary
10. feb 2026

Nie je to kaz. Objednajte k zubarovi a vyrieste 🙂

chrobak7
10. feb 2026

@bububu1 V záujme dobrej starostlivosti doporučujem 1x týždenne čistiť zuby pastou Elmex Gelée - má vyšší obsah fluoru, takže fluorizuje sklovinu. To, čo sa kedysi robilo 1x alebo 2x do roka na školách (fluorizácia, staršie ročníky si budú pamätať), už sa nerobí. A sklovine ten fluor pomáha.

bububu1
autor
10. feb 2026
@anonym_eb02d3

Aj za tri dni sa vie zub demineralizovat, ak nie je poriadne cisteny. K zubarovi treba chodit uz od prvych zubov 2x rocne, nie az ked je problem.

@anonym_eb02d3 viem kedy sa ma chodit, a na to som sa nepytala 🙂

bububu1
autor
10. feb 2026
@chrobak7

@bububu1 V záujme dobrej starostlivosti doporučujem 1x týždenne čistiť zuby pastou Elmex Gelée - má vyšší obsah fluoru, takže fluorizuje sklovinu. To, čo sa kedysi robilo 1x alebo 2x do roka na školách (fluorizácia, staršie ročníky si budú pamätať), už sa nerobí. A sklovine ten fluor pomáha.

@chrobak7 zuby cistime po leziacky, niekedy nasilu lebo nechce spolupracovat preto som pastu s fluoridom nepouzivala, nema sa preglgat, ale vzdy vypluvat, aj male mnozstvo. Ona mi to von z ust neda. Pouzivame pastu s hydroxyapatitom. Ale dakujem za radu, obcasne to pouzit skusim.

bububu1
autor
10. feb 2026
@marylinmary

Nie je to kaz. Objednajte k zubarovi a vyrieste 🙂

@marylinmary dakujem za odpoved 🙂

chrobak7
10. feb 2026
@bububu1

@chrobak7 zuby cistime po leziacky, niekedy nasilu lebo nechce spolupracovat preto som pastu s fluoridom nepouzivala, nema sa preglgat, ale vzdy vypluvat, aj male mnozstvo. Ona mi to von z ust neda. Pouzivame pastu s hydroxyapatitom. Ale dakujem za radu, obcasne to pouzit skusim.

@bububu1 Nič sa nestane, aj keď to prehltne. Naša tiež prehltne pastu, aj tú fluoridovú.

janinah
10. feb 2026
@lasona

To môže byť demineralizacia skloviny myslim...

@lasona nie

bububu1
autor
10. feb 2026
@janinah

@lasona nie

@janinah tak co myslite?

1sally12
15. feb 2026

Fakt po ležiačky? 🫤

bububu1
autor
16. feb 2026
@1sally12

Fakt po ležiačky? 🫤

@1sally12 🫤🫤🫤🫤🫤 fakt.

anonym_f1f0af
16. feb 2026

Ma krasne zubky,mne sa paci ako povedia,ze riadne cistit.Asi si nevkladali take pirule,pocas tehu,co nicia detom zuby.Malemu po 2m ako sa mu prerezali vrchne hned zubna sklovina bola taka ani opisat to neviem,zhrubnuta alebo ako to opisat a zuby isli prec,4vrchne mu tak odisli.Ostatne ma krasne biele,zdrave.No darmo budu pisat cistit,cistit.
Ale neboj to kaz neni.