Predčasné odstránenie mliečnych zubov
Dobrý deň je tu nejaká mamička ktorej dieťaťu predčasne vytrhli mliečny zub? Ako to prebiehalo mali vaše deti traumu? Koľko mali rokov ? Dcére sa predčasne zlomil zúbok a ostal jej iba koreň tak sa chcem informovať či nemá niektorá z vás nejakú skúsenosť
Môjmu síce trhali ale kvôli tomu že vzadu mu rástli trvalé .vôbec nemá stoho traumu .keď mal 6 rokov dve jednotky ťahal .mal ich teda riadne dlhé a vôbec sa nekyvali . Zasvietil mu do očí aby mal zavreté a za pár sekúnd už zúbky boli vonku
Nasmu ho vytiahol zubar "specialnou duhovou pinzetou na neposlusne zuby" Bolo to raz dva ani sa nestihol bat
Nas mal 3 roky a museli mu 6 vytrhnut. Nemal žiadnu traumu, nič..(teda neviem o tom).ale bolo to robene v celkovej anesteze.
@lasona a koľko ste platili? Až sa smiem opýtať. Museli ste ísť na nejakú chirurgiu a robili vám aj nejaké vyšetrenia pred tým? A trvalé zúbky mu narástli v pohode?
Kamosky syn v 5 rokoch stolicku, dali injekciu, zmaklo sa to krasne, bol tam zapal.
Síce nie mliečne ale mne ,,museli" vytrhnúť trvalé zuby, obe 6tky dole asi rok po tom ako mi narástli, neviem koľko som vtedy mala rokov, ale bol to prvy stupen ZŠ. Nemám traumu (síce som bola o dosť väčšia ale aj výkon náročnejší a zubárka fakt otrasná, necitlivá, žiadne špecialne dúhové pinzety ani červík v zúbku ktorého treba vytiahnuť..). Pamätám si len, že som to mala strpnute z umrtvenia a bol to pre mňa zážitok, potom som šla do školy a ukazovala kamaratom. Žiadna trauma ani strach z lekárov. Okrem toho ma na to ani nikto nepripravil, jednoducho ideme trhat zuby, ty môžeš aspon vysvetliť doma co a ako sa bude robiť, vymyslieť k tomu pekný rozpravkovy príbeh a podľa mňa všetko bude dobre. Kamoška takto pripravila dcéru na odber krvi a očkovanie u detského lekára a to takým príbehom, že odvtedy sa na to normálne maličká teší, že pôjde k ujovi doktorovi a že ju budú pichať 🙂
Moj syn mal traumu. Mal asi 5 rokov, mal caste zapaly, hnisave lozisko. Zub musel ist von. Dlhoo velmi dlho mal problem ist k zubarke. Nastastie sme nasli tu pravu a az poslednych par rokov to ako tak zvlada. Teraz má 11.. Ale ako citam je jeden z mala. Ale teraz ked mu trvaly zub nema kde vyrast, nema tam miesto. Myslim ze 4. a 6. su pritisnute k sebe.. Potom este na druhej strane mal zostatok korena, ktory sa mu ale casom trvaly zub vytlacil, alebo mu odhnil uz nepamatam. Proste to sa vyriesilo same.
@arabesqe najdôležitejšie je nájsť správneho zubára. Moje deti sa predbiehajú, kto ide prvý do kresla, ale vybrala som kliniku veeeľmi starostlivo. Synovi zub síce netrhali ale vŕtali a bolo to celý čas s úsmevom
@lasona a koľko ste platili? Až sa smiem opýtať. Museli ste ísť na nejakú chirurgiu a robili vám aj nejaké vyšetrenia pred tým? A trvalé zúbky mu narástli v pohode?
@arabesqe platili sne 2700 eur, ale jemu robili komplet chrup. Maly ma nerezove korunky na zuboch.. trvalé este nie su, malý ma len 3 roky, 3 mesiace..
@arabesqe nie som mamička, ja som to dieťa ktorému trhali niekoľko mliečnych zubov (silné korene, takže mliečne mi stále nevypadli a už sa tlačili trvalé, ktoré by sa skrivili) a nemám teda žiadnu traumu 😃 už nie je socík, kde bol zubár mäsiar. Už pred tými 20 rokmi mi to umŕtvili, nič som necítila, zubárka bola milá a dostala som za statočnosť od rodičov darčeky 😃 najdôležitejšie je nájsť dobrého zubára a nebude žiadna trauma.
Tri mliečne stoličky, opichane lokálnou anestéziou , trauma žiadna, bolesť žiadna - trochu tlak.

Nas mal 3 roky a museli mu 6 vytrhnut. Nemal žiadnu traumu, nič..(teda neviem o tom).ale bolo to robene v celkovej anesteze.