Úraz mliečnych zubov
Môj 3-ročný syn veľmi škaredo spadol. Silno si pohryzol peru a dva predné zuby sa od nárazu posunuli dozadu a čiastočne sa zatlačili späť. Boli sme na pohotovosti aj u zubára, ale nič s tým nerobili, len nám povedali, aby sme sledovali, či sa to nezapáli, a v takom prípade sa máme vrátiť. Bol už niekto v podobnej situácii? Môžu sa tie zuby ešte vrátiť na svoje miesto? Ďakujem.”
to sú mliečne zubky, tak či tak vypadnú.....zbytočne dieťa trápiť....teoreticky sa to môže dať napraviť, ale podľa toho ako sa posunuli, lebo posunúť sa mohlo len dásienko, nie samotné zubky....
to sú mliečne zubky, tak či tak vypadnú.....zbytočne dieťa trápiť....teoreticky sa to môže dať napraviť, ale podľa toho ako sa posunuli, lebo posunúť sa mohlo len dásienko, nie samotné zubky....
@mogaa Zúbky sa posunuli, áno. Práve mi doktor povedal, že ho nechce trápiť, lebo sú to mliečne zúbky. Len som sa zabudla opýtať, či je šanca, že sa zúbky aspoň trochu samé upravia.”
neries ci sa upravia aj tak mu o psr rokov vypadnú. sleduj ci nedistane zapal, ci nechyti zapal okostnice. nasa tak po uraze chytila a zuby museli von drzim palceky
Áno môžu sa vrátiť, dávaj mäkkú stravu pár dní.
Ďakujem za odpovede 😊 len mám také výčitky svedomia, že som pri ňom bola a neviem, ako sa mohol tak veľmi udrieť 🥹

Ano.. ale zubar mu to napraval a mal dva tyzdne riedku stravu, nic husteho, vyslovene strava cez slamku a mlieko...