icon

Aké fantasy knihy mi odporúčate?

5. máj 2026

Už fakt neviem čo si mám vybrať, veľa mám načítane. A fantasy je môj obľúbený žáner. Sem s tipmi, prosím. Čo čítate vy?

aknaj
5. máj 2026

skús pohľadať tu
https://www.modrykonik.sk/group/1935/
do vyhľadávača zadaj #fantasy

anonym_d512f8
5. máj 2026

A co manga? Tam je plno fantasy 😅

zic
5. máj 2026

@anonym_autor neviem, co uz mas za sebou, ale teda "klasika".. Zaklinac, Kolo casu, Shannara, vsetko od Feista, velmi kam rad prvu knihuagic thr Gathering: Arena... Therry Goodkind: Mec pravdy, Modry Adept... to je zatial niek9lko desiatok knih (ak si to este necital(a))...
Este som si spomenul: Margaret Weiss a Tracy Hickman maju cyklus Brana smrti a cyklus Dragonlance a neviem ci nie aj Temny mec (alebo to napisal niekto iny?)

autor
5. máj 2026
@anonym_d512f8

A co manga? Tam je plno fantasy 😅

@anonym_d512f8 😃

autor
5. máj 2026
@zic

@anonym_autor neviem, co uz mas za sebou, ale teda "klasika".. Zaklinac, Kolo casu, Shannara, vsetko od Feista, velmi kam rad prvu knihuagic thr Gathering: Arena... Therry Goodkind: Mec pravdy, Modry Adept... to je zatial niek9lko desiatok knih (ak si to este necital(a))...
Este som si spomenul: Margaret Weiss a Tracy Hickman maju cyklus Brana smrti a cyklus Dragonlance a neviem ci nie aj Temny mec (alebo to napisal niekto iny?)

@zic vďaka niečo vyberiem z tvojich tipov

reela
5. máj 2026

Meno vetra... ak ti nevadi, ze to nikdy nebude dokoncene

zic
5. máj 2026
@anonym_autor

@zic vďaka niečo vyberiem z tvojich tipov

@anonym_autor a este 2 tipy... Neviem, ci si citala Jiriho Kulhanka... toho milujem, i ked je to asi pol scifi pol fantasy... a davno som cital taky hororovejsi pocin "Nekroskop"... zaujimavy koncept o vampyroch... kukni recenzie a mozno ta nieco oslovi...

stankadu
5. máj 2026

Nedavno som čitala Večny král, Večna královna a teraz vysla aj 3. časť Kralovna hmly (alebo tak nejak). Akurat mam rozcitane knizky Mesto Luny (3. časti to má) od Sarah J. Maas, ona celkovo pise dobre fantasy. Este sa mi dost pácila knizna séria Draki, ale to je trosku staršieho dáta.

jogy1984
6. máj 2026

Brando Mull

anonym_6dd6d9
6. máj 2026

@anonym_autor aj Juro Červenak ma fantasy.. Dobrodruzstva kapitana Bathoryho.. a este Bohatiera odneho.. to mas asi 4 diely

anonym_08bd97
6. máj 2026

Terry Pratchett - všetky príbehy Zeměplochy, odporúčam v češtine, v slovenčine mám len jednu knihu, ktorú som dostala a nie je to ono. Je to okolo 30-40 kníh, takže je čo čítať.

autor
6. máj 2026

Ďakujem všetkým za tipy navyberala som si 👍