icon

Čítanie kníh v angličtine. Zvládnete to?

ghelena
10. jún 2026

Ahojte.
Zvyknete niektorá čítať knižky po anglicky?
Moja teta má knihu a neviem, či to zvládnem prečítať. Dej ma veľmi nezaujal, no rada by som jej dala nejaké recenzie. Téma je špecifická.
https://www.martinus.sk/3684385-morning-i-got-u...
Zaujíma niekoho takáto téma?

anonym_ba42c6
10. jún 2026

No ved skus so slovnikom.. preco teta pise po anglicky?

anonym_49ec3e
10. jún 2026

"Nenápadná" reklama? Lebo to je taká otázka... záleží od tvojej úrovne angličtiny hádam, ja čítam bežne v angličtine, ale musí ma naozaj baviť dej, aby som pri tom vydržala

svetlonos
10. jún 2026

@ghelena
Tak moja aj je nie úplne super, nejak sa dohodnem so švagrom keď treba, do vysokoodbornychctem by som sa nepúšťala.
Tu som si prečítala tých pár riadkov a celkom by som aj rozumela. V čom by som mala problém, hodila by som do prekladača.
Aké keď chces dať referencie, malá by si možno cíti s tou témou vedieť začať.
A možno bude fajn názor aj od niekoho, kto sa tejto tematike nevenuje 🙂.

svetlonos
10. jún 2026

@ghelena
A nie, v aj nečítam knihy, v nemčine áno 🙂. Ale na túto by som sa aj dala 😁.

anonym_0b751a
10. jún 2026

@ghelena
Sorry ja som C2 ale takato tema ma nezaujma.

sisaka
10. jún 2026

Neviem, prečo táto osoba sa rozhodla písať po anglicky, ale už samotná anotácia je vo veľmi kostrbatej angličtine, predpokladám, že rovnaká bude aj kniha.
Niektorí ľudia si fakt fandia a ešte si to dajú vytlačiť …
Okrem toho, že nemám rada taký štýl kníh, slabá angličtina by ma odradila, aj keby išlo o môj žáner.

BTW, nie je náhodou neplatená reklama na MK zakázaná? Toto tu dlho nevydrží…

anonym_f6a7fc
10. jún 2026

prepáč, ale je to poriadny brak a nič moc angličtina

kocuris
Autor odpoveď zmazal
anonym_8502b1
Včera o 04:09

Čítam v angličtine, toto by som si neprečítala, nezaujalo ma to. Ak máš postranné úmysly si tu robiť reklamu, za to máš automaticky 👎🏼

anonym_1d93f5
Včera o 05:40
@sisaka

Neviem, prečo táto osoba sa rozhodla písať po anglicky, ale už samotná anotácia je vo veľmi kostrbatej angličtine, predpokladám, že rovnaká bude aj kniha.
Niektorí ľudia si fakt fandia a ešte si to dajú vytlačiť …
Okrem toho, že nemám rada taký štýl kníh, slabá angličtina by ma odradila, aj keby išlo o môj žáner.

BTW, nie je náhodou neplatená reklama na MK zakázaná? Toto tu dlho nevydrží…

@sisaka inac ja som to najprv pochopil (naivne), ze "teta ma knihu" - akoze vo svojom vlastnictve a autorka si ju zvazuje pozicat... bolo mi to aj divne, ze tak nepytam sa na MK a poziciam a skusim precitat... cela formulacia divna (az potom mi docvaklo, ked dala link, ze to asi nebude s kostolnym poriadkom) 🙂 🙂
Po precitani anotacie by som sa necudoval, keby to bolo AI generovane 🙂 🙂

melanta
Včera o 06:21

Občas čítam v angličtine aj nemčine, prečítala som pár kníh v arabčine a taliančine. Túto knižku by som nečítala v žiadnom jazyku.

ghelena
autor
Včera o 08:30

Ďakujem za odpoveď

ghelena
autor
Včera o 08:36

Teta žije v Belgicku, túším to bolo pôvodne vo flámštine, no radšej to vydali v angličtine pre širší okruh.

anonym_51be74
Včera o 08:43

Odkial mame vediet tvoju uroven anglictiny ci to zvladnes alebo nie? Ja citam roky aj ooddychovu aj odbornu literaturu po anglicky problem ziaden nemam. Ale pokial tvoja anglictina zacina a konci zakladymi frazami tak pravdepodobne nezvladnes pochopit text. A anotacia mna osobne vobec nezaujala, mam rada ine zanre knih.

lubina
Včera o 08:51

Citam knihy v anglictine. Je to vyborne na slovnu zasobu a aj na zlepsovanie jazyka. Ale temu si uz kazdy musi vybrat sam, ved sme individualne osoby a mame rozdielne zaumy a aj poziadavky na to, co sa nam paci citat...

anonym_202861
Včera o 11:08

Čudujem sa že téma nezaujíma nikoho. Mňa zaujala a nemám s čítaním problém ale platiť by som za to asi nechcela