icon

Čítate romantické knihy z novinových stánkov?

14. mar 2026

Ahojte, čítate ešte niekto tieto malé romantické paperbackové knižky zo stánku?

Kedysi som mala na ne predplatné a každý mesiac mi posielali všetky nové, ktoré vyšli. Teraz si už kupujem len asi dve mesačne.

Predavačka v stánku mi nedávno povedala, že som asi jediná, kto ich tam kupuje, tak ma zaujíma – číta ich ešte niekto? 😊

maury
14. mar 2026

Ahoj, ja som už dlho nekupovala. Tie posledné čo som kúpila tak príbehy boli úplná nuda, o ničom a nejako ani nemám čas to čítať. Ale viem, že kedysi toho mali mnohé kopec a čo nemali, tak sa požičiavalo 🙂

cacianka
14. mar 2026

Keďže som pracovala dlheeee roky v knižnici, tak som občas prekonala nechuť a 2-3 kusy za rok som prečítala nech mám základný prehľad. Pre mňa je to na jedno kopyto, rovnaka mustra, len farba vlasov a očí sa mení...
Do 35 strany sa neznášajú, do 45. majú sex, a do strany 165 sa nenávidia, nestretnú, a potom si odrazu padnú do vášnivého objatia 😍🥰🤪🤣

sisaka
14. mar 2026
@cacianka

Keďže som pracovala dlheeee roky v knižnici, tak som občas prekonala nechuť a 2-3 kusy za rok som prečítala nech mám základný prehľad. Pre mňa je to na jedno kopyto, rovnaka mustra, len farba vlasov a očí sa mení...
Do 35 strany sa neznášajú, do 45. majú sex, a do strany 165 sa nenávidia, nestretnú, a potom si odrazu padnú do vášnivého objatia 😍🥰🤪🤣

@cacianka presne. Koli tomu nečítam žiadne romantické knihy, v žiadnom vydaní, dokola to isté, menia sa len kulisy

cacianka
14. mar 2026
@sisaka

@cacianka presne. Koli tomu nečítam žiadne romantické knihy, v žiadnom vydaní, dokola to isté, menia sa len kulisy

@sisaka áno, tak. Raz je úspešná cvičiteľka koní, on menezer čo príde na výlet na ranč, potom je Kvetinárka a on pretekár. Zmenia farby vlasov a očí, ale vždy je to vášeň , iskrenie, divoký sex, hádka - nedorozumenie, a na strane 170 strane odpustenie, po stranu 175 sex na kožušine pred krbom.
To naozaj prestáva baviť

cacianka
14. mar 2026

Ešte jedna poznámka - áno je mi divné a jemne smiešne, keď taketo diela niekto číta, hromadne, desiatky dielov za rok, ale nevysmievam sa a ani neodsudzujem.

autor
15. mar 2026
@cacianka

Ešte jedna poznámka - áno je mi divné a jemne smiešne, keď taketo diela niekto číta, hromadne, desiatky dielov za rok, ale nevysmievam sa a ani neodsudzujem.

@cacianka No tak to som rada, že ma neodsudzuješ. Ja v podstate čítam všetko okrem fantasy a sci-fi, tomu nejako nerozumiem. Milujem magický realizmus a pri týchto harlekynkách si vypnem, oddýchnem si a trochu zasnívam, čo by mohlo byť, keby som stretla nejakého vysokého snedého milionára z Talianska alebo anglického lorda s prázdninovým domom v Škótsku namiesto môjho muža zo Sniny.

Mňa to zatiaľ stále baví.

cacianka
15. mar 2026
@anonym_autor

@cacianka No tak to som rada, že ma neodsudzuješ. Ja v podstate čítam všetko okrem fantasy a sci-fi, tomu nejako nerozumiem. Milujem magický realizmus a pri týchto harlekynkách si vypnem, oddýchnem si a trochu zasnívam, čo by mohlo byť, keby som stretla nejakého vysokého snedého milionára z Talianska alebo anglického lorda s prázdninovým domom v Škótsku namiesto môjho muža zo Sniny.

Mňa to zatiaľ stále baví.

@anonym_autor skôr to čítali babky, keď chodili do knižnice, kde som pracovala. Ale jedna cca 45r žena, vypratala perinak spod valendy a doniesla asi 6 veľkých igelitiek Livestory a Harlequin. Normálne som ich požičiavala na prídel 😍. Pár som prečítala aj ja a krásne vyčistili hlavu.
Ja skôr čítam romány zo súčasnosti, trochu historické, a hlavne klasické detektívky. Na vysoko umelecké už nemám chuť. Čítala som aj fantasy a sci-fi, ale ešte tu pôvodnú klasiku, tie novšie mi odpadli chute tiež.
Pracujem v nemocnici, máme tu veľa knižných poličiek a občas nájdem niečo uno nuno, a veru som si vytiahla aj lovestorky, dobre sa čítali pri cestovaní MHD a na dovolenke. Ani som sa nemusela báť, že sa mi nová kniha poškodí, tieto som sa nebála a aj posunula ďalej.
Skús pozrieť v okolí, knižnicu, knihobudky, často tam vidím poklady.

sisaka
15. mar 2026
@cacianka

@cacianka veď jasné, mne je to tiež jedno, čo iní čítajú … moja 94 ročná babka miluje romantické knihy a číta len tie 😅