Knihy, ktoré zmenia pohľad na život

Včera o 14:07

Máte nejakú takú, na, ktorú ste aj po dočítani nevedeli prestať myslieť? Poprípade vo vás niečo zmenila?

Strana
z2
majlo1234
Včera o 14:21

@anonym_autor mne sa posledne pacili knizky od Jany Micenkovej-krv je len voda a kvety a klobasy. A z takeho lahsie zanru to boli Lessons in chemistry

Včera o 14:25

Knihy od Palka Baricaka, ale nie je to pre kazdeho. Aktualne teraz citam jeho knihu Teom, je to z buducnosti, dobro versus zlo a je to desive, kam smerujeme ako ludstvo...

Včera o 14:29

Včera o 14:34

@la_dolce_vita kam smerujeme ako ludstvo?

@anonym_7a7b7b dobra otazka, ale tazka, zlozita odpoved a na dlho..

Včera o 14:39
@la_dolce_vita

@anonym_7a7b7b dobra otazka, ale tazka, zlozita odpoved a na dlho..

@la_dolce_vita
Nič na smerovaní ľudstva nie je desivé, opakuje sa furt to isté dookola tisícky rokov. Stačí sa od toho odosobniť, odzoomovať si to a sledovať to z pohľadu dejín a celkového kontextu. Budeš tu nejakých 80+/- rokov. Pamätať si ťa budú tvoje deti a možno vnúčatá … tak netreba riešiť blbosti, ale žiť naplno najlepšie ako vieš ❤️🤞🥰

Včera o 14:43
@yoxinka

@la_dolce_vita

@yoxinka v podstate suhlasim, hoci nie uplne. Pisala som to na margo knihy, ktoru citam. Ale ludstvo sa vyvija, my riesime ine veci ako ludia v jaskyni a planetu mame tiez iba jednu. Inak ja mam zivot spokojny, neboj 🙂

muz26
Včera o 14:48

48 zákonov moci od Roberta Greena. Základné pravidlá hry života.

Včera o 14:59
@la_dolce_vita

@la_dolce_vita Teraz ti neprotirečím, len sa zamýšľam. Všetci majú pocit, že je teraz zle, pričom, objektívne, nikdy nám nebolo lepšie 🤷‍♀️. Nemusíme riešiť ľudí v jaskyni, ešte pred 200-300 rokmi to bol slušný masaker. Osobne si myslím, že ja ani moje deti sa konca planéty nedožijú … aj keď, áno, môže sa tu o pár desiatok rokov žiť náročnejšie. Z pohľadu planéty … myslím, že keď to ľudstvo dototo … ona si poradí 🙋‍♀️. A koniec koncov, zánik je istota, lebo Slnko tu naveky nebude. Mňa štve, že ľudia majú technológie, poznatky a schopnosti ako nikdy pred tým a napriek tomu sa správajú ako ten primitívny človek v jaskyni. Preto tu namiesto nejakého celoľudského napredovania riešime veci ako vojny, boj o moc, majetky a podobné veci 🤦‍♀️.

13uzivatelka11
Včera o 15:00

Bolo to veľmi veľa rokov dozadu, ale Šlabikár šťastia od Baricaka

Včera o 15:03
@yoxinka

@yoxinka presne tak, teraz s tebou suhlasim uplne a tiez sa len tak zamyslam, nic nie je cierne alebo biele. Zijeme si v niecom dobre, ale v niecom horsie. Ta kniha ma len prinutila sa zamysliet nad tym vsetkym..

Včera o 15:05

Viktor Frankl - Hľadanie zmyslu života, 12 pravidiel pre život pd Jordana Petersona má ZOPÁR zaujímavých pasáží, ale ako celok ma to nebavilo, ale možno by ti to sadlo.

0silvia0
Včera o 15:21

Dan Millman: Sokrates
Marcel Vanek: Nova cesta poznani
Elisabeth Haich: Zasvatenie
Citala som davno, ale tieto 3 knihy mi zmenili pohlad na zivot ked som to potrebovala.

a0
Včera o 15:27

Alchymista a 55trpkých právd mi pomohli, keď mali.

tykat

Hermann Hesse, Siddhartha

anonym_984526
Včera o 15:40

@la_dolce_vita kam smerujeme ako ludstvo?

@anonym_7a7b7b naša generácia zažije dramatické udalosti pri celkovej zmene fungovania ľudstva, aby už v budúcnosti nemohla nastať žiadna vojna

anonym_3ddbb4
Včera o 15:40

Biblia

Včera o 15:45
@anonym_984526

@anonym_984526 ludstvo ma pred sebou este dlhu cestu, aby sa naucilo respektovat ine narody, ine etnika, ine vierovyznania, hranice statov a ludske hranice.

bloger
Včera o 15:45

Michal Škombár Moj život. Táto kniha je skutočne veľmi silná. Oplatí sa kúpiť si ju a prečítať. Najlepšie priamo od jej autora.

anonym_f93bcd
Včera o 16:04

Vela, vela knih, kedysi napr. Dom v strani. Nikoho nechytil, mna velmi. Teraz mi osud v cakarni prihral Zivot s hviezdou a to z hlavy nedostanem nikdy. Asi autobiografia-Jiri Weil- a otrepavam to cechom o hlavy v diskusiach, ked hadzu floskule o kolaboraci slovakuuu, J. T, Sk state, ja im naspat o Bohmen und Mahren a tejto knihe. V skrate ide o chudobneho prazskeho zida, kedze nic nema, urady sa o neho netrhaju, zato je tam pestro vylicene, ako melie masineria z Wansee tych majetnych. V synagoge citaju dlhe zoznamy dalsej skupiny do transportu 🚂 a tento chlapik nie je na zozname, rabin mu hovori, ze "vyhral loteriu". Nahoda, ci kde nic nie je, ani smrt neberie... 🌿

anonym_0f3176
Včera o 16:07
@anonym_7a7b7b

@anonym_7a7b7b je tu určitá skupina ľudí, ktorá umelo vytvára nenávisť medzi národmi, vierovyznaním a ignoruje hranice štátov aj ľudské hranice.

oblecenie99
Včera o 16:13

@anonym_autor Černobyľská modlitba

lenkas17
Včera o 16:16

René Benda - Moja studená vojna

anonym_3e43f0
Včera o 16:19

@anonym_autor Zasvätenie, Atlantske tajomstvá, Sila prítomného okamihu, Alchymista...

Včera o 16:20

@anonym_0f3176
Toto sa deje tisíce rokov …. nie je to nič objavné.

Včera o 16:29
@anonym_0f3176

@anonym_0f3176 urcita skupina ludi...hm...su to sami poniektori ludia, ktori maju prilis vysoke ego a bazia po moci, vzdy sa taki najdu a potrebuju ovladat a vlastnit. Potom su tu ti cistejsi, ktori to ego nemaju vysoke, chcu opravovat a zveladovat. A potom ti ostatni, ktori su vo vyvoji, vlastne vsetci sme vo vyvoji a svet je v rovnovahe medzi dobrom a zlom.

Strana
z2