Knihy, ktoré zmenia pohľad na život
Máte nejakú takú, na, ktorú ste aj po dočítani nevedeli prestať myslieť? Poprípade vo vás niečo zmenila?
Knihy od Palka Baricaka, ale nie je to pre kazdeho. Aktualne teraz citam jeho knihu Teom, je to z buducnosti, dobro versus zlo a je to desive, kam smerujeme ako ludstvo...
@la_dolce_vita kam smerujeme ako ludstvo?
@anonym_7a7b7b dobra otazka, ale tazka, zlozita odpoved a na dlho..
@anonym_7a7b7b dobra otazka, ale tazka, zlozita odpoved a na dlho..
@la_dolce_vita
Nič na smerovaní ľudstva nie je desivé, opakuje sa furt to isté dookola tisícky rokov. Stačí sa od toho odosobniť, odzoomovať si to a sledovať to z pohľadu dejín a celkového kontextu. Budeš tu nejakých 80+/- rokov. Pamätať si ťa budú tvoje deti a možno vnúčatá … tak netreba riešiť blbosti, ale žiť naplno najlepšie ako vieš ❤️🤞🥰
@la_dolce_vita
@yoxinka v podstate suhlasim, hoci nie uplne. Pisala som to na margo knihy, ktoru citam. Ale ludstvo sa vyvija, my riesime ine veci ako ludia v jaskyni a planetu mame tiez iba jednu. Inak ja mam zivot spokojny, neboj 🙂
48 zákonov moci od Roberta Greena. Základné pravidlá hry života.
@la_dolce_vita Teraz ti neprotirečím, len sa zamýšľam. Všetci majú pocit, že je teraz zle, pričom, objektívne, nikdy nám nebolo lepšie 🤷♀️. Nemusíme riešiť ľudí v jaskyni, ešte pred 200-300 rokmi to bol slušný masaker. Osobne si myslím, že ja ani moje deti sa konca planéty nedožijú … aj keď, áno, môže sa tu o pár desiatok rokov žiť náročnejšie. Z pohľadu planéty … myslím, že keď to ľudstvo dototo … ona si poradí 🙋♀️. A koniec koncov, zánik je istota, lebo Slnko tu naveky nebude. Mňa štve, že ľudia majú technológie, poznatky a schopnosti ako nikdy pred tým a napriek tomu sa správajú ako ten primitívny človek v jaskyni. Preto tu namiesto nejakého celoľudského napredovania riešime veci ako vojny, boj o moc, majetky a podobné veci 🤦♀️.
Bolo to veľmi veľa rokov dozadu, ale Šlabikár šťastia od Baricaka
@yoxinka presne tak, teraz s tebou suhlasim uplne a tiez sa len tak zamyslam, nic nie je cierne alebo biele. Zijeme si v niecom dobre, ale v niecom horsie. Ta kniha ma len prinutila sa zamysliet nad tym vsetkym..
Viktor Frankl - Hľadanie zmyslu života, 12 pravidiel pre život pd Jordana Petersona má ZOPÁR zaujímavých pasáží, ale ako celok ma to nebavilo, ale možno by ti to sadlo.
Dan Millman: Sokrates
Marcel Vanek: Nova cesta poznani
Elisabeth Haich: Zasvatenie
Citala som davno, ale tieto 3 knihy mi zmenili pohlad na zivot ked som to potrebovala.
Alchymista a 55trpkých právd mi pomohli, keď mali.
@anonym_autor za mňa...1984
Hermann Hesse, Siddhartha
@la_dolce_vita kam smerujeme ako ludstvo?
@anonym_7a7b7b naša generácia zažije dramatické udalosti pri celkovej zmene fungovania ľudstva, aby už v budúcnosti nemohla nastať žiadna vojna
Biblia
@anonym_984526 ludstvo ma pred sebou este dlhu cestu, aby sa naucilo respektovat ine narody, ine etnika, ine vierovyznania, hranice statov a ludske hranice.
Michal Škombár Moj život. Táto kniha je skutočne veľmi silná. Oplatí sa kúpiť si ju a prečítať. Najlepšie priamo od jej autora.
Vela, vela knih, kedysi napr. Dom v strani. Nikoho nechytil, mna velmi. Teraz mi osud v cakarni prihral Zivot s hviezdou a to z hlavy nedostanem nikdy. Asi autobiografia-Jiri Weil- a otrepavam to cechom o hlavy v diskusiach, ked hadzu floskule o kolaboraci slovakuuu, J. T, Sk state, ja im naspat o Bohmen und Mahren a tejto knihe. V skrate ide o chudobneho prazskeho zida, kedze nic nema, urady sa o neho netrhaju, zato je tam pestro vylicene, ako melie masineria z Wansee tych majetnych. V synagoge citaju dlhe zoznamy dalsej skupiny do transportu 🚂 a tento chlapik nie je na zozname, rabin mu hovori, ze "vyhral loteriu". Nahoda, ci kde nic nie je, ani smrt neberie... 🌿
@anonym_7a7b7b je tu určitá skupina ľudí, ktorá umelo vytvára nenávisť medzi národmi, vierovyznaním a ignoruje hranice štátov aj ľudské hranice.
@anonym_autor Černobyľská modlitba
René Benda - Moja studená vojna
@anonym_autor Zasvätenie, Atlantske tajomstvá, Sila prítomného okamihu, Alchymista...
@anonym_0f3176
Toto sa deje tisíce rokov …. nie je to nič objavné.
@anonym_0f3176 urcita skupina ludi...hm...su to sami poniektori ludia, ktori maju prilis vysoke ego a bazia po moci, vzdy sa taki najdu a potrebuju ovladat a vlastnit. Potom su tu ti cistejsi, ktori to ego nemaju vysoke, chcu opravovat a zveladovat. A potom ti ostatni, ktori su vo vyvoji, vlastne vsetci sme vo vyvoji a svet je v rovnovahe medzi dobrom a zlom.

@anonym_autor mne sa posledne pacili knizky od Jany Micenkovej-krv je len voda a kvety a klobasy. A z takeho lahsie zanru to boli Lessons in chemistry