icon

Predaj kníh na Knihovrátku od Martinusu. Aké máte skúsenosti?

vanesarulakova
1. júl 2026

Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať či tu má niekto skúsenosti s predajom knih na knihovrátku od Martinusu. Ako to funguje, čo odoslanie atď ... 😊

anonym_776ecb
1. júl 2026

normalne vsetko ok
ak nechces len par centov, tak pozri restorio, bookbot a ine platformy na vykup knih
martinus sa uz davno neoplati takmer vobec

anonym_5588ee
1. júl 2026

Tam sa to veľmi neoplatí, skutočne málo ohodnotené.

anonym_f20564
1. júl 2026

Mam skusenost, vytvorim vykup na stranke, knihy zabalim, potom odnesiem na predajnu do martinusu a pride poukazka. Kazdy vykup u mna je minimalne 10+€, robim mensie vykupy lebo hodnota knihy/nakupu musi byt vzdy rovna alebo vyssia ako poukazka. Uz som tak nazbierala okolo tisicky dokopy 😆

anonym_f20564
1. júl 2026

jedna kniha vychadza v prepocte na cca 5.32€, co podla mna nie je vobec zle 🤔
@anonym_5588ee

@anonym_776ecb

svetlusska
1. júl 2026

Málokedy sa to oplatí.. nízke ceny za vykup.. skôr už vyššie spomenuté by som volila alebo vinted.

jetul
9. júl 2026

Dobrý deň, knihovrátok som využila niekoľkokrát od r. 2023. Systém, organizácia a komunikácia sú úplne skvelé. Ceny výkupu sa však za tú dobu drasticky znížili. V prvom výkupe 5, 6 aj 7 eur za knihu (tieto knihy ako nové mali cenu okolo 20 €) a postupne sa znižovali, a to aj u kníh, ktoré boli novšie a nemali ich. V poslednej dobe tá istá úroveň kníh iba niekoľko desiatok centov. Dnešná skúsenosť: mala som watchdoga na knihu, ktorá je na trhu vypredaná. Dnes mi prišlo upozornenie, že ju majú, ako mierne opotrebovanú, za 30 € (nová sa predávala okolo 35 €; cenu neriešim, keď je dopyt na trhu, chápem to). Cez inkognito okno v inom prehliadači som si zadala predaj tento knihy na knihovrátok - výkupná cena 1,30 €.

majka2959
22. júl 2026

@vanesarulakova Knihovrátok sa cenovo príliš neoplatí, ani Bookbot či Restorio. Mala som knihy na rôznych bazároch, kde si môžeš určiť cenu, ale so zvýšením poštovného sa predaj utlmil. Konečne som sa odhodlala na toľko spomínaný Vinted a zatiaľ som veľmi spokojná.