Ako dlho vám vydržali značkové topánky Nike, Puma, Adidas?

Ahojte
zaujímalo by ma, koľko rokov vám vydržali značkové topánky typu Nike, Puma, Adidas a podobne?

mrtina2
12. jan 2026

@anonym_autor Puma vždy dlho, nikdy sa nezačali rozliepať alebo trhať, väčšinou ich vyhadzujem lebo už sú vychodené a aj podrážka je zodratá. Nike a Adidas nemali nikdy dlhú životnosť, buď sa rozliepala špička, alebo sa niekde začali trhať, takže tie si už nekupujem.

ivicatolic

@anonym_autor značkové napr.z Deichmann alebo od Číňana... tak jednu sezónu 😄

simsalabim
12. jan 2026

@anonym_autor mala som jedny vysoke turisticke goretex adidasy vyse 10 rokov. Nakoniec sa im odlepila podosva, inak vyzerali stale tip top… potom som kupila nove pocas lockdownu a tie mam stale a su ako nove. Nosim ich od studenej jesene do studenej jari tak 2-3x do tyzdna na prechadzky a lahsiu turistiku. Tenisky na bezne nosenie teraz nemam tychto znaciek. Mam jedny nizke turisticke tenisky Sketchersy na teplejsie obdobie asi 4 roky a su stale ok.

minenkaa
12. jan 2026

dlho ale ja mám veľa topánok ,tak to dosť často mením

sense
12. jan 2026

@anonym_autor podľa toho ako často boli nosene

missviolet
@simsalabim

@simsalabim ja Skechersy vyhadzujem po cca pol roku nosenia max. Bohuzial, mam vysoku spotrebu topanok akejkolvek znacky, doslova prederiem patu (chodim 12-15km denne). Moje bezecke musim menit kazde 4 a aj to ,pretahujem', lebo odporucanie je menit po cca 600-700km, nakolko potom uz to tlmenie nie je ako ma byt (a otestovala som si, ci to nie je len reklamny tah - ak v topankach nachodim vyrazne viac km, zacinaju mi bolesti, diagnostikovane zapaly Achilloviek atd... ). V dobrom zavidim, ze ti vyhovujuce topanky pekne vydrzia

biba_18
12. jan 2026

mám milion topánok, tak mi aj dlho vydržia 😒

tanyan
@ivicatolic

@anonym_autor značkové napr.z Deichmann alebo od Číňana... tak jednu sezónu 😄

@ivicatolic Ale z Turecka aj po 4 rokoch vyzerajú skoro ako nové. 😉 Manžel má vysokú spotrebu športovej obuvi a tenisky kúpené na dovolenke nevedel zodrať. Našťastie potom predral podrážku, tak ich konečne mohol poslať do preč. A to ich normálne pral aj v práčke a tenisky žili. 😀

anonym_6e7605

Spomenute znacky cca 8 rokov

simsalabim
@missviolet

@missviolet vies co? Aj dcera vyhadzuje bezne tenisky Sketchers po jednej sezone… ale tieto, co mam ja, su vyslovene turisticke, s goretexom, mozno preto vydrzia viac.

memma
12. jan 2026

Mojim dievcatam kupujem na sezónu po 3 páry. A to im už nohy nerastú. Vyzerajú strašne, taj ich vyhodím. Manželovi 2 roky. A mne vydržia minimalne 5 rokov

anonym_e347fb
12. jan 2026

adidas ani nie 6 mesiavov u nike sa mi vzdy zderie podrazka ... kupujem asics a vydrzia cez 2 roky ... teraz mam len ta narychlo kupene aj zo supermarketu za par korun lebo mali peknu farbu a su neskutocne pohodlne .. tak snad vydrzia

iva_23
12. jan 2026

@anonym_autor vždy veľmi dlho , keďže mám veľa topánok a striedam to , ale všetky 3 značky veľká spokojnosť, aj keď Nike a Adidas preferujem najviac a Adidas mám dokonca aj zimné, mala som z týchto značiek desiatky párov topánok a vždy mi vydržali veľmi dlho , ale kupované v značkových predajniach alebo v zahraničí

olimuc
12. jan 2026

1 sezonu … kupim na jar a v zime vyhodim … kupujem kozene biele a nosim ich kazdy den okrem leta … nemaju sancu prezit dlhsie bud su odrate alebo sa znici podrazka…

ivicatolic
@tanyan

@tanyan kurňa , to len u nás je haraburdie

marca12
12. jan 2026

@anonym_autor Botasky adidas dlhe roky,pravidelne prane v pracke. Takisto nike. Kupovala som ich v riadnej predajni nie sportisimo,deichmann a podobne. Myslim,ze aj preto tak dlho vydrzali.

martinadomianova
13. jan 2026

@anonym_autor mám adidasky, už ani neviem koľký rok. Zatiaľ sa nerozpadli, ako to zvyčajne robia moje Mustangy.

maickamf
13. jan 2026

@anonym_autor Kozene Nike tenisky 10r. Keby v tej dobe viem, ze su take super, kupim si hned 3je.
Ale mne celkovo vydrzia vsetky dlho, kupujem drahsie, prevazne kozene a staram sa o ne.

michaela329
13. jan 2026

@anonym_autor Nike mám najstaršie 7 ročné, Converse 11 ročné, Pumy nemám, Fila 5 ročné, Adidas 4 roky- ale ja topánky dosť striedam, neopotrebim ich nejako strašne. Okrem bežeckých, tie mením po cca 800km.

bambus123
13. jan 2026

U mňa vydržali len Adidas , ale treba si dávať pozor lebo aj táto značka sa delí na triedy podľa kvality. Adidas zo Sportisima vydržali pol roka, z Deichmann 4 roky, a jedne zo zahraničia ako darček boli ako nové 6 rokov kým ich pes neskántril, ale verím že by vydržali omnoho viac. Mňa najviac trápi, že sa mi strašne potia nohy, takže po vyskušaní všetkých možných značiek a neznačiek, môžem potvrdiť , že len pri adidasoch sa môžem po celom dni v topánkach bez hanby vyzuť. 🙈 U mňa sú topánky nutnosť, lebo pri tých menej kvalitných umieram na chrbát . Som človek ktorý si nepotrpí na značky, väčšinu oblečenia (+ nájde sa aj nábytok a spotrebiče , elektronika ) mám z druhej ruky , a občas mi je ľúto , že si nemôžem kúpiť hociaké lacné topánky alebo tie ktoré sa mi páčia, lebo to budú u mňa vyhodené peniaze .

jablkovastrudla
@missviolet

@missviolet mam rovnaky skusenost so sketcher's teniskami. Pdo pol roka boli rozpadnute. Tiez vela chodim, denne mam 12-18 tisic krokov tak ich rychlo "vychodim"
Mne dobre vydrzia topanky os new balance, tie mam na dve sezony urcite.

martina618
26. apr 2026

@anonym_autor raz ma Adidas sklamali 2 mesiace,kupované v športovom obchode prestala sa látka,inak tak 4-5 rokov aj Nike,čižmy Adidas mám 10 rokov parádna kúpa zohnala som ich v Čechách lebo u nás boli veľmi drahé,teraz si neviem vybrať dobrú pohodlnú obuv zo značky Adidas a Nike,najviac mi vyhovujú kožené pumy modely suede a Palermo,ľahká kvalitná a pohodlná obuv a keď posledujete ceny na e shopoch dajú sa zohnať za super ceny,

anonym_56e1ca
26. apr 2026

@anonym_autor po stvrtom obuti mam tenisky na vnútornej päte zodrate, myslím tu látkovú časť. Prečo?

nelca84
26. apr 2026

Ja som Adidas Superstar vyradila asi po 8 rokoch a to neboli vyslovene poškodené. Hneď som si kúpila nové, lebo vďaka gumovej špičke sú super aj do daždivého počasia. Mne dobre sedí obuv tejto značky, mám od nich viac tenisiek, väčšinou kožené a všetky nosím dlhé roky.

sovica
26. apr 2026

Roky som nosila Adidas, Nike, Puma a všetky mi vydržali cca 8-10 rokov. Podotýkam, že len na bežné chodenie, nie na behanie (pri behaní by vydržali asi kratšie). Vyhodila som ich až po tom, ako sa mi zničili na vnútornej strane päty resp. tam, kde je achilovka, časom sa to vydralo. Momentálne sú moje najobľúbenejšie zn. topánok/tenisiek Skechers a Sprandi. Z každého mám po 2 páry a nosím ich už 4 sezónu. Skechers celú jar a jeseň a aj v zime, ak nie je pod 7 stupňov. Sprandi nosím cez leto a celú veľmi teplú jar/jeseň. Všetky 4 páry vyzerajú ako nové. Treba si len vedieť vybrať vhodný model na vašu nohu. Každá značka vyrába XY modelov, lebo každá noha je iná a nech si ľudia nájdu tie pravé topánky na svoje nohy. Asi pred mesiacom som si skúšala pár modelov zn. Adidas. Zo 7 vyskúšaných mi sadli 2, v ktorých som sa cítila relatívne pohodlne, nikde ma netlačili, nevýzuvali sa mi, dobre sa mi v nich chodilo (aspoň tých pár krokov, ktoré som v obchode prešla).

Obuv sa neničí preto, že nie je kvalitná (áno, môže sa aj preto), ale z viacerých iných dôvodov a môže to byť aj kombinácia viacerých faktorov. Hlavný je asi štýl chôdze a držanie tela. Čiže napr. silný dopad na pätu, alebo naopak, nedostatočné dvíhanie nôh, kedy sa derú skôr špičky topánok, neprirodzený nášľap na vonkajšiu alebo vnútornú hranu chodidla, ak majú ľudia nohy do X alebo do O, tam sa tiež deformuje topánka – švy a spoje, váha tela, čiže vyšší tlak na medzipodrážku, kedy je materiál neustále preťažovaný, vyzúvanie topánok bez rozviazania šnúrok, kedy sa ničí hlavne vnútorná aj vonkajšia päta, nezaviazané šnúrky – voľná noha v topánke atď. A potom sú to také klasické veci, ako nestaranie sa o obuv, nevhodné sušenie, nosenie jedného páru bez prestávky…

Odporúčam pozrieť zaujímavý podcast s podiatričkou Denisou Mertl (ak chcete rýchlo pozrieť len tú čas, kde podľa topánok dokáže povedať, ako človek chodí alebo aký má „problém“, tak cca od 33 min -1.06 hod.) Ona napr. neodporúča ani barefoot topánky do mesta – na asfalt, len do prírody.

saxana000
26. apr 2026

Kedysi som mala jedny znackove a nosila som ich a prala do mrtva kym sa nevydrali zvnutra na patach.teraz mam viacero parov tenisiek tak mi aj vydrzia dlhsie.kedze ich striedam.obycajne sietkove z deichmanu aj kriklave adidasy na leto.nahodne som nedavno objavila znacku go soft lahucka topanka odlahcene podrazky a vlozky z pamatovej peny. ine topanky uz si v zivote nekupim.sadli mi jak rit na serbel mohla by som v nich snad aj spat.ukecala som na ne aj muza a aj on si chvali.dcere kupujem Sketchers ale to je skor o stasti jedny vyzerali po 3 mesiacoch ako keby som ich vytiahla z kontajnera ine ma uz tretiu sezonu.strop je niekde okolo 50 eur viac nie som ochotna zaplatit za topanky..