Je Pribináčik redší ako kedysi?

Dnes o 07:50

kupila som ho po dost dlhej dobe a prisiel mi ovela redsi ako si ho pamatam. kedysi bol podla mna taky husty kremovy.
zmenili ho nejako?

Strana
z2
biba_18
Dnes o 07:51

my sme mali minulý týždeň a nezdal sa mi riedky. bol hustý a krémový ...

Dnes o 07:51

@anonym_autor Pribináčik je hlavne veľmi nekvalitný produkt, s obrovským množstvom nasýtených mastných kyselín.

minenkaa
Dnes o 07:54

@anonym_fa51e3 ale aký dobrý

anonym_d865b1
Dnes o 07:56

@anonym_autor praveze podla mna je este hustejsi, ako kedysi. Ja som ho tiez minule mala, teraz maju take novsie tegliky, uz nie papierove a zmenili trosku aj tvar a zdal sa mi velmi husty, az prilis. Ale chutovo je stale rovnako dobry.

vevesh
Dnes o 08:08

No, neviem, nemyslim si, ze by na tej zelatine setrili....

pikachu999
Dnes o 08:12
@anonym_d865b1

@anonym_d865b1 presne tak

Dnes o 08:14
@anonym_fa51e3

@anonym_fa51e3 Toto je zase nejaká konšpiračná teória, lebo ide o populárnu značku? Daj nejaké relevantné dôkazy.

Dnes o 08:19

@anonym_autor Je normálne hustý, bežne ho kupujem. Ak si ho mala riedky, buď bol dlho v teple, alebo neviem...

fadama
Dnes o 08:33

Je to najlepšie čo na SVK je. Kupila som minule 30ks 😂😂😂 Riedky nie je vôbec. Je vždy perfektný.
Skús pozrieť možno záruku? 🤔

tetapetra
Dnes o 08:46

Mám v chladničke,je ok

anonym_2e939e
Dnes o 08:51
@chrobak7

@chrobak7 skus si niekedy pozriet zlozenie, dnes som kupovala bobika
Pribinacik: Tvaroh, smotana, cukor, čokoládová zložka 6 % (kakaový prášok 19 %, cukor, glukózo-fruktózový sirup, čokoládový prášok), jedlá želatína, zahusťovadlá: xantánová guma, škrob.

natalka13
Dnes o 08:56

@anonym_fa51e3 je z tvarohu a tvaroh obsahuje NMK

anonym_72d744
Dnes o 09:12

@anonym_autor určite je redsi aj ja som si to vsimla. Je taky viac akoby naslahany. Neviem ci sa da niekde dohladat zlozenie, ale 3 roky dozadu ked ho dcera jedla (lebo babky akoby iny jogurt nepoznali 🙈) tak ju z toho napinalo, ona mala vzdy problem s takou tuhou konzistenciou a po čase ked sme ho mali doma tak bol iny.

andrea2323
Dnes o 09:37

Dnes o 09:39

@chrobak7 skus si niekedy pozriet zlozenie, dnes som kupovala bobika

@anonym_2e939e A čo z tohoto je nejedlé, zdraviu škodlivé alebo nebezpečné: tvaroh, smotana, cukor, čokoládová zložka 6 % (kakaový prášok 19 %, cukor, glukózo-fruktózový sirup, čokoládový prášok), jedlá želatína, zahusťovadlá: xantánová guma, škrob????

Dnes o 09:43

@anonym_2e939e ten pridávaný cukor a xantánová guma, nič moc zloženie 🤷🏼‍♀️

@andrea2323 A čo je zlé na xantánovej gume? Len to, že nevieš, čo to je? Alebo ťa to irituje, lebo to je cudzí výraz?

anonym_f37407
Autor odpoveď zmazal
Dnes o 09:56
@chrobak7

@chrobak7 čítaj etikety a rozmýšľaj

anonym_d2743c
Dnes o 10:00

To je akoze nejaky ukazovatel kvality, ked je husty? No je tam viac skrobu alebo niecoho na zahustenie. To je nieco velkolepe a uzasne? 😃

anonym_d33b43
Dnes o 10:06

@chrobak7 čítaj etikety a rozmýšľaj

@anonym_fa51e3 etikety sme precitali, vo vyzivovych hodnatach sa uvadza 11g na 100g vyrobku, ktore pochadzaju z tvarohu a smotany. Kym nezozeries 5 litrove vedro pribinaka denne, tak este stale je ten obsah v poriadku.

Dnes o 10:09
@anonym_d33b43

@anonym_d33b43 ak to tebe nevadí, zjedz aj 300g denne

tetapetra
Dnes o 10:14
@anonym_d33b43

@anonym_d33b43 veď to je preto,že obsahuje tvaroh a smotanu. Tieto dva produkty sú samé o sebe dosť tučné. Tam nejde tvaroh taký aký kúpiš v obchode,ale úplne iný,úplne inak sa spracováva.

natalka13
Dnes o 10:22

@anonym_2e939e ten pridávaný cukor a xantánová guma, nič moc zloženie 🤷🏼‍♀️

@andrea2323 a ktory krem pre deti nema pridany cukor? zo smotany a tvarohu sladke niesu a xathanova guma konkretne v com skodi? videli sme reklamu na Lipanka co? bububu xanthan

322sima123
Dnes o 10:31

@anonym_2e939e ten pridávaný cukor a xantánová guma, nič moc zloženie 🤷🏼‍♀️

@andrea2323 bez cukru by som ho ani ja nejedla nie to este moje deti, aj ked robim domaci z tvarohu, kakaa a kyslej smotany tak musim dat cukor.. o com by to bolo, to uz mozme jest rovno cisty tvaroh.. 🙄

martit59
Dnes o 10:32

@anonym_autor my máme doma asi 10 ks a vôbec mi nepríde, že by bol redší, je fantastický stále, je to môj obľúbený jogurt

anonym_d2743c
Dnes o 10:34
@martit59

@martit59 To, ze je to v kelimku, este neznamena, ze je to jogurt. Je to dezert.

anonym_d33b43
Dnes o 10:37

@anonym_d33b43 ak to tebe nevadí, zjedz aj 300g denne

@anonym_fa51e3 a tvaroh mozme jest? Nezabije nas?

anonym_c1a971
Dnes o 10:50
@322sima123

@322sima123 miesto kyslej smotany použi šľahačkovú a nemusíš pridávať veľa cukru...

anonym_44c5c6
Dnes o 10:50

poriadne umelý. Ale kupujeme stále, deti majú rady.

anonym_585fa0
Dnes o 10:53

@chrobak7 skus si niekedy pozriet zlozenie, dnes som kupovala bobika

@anonym_2e939e amen! na trhu sa dajú nájsť aj produkty, ktoré majú do 5 zložiek - tvaroh, smotana, prípadne aj maslo, kakao a cukor, dovidopo. Všetko ostatné (prídavky želatíny, xantánová guma, škrob) je znakom nekvalitného produktu - zahustiť práškom je totiž lacnejšie ako zvýšiť podiel hodnotnej suroviny - tvarohu.

Strana
z2