Je Pribináčik redší ako kedysi?
kupila som ho po dost dlhej dobe a prisiel mi ovela redsi ako si ho pamatam. kedysi bol podla mna taky husty kremovy.
zmenili ho nejako?
@anonym_autor Pribináčik je hlavne veľmi nekvalitný produkt, s obrovským množstvom nasýtených mastných kyselín.
@anonym_fa51e3 ale aký dobrý
@anonym_autor praveze podla mna je este hustejsi, ako kedysi. Ja som ho tiez minule mala, teraz maju take novsie tegliky, uz nie papierove a zmenili trosku aj tvar a zdal sa mi velmi husty, az prilis. Ale chutovo je stale rovnako dobry.
@anonym_d865b1 presne tak
@anonym_fa51e3 Toto je zase nejaká konšpiračná teória, lebo ide o populárnu značku? Daj nejaké relevantné dôkazy.
@anonym_autor Je normálne hustý, bežne ho kupujem. Ak si ho mala riedky, buď bol dlho v teple, alebo neviem...
Je to najlepšie čo na SVK je. Kupila som minule 30ks 😂😂😂 Riedky nie je vôbec. Je vždy perfektný.
Skús pozrieť možno záruku? 🤔
@chrobak7 skus si niekedy pozriet zlozenie, dnes som kupovala bobika
Pribinacik: Tvaroh, smotana, cukor, čokoládová zložka 6 % (kakaový prášok 19 %, cukor, glukózo-fruktózový sirup, čokoládový prášok), jedlá želatína, zahusťovadlá: xantánová guma, škrob.
@anonym_fa51e3 je z tvarohu a tvaroh obsahuje NMK
@anonym_autor určite je redsi aj ja som si to vsimla. Je taky viac akoby naslahany. Neviem ci sa da niekde dohladat zlozenie, ale 3 roky dozadu ked ho dcera jedla (lebo babky akoby iny jogurt nepoznali 🙈) tak ju z toho napinalo, ona mala vzdy problem s takou tuhou konzistenciou a po čase ked sme ho mali doma tak bol iny.
@chrobak7 skus si niekedy pozriet zlozenie, dnes som kupovala bobika
@anonym_2e939e A čo z tohoto je nejedlé, zdraviu škodlivé alebo nebezpečné: tvaroh, smotana, cukor, čokoládová zložka 6 % (kakaový prášok 19 %, cukor, glukózo-fruktózový sirup, čokoládový prášok), jedlá želatína, zahusťovadlá: xantánová guma, škrob????
@anonym_2e939e ten pridávaný cukor a xantánová guma, nič moc zloženie 🤷🏼♀️
@andrea2323 A čo je zlé na xantánovej gume? Len to, že nevieš, čo to je? Alebo ťa to irituje, lebo to je cudzí výraz?
@chrobak7 čítaj etikety a rozmýšľaj
To je akoze nejaky ukazovatel kvality, ked je husty? No je tam viac skrobu alebo niecoho na zahustenie. To je nieco velkolepe a uzasne? 😃
@chrobak7 čítaj etikety a rozmýšľaj
@anonym_fa51e3 etikety sme precitali, vo vyzivovych hodnatach sa uvadza 11g na 100g vyrobku, ktore pochadzaju z tvarohu a smotany. Kym nezozeries 5 litrove vedro pribinaka denne, tak este stale je ten obsah v poriadku.
@anonym_d33b43 ak to tebe nevadí, zjedz aj 300g denne
@anonym_d33b43 veď to je preto,že obsahuje tvaroh a smotanu. Tieto dva produkty sú samé o sebe dosť tučné. Tam nejde tvaroh taký aký kúpiš v obchode,ale úplne iný,úplne inak sa spracováva.
@anonym_2e939e ten pridávaný cukor a xantánová guma, nič moc zloženie 🤷🏼♀️
@andrea2323 a ktory krem pre deti nema pridany cukor? zo smotany a tvarohu sladke niesu a xathanova guma konkretne v com skodi? videli sme reklamu na Lipanka co? bububu xanthan
@anonym_2e939e ten pridávaný cukor a xantánová guma, nič moc zloženie 🤷🏼♀️
@andrea2323 bez cukru by som ho ani ja nejedla nie to este moje deti, aj ked robim domaci z tvarohu, kakaa a kyslej smotany tak musim dat cukor.. o com by to bolo, to uz mozme jest rovno cisty tvaroh.. 🙄
@anonym_autor my máme doma asi 10 ks a vôbec mi nepríde, že by bol redší, je fantastický stále, je to môj obľúbený jogurt
@martit59 To, ze je to v kelimku, este neznamena, ze je to jogurt. Je to dezert.
@anonym_d33b43 ak to tebe nevadí, zjedz aj 300g denne
@anonym_fa51e3 a tvaroh mozme jest? Nezabije nas?
@322sima123 miesto kyslej smotany použi šľahačkovú a nemusíš pridávať veľa cukru...
poriadne umelý. Ale kupujeme stále, deti majú rady.
@chrobak7 skus si niekedy pozriet zlozenie, dnes som kupovala bobika
@anonym_2e939e amen! na trhu sa dajú nájsť aj produkty, ktoré majú do 5 zložiek - tvaroh, smotana, prípadne aj maslo, kakao a cukor, dovidopo. Všetko ostatné (prídavky želatíny, xantánová guma, škrob) je znakom nekvalitného produktu - zahustiť práškom je totiž lacnejšie ako zvýšiť podiel hodnotnej suroviny - tvarohu.

my sme mali minulý týždeň a nezdal sa mi riedky. bol hustý a krémový ...