Ktoré turistické topánky sú najtrvácnejšie?
Dobrý deň, hľadám turistické topánky na pravidelné výlety v Tatrách. Pozerám model Salomon X Ultra 4, ale rada by som počula aj reálne skúsenosti. Má niekto túto značku, resp. iné? Ďakujem.
Mal som kedysi dávnejšie Hi-Techy. Uz sa ten model nevyrába, žiaľ. Zvonku po 5 rokoch vyzerali skvelo, vnútro sa zničilo až na kostru 😀
mne garmonty. teraz majú 20 rokov, už sú všelijaké, rozpárané, podrážka sa odlepuje, ale stále nepremokavé a na chate super
Ja mam Mamuty teraz asi 11 rok a stale dobre drzia, su pohodlne, nerozpadavaju sa 😀
Mam uz roky (ale ozaj aj 11 rokov) kozene topanky mckinley aquatex, neviem ci ich este predavaju, stale su super, nosila som od letnych lahkych tur po zasnezene islandske treky, su lahucke paradne, kedze to nie je nejaka top propagovana znacka, aj cena bola fajn. A dobre sadli na nohu, co je klucove a samozrejme velmi individualne
La sportiva my najviac vydržali ,mala som lowa,merrell,adidas
Muz mal solomon a nikdy viac
Trošku zamiešam karty... Salewa - jediné topánky, v ktorých ma na turistike nebolia nohy...
Salewa, mammut sú za mna top. Ak chceš z lacnejších tak merrel alebo salomon.
Chlap má Meindl a Sportiva, ja mám Salomon a Merrell. Na takú bežnú prechádzku po hore do nejakého prevýšenia cca 600mn.m a nie moc skalnaty povrch boli dobre aj lacnejšie Adidas terrex.
Podľa mňa Bosp
Za mna alpina ale nizke.mne vysoke nevyhovuju.tieto su pre mna velmi pohodlne.ale kazdemu vyhovuje nieco ine
Na turistiku su najlepsie ak si ich das ušiť. Viem , ze take šili v Humcovciach a boli to majstri, ktorí kedysi robili v Podtatrane. Cenu ti uz nepoviem, ale takéto topánky sa daju vzdy opraviť. Výmena podrážky a podsivky je samozrejmosť. Takéto topánky nemusis ani po 10 rokoch vyhodit.

Chodim vela na turistiku, aj vysokohorsku. Na zimu mam clenkove Mamuty a na leto zasa Salomon, ale iny typ, take lahsie, vzdusnejsie, nizke. Som spokojna, je to dobra znacka.