Ktoré turistické topánky sú najtrvácnejšie?

3. jún 2026

Dobrý deň, hľadám turistické topánky na pravidelné výlety v Tatrách. Pozerám model Salomon X Ultra 4, ale rada by som počula aj reálne skúsenosti. Má niekto túto značku, resp. iné? Ďakujem.

la_dolce_vita
3. jún 2026

Chodim vela na turistiku, aj vysokohorsku. Na zimu mam clenkove Mamuty a na leto zasa Salomon, ale iny typ, take lahsie, vzdusnejsie, nizke. Som spokojna, je to dobra znacka.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
abbies
3. jún 2026

mne garmonty. teraz majú 20 rokov, už sú všelijaké, rozpárané, podrážka sa odlepuje, ale stále nepremokavé a na chate super

gastanka32
3. jún 2026

Ja mam Mamuty teraz asi 11 rok a stale dobre drzia, su pohodlne, nerozpadavaju sa 😀

anonym_0dffcd
3. jún 2026

Mam uz roky (ale ozaj aj 11 rokov) kozene topanky mckinley aquatex, neviem ci ich este predavaju, stale su super, nosila som od letnych lahkych tur po zasnezene islandske treky, su lahucke paradne, kedze to nie je nejaka top propagovana znacka, aj cena bola fajn. A dobre sadli na nohu, co je klucove a samozrejme velmi individualne

lucik194

najlepsie som mala Mamuty, ale mi ich ukradli 😠
teraz mam Salomon

minenkaa
3. jún 2026

La sportiva my najviac vydržali ,mala som lowa,merrell,adidas
Muz mal solomon a nikdy viac

kocuris
Autor odpoveď zmazal
klaridka
3. jún 2026

Trošku zamiešam karty... Salewa - jediné topánky, v ktorých ma na turistike nebolia nohy...

anonym_da26c3
3. jún 2026

Salewa, mammut sú za mna top. Ak chceš z lacnejších tak merrel alebo salomon.

sense
3. jún 2026

Chlap má Meindl a Sportiva, ja mám Salomon a Merrell. Na takú bežnú prechádzku po hore do nejakého prevýšenia cca 600mn.m a nie moc skalnaty povrch boli dobre aj lacnejšie Adidas terrex.

povuma

Ja mám Bosp už roky....muz má Olangy

anonym_8c5ddc

Podľa mňa Bosp

tilly

Saleva

malinovka333
3. jún 2026

Za mna alpina ale nizke.mne vysoke nevyhovuju.tieto su pre mna velmi pohodlne.ale kazdemu vyhovuje nieco ine

ibrunova

Ja mám Scarpy

frflos_nespokojny
3. jún 2026

Na turistiku su najlepsie ak si ich das ušiť. Viem , ze take šili v Humcovciach a boli to majstri, ktorí kedysi robili v Podtatrane. Cenu ti uz nepoviem, ale takéto topánky sa daju vzdy opraviť. Výmena podrážky a podsivky je samozrejmosť. Takéto topánky nemusis ani po 10 rokoch vyhodit.

natalka13
3. jún 2026

BOSP su pecka. Vibram podrazka.
Salomony maju podrazku rychlo zodratu.

minarova22
4. jún 2026

Ja mám Garmonty a Scarpy vysoké - veľká spokojnosť,ale tie nosím len na turistiku...Garmonty mám aj nízke,nosím už roky často, bežné nosenie a sú ako nové 🌞

demodun
4. jún 2026

Ja mám roky Garmont a stále vyzerajú dobre.
Nízke nosím aj namiesto tenisiek.

anonym_551f0c

@anonym_autor u nas Garmont a Planika