icon

Makita alebo Milwaukee: Ktoré náradie je lepšie pre domácich majstrov?

31. mar 2026

Zdravím, chcem si kúpiť poriadnu sadu náradia (uťahovačka, flexa) a neviem sa rozhodnúť pre značku. Všetci v robote majú tie červené Milwaukee, že sú to držiaky. Ja to ale budem používať len na prerábku bytu a občas daco na chate. Nie je to zbytočný luxus? Makita vychádza v setoch v daktorych SR obchodoch o tretinu lacnejšie. Má to Milwaukee fakt tak lepšie tie batérie, že mi to nezdochne po dvoch rokoch v skrini?

gerrwie_girl
31. mar 2026

@anonym_autor makita ti uplne staci

anonym_777b61
31. mar 2026

Aku náradie je vhodné pre toho, kto ho viac používa. Inak ako píšeš - v skrini môže byť po niekoľkých rokoch po batériii. Na druhej strane práve kvalita batérií býva u drahšieho značkového aku náradia spravidla vyššia. Ak chceš výhradne aku, tak rozhodne referencia ostatných, že aj po xy rokoch ne/používania im batéria drží, je najdôležitejšia.
Inak zváž/te klasické náradie na 230V, ktoré nemá problém so životnosťou batérií, pred prácou nemusíš riešiť ne/nabitosť batérie a pri dlhšej práci furt vymieňať a/alebo dobíjať batériu/ie.

vista4
31. mar 2026

Moj brat má komplet výbavu black decker a nechce nic iné a moj zase len bosh by všetko kupoval. Za mna ked ideš prerábať byt, urcite kúpiť drahšie kvalitnejšie. Budeš banovat, skupi dvakrát kupi. S lacnejším náradím sa narobíš viac, pôjde ti to pomalšie a skor to opotrebujes. Kup si sadu kvality, ušetris 2x.

anonym_330fee
31. mar 2026
@vista4

Moj brat má komplet výbavu black decker a nechce nic iné a moj zase len bosh by všetko kupoval. Za mna ked ideš prerábať byt, urcite kúpiť drahšie kvalitnejšie. Budeš banovat, skupi dvakrát kupi. S lacnejším náradím sa narobíš viac, pôjde ti to pomalšie a skor to opotrebujes. Kup si sadu kvality, ušetris 2x.

@vista4 len treba zvazit, co bude pretabat a kolko bude prerabat, ak kupi naradie pre profikov a bude mu to stat v skrini, to je lacnejsie majstra zavolat

gerrwie_girl
31. mar 2026
@vista4

@vista4 ale však sa rozhoduje medzi dvomi velmi kvalitnými značkami 🙂. Ani s jednou z nich nic neoľutuje. Akurát teda ak nemajstruje casto tak zbytočne kupovať príliš drahé. A to píšem ako clovek, ktory si zakladá na kvalite.

anonym_40d74f
31. mar 2026

S cinskym buracim kladivom na 220V este z Baumaxu nejaka znacka O.K. som vysekal betonovy poter v chodbe, v kupelni aj betonovy chodnik okolo domu a menil som len uhliky. Pri hobby naradi nekupujem podla znacky, ale podla parametrov.

biba_18
31. mar 2026

@vista4 ale makita ani milwaukee nie sú hračkárske...

lauruska_sumienka
31. mar 2026

moj muz mi dal do prace na drobnu udrzbu utahovacku makitu, on v dielni ma bosch.
makita je na domace a obcasne pouzitie, bosch je kvalita za rozumnu cenu a milwaukee je tvrdy makac na kazdodenne pouzitie

gerrwie_girl
31. mar 2026
@lauruska_sumienka

moj muz mi dal do prace na drobnu udrzbu utahovacku makitu, on v dielni ma bosch.
makita je na domace a obcasne pouzitie, bosch je kvalita za rozumnu cenu a milwaukee je tvrdy makac na kazdodenne pouzitie

@lauruska_sumienka makita je na domáce aj profesionálne použitie ;) S Bosh su na rovnakej úrovni mimochodom.

vlachienka
31. mar 2026

Myslím, že Makita by ti úplne postačila. Keď tak, dokúpiš len náhradnú batériu. Rovnako by po dvoch v skrini bez používania odišla batéria aj na Milwaukee.

vista4
31. mar 2026
@anonym_330fee

@vista4 len treba zvazit, co bude pretabat a kolko bude prerabat, ak kupi naradie pre profikov a bude mu to stat v skrini, to je lacnejsie majstra zavolat

@anonym_330fee majster stojí nekrestanske peniaze, preto si to ide robiť sám...profi náradie je kvapka v mori pri cene majstra

done
2. apr 2026

Prémiové profi: Festool, Hilti, Mafell
Univerzálne profi: DeWalt, Makita, Bosch Professional, Milwaukee, Metabo, Hikoki, Flex, Narex
Polo profi: Ryobi, Stanley
Hobby: Parkside, Einhell, Scheppach, Bosch zelený, Black+Decker