icon

Máte skúsenosti s načúvacími prístrojmi Widex Smartric?

enusamt
Včera o 13:57

#widex #smartric

Ahojte. Riesila niektora z vas alebo vase dieta sluchatko od Widex Smartric?
Cochvila to caka aj mna a mam par otazok. Vdaka 🙏🙂

stellarstar
Včera o 14:14

@enusamt mala som widex 2x v živote

enusamt
autor
Včera o 14:22
@stellarstar

@enusamt mala som widex 2x v živote

@stellarstar aj nabijacie? Riesila si to aj cez poistovnu?

stellarstar
Včera o 15:22
@enusamt

@stellarstar aj nabijacie? Riesila si to aj cez poistovnu?

@enusamt tie vtedy boli na baterky a cez poisťovňu, teraz mám nabíjacie s AI a s apkou

lilke
Včera o 17:09

Konkrétne tento typ nemám skúsenosť, ale za mňa widex majú najčistejši zvuk pre nedoslychavych. Ak ide o veľmi vysokú stratu, išla by som do inej značky. Poisťovňa na ľubovoľný aparát prispieva rovnakou sumou, doplatok si už riešiš s firmou s NA.

stellarstar
Včera o 17:32
@lilke

Konkrétne tento typ nemám skúsenosť, ale za mňa widex majú najčistejši zvuk pre nedoslychavych. Ak ide o veľmi vysokú stratu, išla by som do inej značky. Poisťovňa na ľubovoľný aparát prispieva rovnakou sumou, doplatok si už riešiš s firmou s NA.

@lilke ale dosť záleží aj od toho akú sluchovú stratu, nielen koľko %, ďalej či má tinitus, precitlivenosť na zvuk, stav a tvar zvukovodu, typ poruchy sluchu atď

lilke
Včera o 18:27
@stellarstar

@lilke ale dosť záleží aj od toho akú sluchovú stratu, nielen koľko %, ďalej či má tinitus, precitlivenosť na zvuk, stav a tvar zvukovodu, typ poruchy sluchu atď

@stellarstar zvukovod - to je záležitosť koncovky alebo škrupiny, musia vedieť vyrobiť dobrú, nie v každej firme to technik zvládne dobre, foniatri ešte horšie. Tinitus - je vraj aparát, ktorý by ho mal potláčať, ale čo poznám 2 starších, nepomohlo. % absolútne nemajú zmysel pri výbere NA, to je len prepočet na ID alebo ZŤP, pri výbere sú dôležité straty v rôznych výškach - ale zväčša sú pri percepčných poruchách (predpokladám, že u teba to nebol úraz, ale skôr vekom, hlukom,...) vo vysokých frekvenciách. Precitlivenosť - prah ti nastavuje technik, napr. u mňa sa pravidelne musia vyhrať, lebo rozdiel 1dB na nejakej frekvencii a ide mi roztrhnúť hlavu, migrény (ktoré inokedy nemám). Práve preto otázne je, či urobili naozaj dobre audiometriu... Opäť opakujem, som z praxe, najčistejší zvuk má widex. I keď technika ide úžasné dopredu a na technické parametre sa audiofirmy vzájomne doťahujú.

stellarstar
Včera o 18:49
@lilke

@stellarstar zvukovod - to je záležitosť koncovky alebo škrupiny, musia vedieť vyrobiť dobrú, nie v každej firme to technik zvládne dobre, foniatri ešte horšie. Tinitus - je vraj aparát, ktorý by ho mal potláčať, ale čo poznám 2 starších, nepomohlo. % absolútne nemajú zmysel pri výbere NA, to je len prepočet na ID alebo ZŤP, pri výbere sú dôležité straty v rôznych výškach - ale zväčša sú pri percepčných poruchách (predpokladám, že u teba to nebol úraz, ale skôr vekom, hlukom,...) vo vysokých frekvenciách. Precitlivenosť - prah ti nastavuje technik, napr. u mňa sa pravidelne musia vyhrať, lebo rozdiel 1dB na nejakej frekvencii a ide mi roztrhnúť hlavu, migrény (ktoré inokedy nemám). Práve preto otázne je, či urobili naozaj dobre audiometriu... Opäť opakujem, som z praxe, najčistejší zvuk má widex. I keď technika ide úžasné dopredu a na technické parametre sa audiofirmy vzájomne doťahujú.

@lilke mám krátky zvukovod a mne koncovku foniatri vždy dobre urobili. % som mala na mysli stratu sluchu v % nie id či zťp. Lebo výber strojčeku záleží aj od toho koľko % straty sluchu je. V načúvacích je program tinitus, áno existuje aj tinitus noiser ale aj v načúvacích sa dá zabudovať a zapnúť. A mne načúvacie nastavili aj podľa môjho hyperacusis aby som ten hluk nepočula tak silno čiže mi ho stlmí. Napr vonku na ceste, pri vysávaní, fénovaní atd sa strojček automaticky znižuje. U nas ide phonak lepšie ako widex ale možno na sk nemajú

lilke
Včera o 19:11

Ale áno, phonak je tu min 20r. Pred 10-15 rokmi ho všetci chceli. Ja tiež som si ho dala, doplacala som k poisťovní vtedy 800€ (bola to topka na moju ľahkú poruchu) a vôbec nemal pekný zvuk+práve z neho som mala migrény, takže som radšej fungovala bez neho. Vrátila som sa teraz pred rokom k widexu. Veľa nedoslychavych v mojom okolí sa tiež od neho vracia k widexu. Ale, je vynikajúci pre veľmi ťažké straty sluchu, tam dokáže komprimaciou tónov priam zázraky.
strata v % nevypovedá nič o reálnej strate, to je len spočítané pre akýsi celkový prehľad, u nás sa od neho odvíja, či dostaneš ZŤP. Pre fungovanie sú dôležité straty v dB pri jednotlivých frekvenciach. Ja osobne som bola u viacerých foniatrov, a nik z nich neprepocitaval na %, len zo 2x som ja zo zvedavosti chcela vedieť, tak mi to priamo na audiologii prepočítali.

martinastaj
Včera o 20:54

Syn má percepčnú poruchu, mal vždy Phonak, ale nechcel ich nosiť, teraz má Widex a hovorí, že sú oveľa lepšie. Má nabíjacie.