Montessori drevené hračky z Temu
baby objednavali ste niektora tie montessori drevene hracky z Temu? furt na mna vyskakuju tie reklamy na tie farebne skladacky a busy boardy za par eur, pricom u nas v znackovych obchodoch to stoji aj 50 euro. bojim sa ale ci to nie je nejaky smradlavy cinan co pusti farbu ked to male dieta da do ust, lebo nasa rocna pcha vsetko do pusy. mate to niektora doma? smrdi to nejakou chemiou ci je to v pohode a mozem to v klude objednat?
ja som kupovala na vi.. za par euro, z druhej ruky skoro nové
a teda montessori nemusi byť drahé stači pozriet lacnejšiu verziu
do 2r som z temu nič neobjednávala kedže to dieta dava do ust
vela veci sa dá vyrobiť aj doma
@anonym_autor tie veci sú lacné, lebo obsahujú všetok možný bordel… nespĺňajú absolútne európske štandardy a pre deti už vôbec nie! Ako ti mohlo vôbec napadnúť, chcieť objednať detské hračky na Temu?
Bojis sa opravnene, to moze byt lakovane v podstate chemickym odpadom. Pre decko, ktore veci olizuje, urcite nie.
Podľa mňa to aj tie naše eshopy objednávajú z Číny. Veľakrát som našla ten istý tovar napr na Maderne a na Temu. Napríklad všetky tie obedové súpravy, silikónové to isté je na Temu, len oni si tam vycapia značku napr dobrý ježko a pod.
Podľa mňa to aj tie naše eshopy objednávajú z Číny. Veľakrát som našla ten istý tovar napr na Maderne a na Temu. Napríklad všetky tie obedové súpravy, silikónové to isté je na Temu, len oni si tam vycapia značku napr dobrý ježko a pod.
@anonym_560c7f ale keď to predáva slovenský eshop, je to kontrolované a musí to spĺňať normy.. keď si objednas priamo z Číny, nezaručuje ti nikto nič. A to že si temu dá tie isté fotky tovaru neznamená aj, že je to ten istý výrobok od jedného výrobcu...
@anonym_560c7f ale keď to predáva slovenský eshop, je to kontrolované a musí to spĺňať normy.. keď si objednas priamo z Číny, nezaručuje ti nikto nič. A to že si temu dá tie isté fotky tovaru neznamená aj, že je to ten istý výrobok od jedného výrobcu...
@13uzivatelka11 tak temu si tiež napíše bpa free a pod, nedala by som ruku do ohňa za to, že to nie je to isté. Minimálne tie silikónové veci nemáš šancu rozoznať rozdiel. Mám tiež napríklad drevenú kefu na česanie pre bábo a tá istá je na jukki, ale to je poľský obchod. Ja už verím len naozaj overeným stránkam, napríklad Feedo je podľa mňa fajn
Bežne objednávame hračky z temu za par eur. Zatiaľ žijeme 😂😂😂😂
@anonym_df5db0 to že dieťa bude neplodné zistíš až o pár rokov
prepáč, ale nikdy by som nekúpila dieťaťu hračky ani nič iné z Temu. Vlastne ani dospelému
Nie, tie farby su toxicke. Ja kupujem tie hracky iba tu priamo v AT a najlepsie od lokalnej vyroby tu v okoli. Ani nevysli draho. Tiez na SK sme kupili iba lokalne
@anonym_df5db0 to že dieťa bude neplodné zistíš až o pár rokov
@anonym_9a3995 Ešte niekto uverí tým hoaxom 🙈
@13uzivatelka11 Ani nie. Nik nekontroluje, co eshop predava a nik nerobi testy na chemiu. Oni (statne organy) nahodne sem - tam nieco analyzuju, ale nemaju sancu pokryt cely trh. To iste, co kupis na Temu, kupis aj tu.
Jedine, co sa ako tak kontroluje je dovoz potravin.
@anonym_df5db0 Tie nasledky nie su priame a okamzite. To su prave tie rozne alergie, intolerancie a pod. Vratane kumulacie jedov v tukovom tkanive, co sa moze ukazat N rokov neskor pri snahe mat deti.
@anonym_df5db0 Tie nasledky nie su priame a okamzite. To su prave tie rozne alergie, intolerancie a pod. Vratane kumulacie jedov v tukovom tkanive, co sa moze ukazat N rokov neskor pri snahe mat deti.
@patrike no aj tunajšie obchody predávajú to isté. Nekontrolujú všetky hračky
Na ČT bol aj test dudlikov a ten z Temu vyšiel lepšie, s menším obsahom škodlivín ako značkové Curaprox a Philips (v dosť vysokej sume), čo ma teda fakt šokovalo.
Na ČT bol aj test dudlikov a ten z Temu vyšiel lepšie, s menším obsahom škodlivín ako značkové Curaprox a Philips (v dosť vysokej sume), čo ma teda fakt šokovalo.
@anonym_72d643 už nie je to čo bolo dakedy že všetky čínske veci sú šmejdy
@patrike no však kopec ľudí majú teraz problém s plodnosťou a pred rokmi ani nepoznali temu
@sisska96 teraz už aj v spermiách našli mikroplasty
@anonym_72d643 problém z Temu je ten že to je len trhovisko, kde sú tisícky predajcov a nikto neručí za nič
môže byť výrobca ktorý robí poctivo a má dobré veci, ale zároveň aj nepoctivý ktorý falšuje zloženie, použije napodobeniny a najlacnejšie materiály
ty vidíš na oko rovnakú fotku a myslíš si že kupuješ to isté
Tak ako si vedela na trhu kúpiť kvalitnú maďarskú údenú papriku, tak si vedela kúpiť aj falšovanú kde bola namletá červená tehla. A obaja zákazníci kúpili papriku na trhovisku.
Preto veci ktoré sú v kontakte s pokožkou a potravinami je riziko kupovať od anonymného predajcu na čínskom trhovisku
@anonym_72d643 som rada, že moje dieťa nemalo cumeľ. 🙂
@anonym_560c7f a pocula si uz o takom, ze cinania kradnu dizajn? Temu sa snazilo ukradnut dizajn vtacatku, co je maly slovensky eshop....
@anonym_560c7f a pocula si uz o takom, ze cinania kradnu dizajn? Temu sa snazilo ukradnut dizajn vtacatku, co je maly slovensky eshop....
@princezna_bosorka áno, počula. Ale pre ľudí je, bohužiaľ, stále viac rozhodujúca cena ako originál dizajn. A málokto si to bude porovnávať a zisťovať, keď sa mu niečo páči u Číňana, tak si to kúpi a nerieši, či je to okopírované. Rovnako je to s fejkovými kabelkami a napodobeninami parfémov. Ľudia chodia s plnými kuframi fejkov z Turecka, nie je to len záležitosť čínskeho trhu

Koncom minulého roka robil dTest veľký test detských slúchadiel a dostali sa tam aj lacné modely z Temu. Výsledok bol dosť nepríjemný prekročené limity škodlivých látok nielen v časti, ktorá je priamo na ušiach, ale aj v oblúku, ktorý dieťa chytá rukami.