Najlepšie ergonomické stoličky do kancelárie

15. sep 2025

Ahojte,viem,ze toto nieje uplne spravne forum,ale verim,ze niekto poradi.viete odporucit kvalitnu ergo stolicku do kancelarie,pripadne spolocnost s kvalitnymi stolickami na ktorych sa da pracovat cely den.. dakujem

Zhrnutie diskusie
Automatický súhrn diskusie generovaný umelou inteligenciou · 4. jún 2026 · 35 príspevkov

Stručné zhrnutie

• V diskusii boli odporúčané značky ergonomických stoličiek Herman Miller, Vitra, Adaptic a Asana (model Architect) ako riešenia vhodné na dlhodobé kancelárske sedenie.
  • Ako alternatívy k bežným stoličkám boli spomenuté balančná stolička a balancná podložka; v diskusii bola uvedená Gymbeam balancná podložka Orange a jedna používateľka uviedla dlhodobé používanie balančnej stoličky.
  • Lekárka odporučila rehabilitáciu a niektorí ľudia v diskusii plánovali vyšetrenie u ortopéda; pred kúpou niektoré firmy (Adaptic) ponúkajú 30‑dňové testovanie a Asana mala spomenutú 15% akciu pri vybraných modeloch.

Najčastejšie otázky

Q: Ktoré značky ergonomických stoličiek stojí zvážiť pre celodenné sedenie?
A: V diskusii boli priamo menované Herman Miller, Vitra, Adaptic (vrátane modelu Adaptic Easy) a Asana (model Architect) ako značky vhodné na celodenné sedenie.

Q: Je balančná stolička vhodná na 8–9 hodinové sedenie za počítačom?
A: Niektorí používatelia v diskusii uviedli, že na balančnej stoličke sedia aj 8–9 hodín a jedna používateľka tvrdí, že tak sedí roky; iní v diskusii považovali balancné riešenia skôr za alternatívu a označili fit loptu za nevhodnú pre prácu na PC.

Q: Ako si stoličku vyskúšať pred kúpou?
A: V príspevkoch sa spomínali showroome pre osobné vyskúšanie a možnosť objednať stoličku priamo z výrobcovej stránky; Adaptic konkrétne ponúka 30‑dňové testovanie.

Q: Aké funkcie stoličky hľadať pri problémoch s krížami?
A: Diskusia vyzdvihla nastaviteľnú opierku hlavy, polohovateľnosť sedáku a podporu pre správne sklony a uhly nôh; konkrétne sa spomínala opierka hlavy ako žiadaná vlastnosť pri modeli Architect a Adaptic Easy.

Q: Pomôže rehabilitácia alebo ortopéd pri bolestiach spôsobených sedením?
A: V diskusii lekárka odporučila rehabilitáciu a niektorí účastníci sa objednali k ortopédovi, pričom diskusia neobsahovala štandardizované výsledky liečby.

Q: Ktorý materiál potahu je praktickejší z hľadiska údržby?
A: V diskusii sa uviedlo, že eko koža sa ľahšie poutiera pri znečistení, zatiaľ čo látkové poťahy sú preferované vizuálne, ale ťažšie sa čistia.

Závery z diskusie

Zhoda

• Odporúčané značky zahrňali Herman Miller, Vitra, Adaptic a Asana.
  • Balančné riešenia (balančná stolička, balancná podložka) môžu priniesť úľavu pri sedavom zamestnaní.
  • Pred kúpou je vhodné stoličku vyskúšať v showroome alebo využiť skúšobné obdobie.

Sporné názory

• Balančná stolička: jedna verzia — vhodná na dlhodobé sedenie a používaná roky; druhá verzia — skôr alternatíva a nevhodná pre prácu na počítači.
  • Opierka hlavy: jedna možnosť — nastaviteľná opierka hlavy považovaná za užitočnú; druhá možnosť — niektorí si nie sú istí, či ju reálne využijú.

Otvorené otázky

• Ako dlho trvá priemerná adaptácia používateľa na balančnú stoličku pre bezbolestné dlhodobé sedenie?
  • Ktorý konkrétny model (v rámci Adaptic alebo Asana) je najvhodnejší pri chronických bolestiach krížov?
  • Aký dlhodobý prínos má rehabilitácia pri bolestiach spôsobených sedavým zamestnaním?

Spomenuté značky a firmy

Herman Miller, Vitra, Adaptic, Gymbeam, Asana

Spomenuté produkty a metódy

balančná stolička, balancná podložka Orange (Gymbeam), Adaptic Easy, Asana Architect, fit lopta, opierka na hlavu,30‑dňové testovanie, rehabilitácia, ortopéd

Miesta a osoby

žiadne

Strana
z2
vondolina
19. feb 2026

@radiana3 tak o tom ani nejdem hovoriť 😂 Viac som sa sústredila na to, aby som netreskla, a teda veľa som toho neporobila. Ale vidím, že ty si to už dávno vyriešila 🙂 Akú farbu si si nakoniec zvolila? Nie že by to bolo nejaké dôležité, len som zvedavá.

tomika01
23. feb 2026

@radiana3 ty si si aj nejako volila tie potahy? Videla som, ze su tam rozne farebne kombinacie pri kazdej. Lebo ved dolezite je, aby sa mi aj hodila 😉
@vondolina ja som to s fitloptou ani radsej neskusala 😂

vondolina
24. feb 2026

@tomika01 múdro si urobila 😂 Ja si pozerám tú stoličku a zrejme si ju pôjdem objednať. Zatiaľ by som asi chcela tú s tu opierkou hlavy, ale neviem, či ju aj využijem, či to nie je zbytočné😉

pukavica
25. feb 2026

@radiana3 a môžem sa ešte spýtať na údržbu? Ja by som najradšej išla do látky, ale zas eko kožu ľahšie asi poutieram keby niečo.

bergovazuzana9
2. júl 2026

ahoj, toto som ja riesila nedavno ako som si v dome zariadovala pracovnu, chcela som pohodlnu stolicku z ktorej ma nebude aj po hodinach sedenia boliet chrbat, kupila som nakoniec ergohuman zo stolicky24 a spravila som dobre 🙂 ta stolicka sa da perfektne nastavit aby mi uplne vyhovovala

Strana
z2