icon

Oplatí sa filtrovať vodu doma s Britou?

20. jún 2026

Premýšľam nad filtračnou kanvicou Brita. Zmenila vám chuť vody alebo je to len marketing?

anonym_9e3134
20. jún 2026

Neviem ako s britou ale mna presvedčil predajca že si mám do kavovaru kúpiť filter že budem cítiť zmenu chuti k lepšiemu a prd, káva ja rovnaká. Mame studňu. Ale verím že v bytovke by to pomohlo keďže u otca sa ani neviem napiť vody z kohútika.

lukbe
20. jún 2026

Chuť je, podľa mna, tá istá, ale určite je to lepsie do kávovaru a kanvice. Je tu oooveľa menej kameňa.

autor
20. jún 2026
@anonym_9e3134

Neviem ako s britou ale mna presvedčil predajca že si mám do kavovaru kúpiť filter že budem cítiť zmenu chuti k lepšiemu a prd, káva ja rovnaká. Mame studňu. Ale verím že v bytovke by to pomohlo keďže u otca sa ani neviem napiť vody z kohútika.

@anonym_9e3134 Mne tiež nechutí voda z vodovodu :-/

anonym_07439d
20. jún 2026

@anonym_autor ano oplati sa to. Mame britu namontovanu na baterii, chut poznatelne ina

anonym_e19d2c
20. jún 2026

Má konvicu Brita, za mňa OK, už asi 3 roky.

anonym_66d172
20. jún 2026
@lukbe

Chuť je, podľa mna, tá istá, ale určite je to lepsie do kávovaru a kanvice. Je tu oooveľa menej kameňa.

@lukbe .... Väčšina kávovarov ( kvalitných) má vlastný filter na vodu

lukbe
20. jún 2026
@anonym_66d172

@lukbe .... Väčšina kávovarov ( kvalitných) má vlastný filter na vodu

@anonym_66d172 ja mam delongi, ma uz celkom dost rokov a nemá filter. Otázka tak neznela.

anonym_2bb4c6
20. jún 2026

@anonym_autor už niekoľko rokov vodu z kohútika obecnú/studňovú používam len na dopĺňanie brity. Na pitie, varenie, do spotrebičov, len z brity.

mandzula
20. jún 2026

Kanvicu sme pouzivali cca rok, potom nas to prestalo bavit. Pijeme vodu z vodovodu, nemam pocit, ze by to bol nejaky markantny rozdiel.

vanilka83
20. jún 2026

@anonym_autor mne voda z Brity vôbec nechutila...vyhodili sme ju,hold smola 40 rokov som bola zvyknutá na vodu z vodovodu a potom sa ťažko prestaviť na úplne inú chuť vody...mne chutila umelo a čítala som o nej a dosť zle veci.

anonym_da4781
20. jún 2026

Žijem na Žitnom ostrove v oblasti s tvrdou vodou a Britu používam už asi 12rokov.
Môžem zodpovedne vyhlásiť, že voda je jemnejšia, chutnejšia
mne o dosť viac chutí. Aj káva je jemnejšia. Striedam kávy. Mám odskúšané.
Kupujem výlučne maxtra plus filtre, skúšala som aj iné (noname) ale tá voda mi nechutí z nich.
A to som v dome s novým potrubím, predtým starý panelák.
Svokre tá voda prefiltrovaná nechutí, tvrdí že je suchá, svokor aj môj otec využívajú tiež britu.

anonym_22a77f
20. jún 2026

@anonym_autor
Máme filter na vodu do celej domacnosti, keďže áno, voda, ktorá je z prameňa, je čistá a nezavadná, lenže to potrubie, ktorým sa k tebe voda dostane, sa nikdy necistilo, ma veľa špiny a povlak. Viem ti odfotiť filter, ktorý stade všetko zachytáva. Fuj pohľad.
A k otázke, áno, ak by sme nemali tento systém, určite by som si nejakú filtračnu kanvicu zaobstarala, Brita je najznámejšia. Dcére som kúpila na intrák.

ria_sprout
20. jún 2026

Podľa mňa závisí od toho odkiaľ máš vodu. My máme bratislavskú vodu a to je podľa mňa chuťovo aj kvalitovo výborná voda, keďže sme na žitnom ostrove, takže tu by som ju nepila cez filtráciu. Ale niekde inde môže byť chuťovo iná a ak by mi nechutila z vodovodu, tak by Brita vodu ovplyvniť mohla. Keď som však ja pila vodu z Brity nechutila mi. Moja svokra inak vodu nepije, mne to ale vôbec nechutí.