Oplatí sa filtrovať vodu doma s Britou?
Premýšľam nad filtračnou kanvicou Brita. Zmenila vám chuť vody alebo je to len marketing?
Chuť je, podľa mna, tá istá, ale určite je to lepsie do kávovaru a kanvice. Je tu oooveľa menej kameňa.
Neviem ako s britou ale mna presvedčil predajca že si mám do kavovaru kúpiť filter že budem cítiť zmenu chuti k lepšiemu a prd, káva ja rovnaká. Mame studňu. Ale verím že v bytovke by to pomohlo keďže u otca sa ani neviem napiť vody z kohútika.
@anonym_9e3134 Mne tiež nechutí voda z vodovodu :-/
@anonym_autor ano oplati sa to. Mame britu namontovanu na baterii, chut poznatelne ina
Má konvicu Brita, za mňa OK, už asi 3 roky.
Chuť je, podľa mna, tá istá, ale určite je to lepsie do kávovaru a kanvice. Je tu oooveľa menej kameňa.
@lukbe .... Väčšina kávovarov ( kvalitných) má vlastný filter na vodu
@anonym_autor už niekoľko rokov vodu z kohútika obecnú/studňovú používam len na dopĺňanie brity. Na pitie, varenie, do spotrebičov, len z brity.
Kanvicu sme pouzivali cca rok, potom nas to prestalo bavit. Pijeme vodu z vodovodu, nemam pocit, ze by to bol nejaky markantny rozdiel.
@anonym_autor mne voda z Brity vôbec nechutila...vyhodili sme ju,hold smola 40 rokov som bola zvyknutá na vodu z vodovodu a potom sa ťažko prestaviť na úplne inú chuť vody...mne chutila umelo a čítala som o nej a dosť zle veci.
Žijem na Žitnom ostrove v oblasti s tvrdou vodou a Britu používam už asi 12rokov.
Môžem zodpovedne vyhlásiť, že voda je jemnejšia, chutnejšia
mne o dosť viac chutí. Aj káva je jemnejšia. Striedam kávy. Mám odskúšané.
Kupujem výlučne maxtra plus filtre, skúšala som aj iné (noname) ale tá voda mi nechutí z nich.
A to som v dome s novým potrubím, predtým starý panelák.
Svokre tá voda prefiltrovaná nechutí, tvrdí že je suchá, svokor aj môj otec využívajú tiež britu.
@anonym_autor
Máme filter na vodu do celej domacnosti, keďže áno, voda, ktorá je z prameňa, je čistá a nezavadná, lenže to potrubie, ktorým sa k tebe voda dostane, sa nikdy necistilo, ma veľa špiny a povlak. Viem ti odfotiť filter, ktorý stade všetko zachytáva. Fuj pohľad.
A k otázke, áno, ak by sme nemali tento systém, určite by som si nejakú filtračnu kanvicu zaobstarala, Brita je najznámejšia. Dcére som kúpila na intrák.
Podľa mňa závisí od toho odkiaľ máš vodu. My máme bratislavskú vodu a to je podľa mňa chuťovo aj kvalitovo výborná voda, keďže sme na žitnom ostrove, takže tu by som ju nepila cez filtráciu. Ale niekde inde môže byť chuťovo iná a ak by mi nechutila z vodovodu, tak by Brita vodu ovplyvniť mohla. Keď som však ja pila vodu z Brity nechutila mi. Moja svokra inak vodu nepije, mne to ale vôbec nechutí.

Neviem ako s britou ale mna presvedčil predajca že si mám do kavovaru kúpiť filter že budem cítiť zmenu chuti k lepšiemu a prd, káva ja rovnaká. Mame studňu. Ale verím že v bytovke by to pomohlo keďže u otca sa ani neviem napiť vody z kohútika.