icon

Plachty s vysokou gramážou - sú naozaj nepriesvitné?

18. aug 2026

Baby, vy tu viete dobre poradiť. Máme matrace s potlačou, konkrétne písmo Bamboo. Potlač presvitá cez bielu plachtu a vadí mi to, je to otrasné. Na internete som našla plachtu s vysokou gramážou bavlny. V popise píšu, že je nepriesvitná. Môžem tomu veriť, máte takú doma? Konkrétne sa jedná o bielu. Farebnú nechcem a je jasné, že tá by nepresvitala. AI tiež odporúča plachtu s vysokou gramážou, no fakt neviem či mám tomu veriť.
https://www.mklozkoviny.sk/jersey-plachta-s-ela...

ivicatolic
18. aug 2026

@anonym_autor dala som si námahu a pozrela som ostatné stránky 😁, gramáž sa pohybuje 125, 130 , 160, 190.... ty máš 210, takže jednoznačne búde kvalitná,,,,🙂👍, cena je dosť vysoká

anonym_704e9c
18. aug 2026

My máme tiež matrace s týmto bamboo. Riešim to od začiatku s chráničom matraca ,ale hlavne preto ,aby nevznikali po čase fĺaky na matraci. Nie nepremokavý. Vyzerá to ako priedušný, letný paplon,bez pogumovania. Na rohoch sú gumy,ktorými sa to natiahne na matrace. Mám matrace v manželskej 80x 200 cm a chránič mám 160x 200. Na to natiahnem akukoĺvek plachtu na gumu .Chránič raz za 3 mesiace periem na 60 st.a matrace sú aj po 5 rokoch čisté.

autor
18. aug 2026
@ivicatolic

@anonym_autor dala som si námahu a pozrela som ostatné stránky 😁, gramáž sa pohybuje 125, 130 , 160, 190.... ty máš 210, takže jednoznačne búde kvalitná,,,,🙂👍, cena je dosť vysoká

@ivicatolic poznám gramáže. Máš takú doma? Cenu neriešim

autor
18. aug 2026
@anonym_704e9c

My máme tiež matrace s týmto bamboo. Riešim to od začiatku s chráničom matraca ,ale hlavne preto ,aby nevznikali po čase fĺaky na matraci. Nie nepremokavý. Vyzerá to ako priedušný, letný paplon,bez pogumovania. Na rohoch sú gumy,ktorými sa to natiahne na matrace. Mám matrace v manželskej 80x 200 cm a chránič mám 160x 200. Na to natiahnem akukoĺvek plachtu na gumu .Chránič raz za 3 mesiace periem na 60 st.a matrace sú aj po 5 rokoch čisté.

@anonym_704e9c tiež som rozmýšľala nad chráničom matraca. Ale mám obavy, že či nám nebude z neho teplo 🙄 To sú matrace v letnom apartmáne pri mori. Mala som vybraté normálne biele matrace, poslali nám tú istú tvrdosť, ale s potlačou. Nemala som nervy to riešiť a muž to nechcel vrátiť, že nevadí. Mne to vadí 😄

anonym_704e9c
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_704e9c tiež som rozmýšľala nad chráničom matraca. Ale mám obavy, že či nám nebude z neho teplo 🙄 To sú matrace v letnom apartmáne pri mori. Mala som vybraté normálne biele matrace, poslali nám tú istú tvrdosť, ale s potlačou. Nemala som nervy to riešiť a muž to nechcel vrátiť, že nevadí. Mne to vadí 😄

@anonym_autor vôbec to nehreje, sme veĺmi spokojní. ja som to už kúpila aj do detskej. Ale prvý som vyhodila,lebo som si nevšimla a objednala som s pogumovanou vrstvou zo spodu. Šušťalo to a potili sme sa na tom. Tieto sú výborné, čo máme.

autor
18. aug 2026
@anonym_704e9c

@anonym_autor vôbec to nehreje, sme veĺmi spokojní. ja som to už kúpila aj do detskej. Ale prvý som vyhodila,lebo som si nevšimla a objednala som s pogumovanou vrstvou zo spodu. Šušťalo to a potili sme sa na tom. Tieto sú výborné, čo máme.

@anonym_704e9c ok, ďakujem, skúsim nejaký pozrieť. Ty si kde kupovala?Síce to bolo asi dávno

anonym_704e9c
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_704e9c ok, ďakujem, skúsim nejaký pozrieť. Ty si kde kupovala?Síce to bolo asi dávno

@anonym_autor už nebiem,na nete a čítala som popis,aby tam nebola tá nepremokavá vrstva žiadna. Taký prešívaný je, tenký.

anonym_704e9c
18. aug 2026

Aj v Áčko pozerám že majú Arctic blue.chladivý chránič,len je drahší, ale dobre vyzerá. Nájdeš inde aj lacnejšie určite.

autor
18. aug 2026
@anonym_704e9c

Aj v Áčko pozerám že majú Arctic blue.chladivý chránič,len je drahší, ale dobre vyzerá. Nájdeš inde aj lacnejšie určite.

@anonym_704e9c super, pozriem, ďakujem

anonym_e5a4e0
18. aug 2026
@anonym_autor

@ivicatolic poznám gramáže. Máš takú doma? Cenu neriešim

@anonym_autor mame plachty so 180 gramazou z ineho obchodu a nepresvitaju, a aj schnu 2x dlhsie ako tie z Lidla

autor
18. aug 2026
@anonym_e5a4e0

@anonym_autor mame plachty so 180 gramazou z ineho obchodu a nepresvitaju, a aj schnu 2x dlhsie ako tie z Lidla

@anonym_e5a4e0 a máte matrac s nápisom alebo vzorom? My máme takéto niečo 🙄

anonym_e5a4e0
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_e5a4e0 a máte matrac s nápisom alebo vzorom? My máme takéto niečo 🙄

@anonym_autor nemame, ale cez svetlosivu nevidno biely potah matraca

autor
18. aug 2026
@anonym_e5a4e0

@anonym_autor nemame, ale cez svetlosivu nevidno biely potah matraca

@anonym_e5a4e0 takže odpoveď od veci. Písala som že farebné nechcem a chcela som vedieť, či skutočne potlač matraca nepresvitá pri gramáži od 200 a viac 🤷‍♀️

anonym_e5a4e0
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_e5a4e0 takže odpoveď od veci. Písala som že farebné nechcem a chcela som vedieť, či skutočne potlač matraca nepresvitá pri gramáži od 200 a viac 🤷‍♀️

@anonym_autor 🙄
Uz ti poradili biele chranice. Nevyskusas, nevies

autor
18. aug 2026
@anonym_e5a4e0

@anonym_autor 🙄
Uz ti poradili biele chranice. Nevyskusas, nevies

@anonym_e5a4e0 čítala som. Ale prvotne som sa pýtala na plachty. Preto reagujem na odpovede o plachtách, a pýtam sa, či to niekto má doma tak isto 🤷‍♀️

mk1111111111
18. aug 2026

Su aj nepriesvitne plachty, ja som kupila v Lidl, ale uz davnejaie, je velmi hruba, oproti klasickym,taka natahovacia, prijemny povrch. Ku gramazi sa nevyjadrim, nenapadlo ma pozriet po rozbaleni, nepotrebovala som to vediet. Tak len, aby si vedela, ze existuju.

mk1111111111
18. aug 2026

Doplniujem, myslim, ze mikroplys sa to vola.
Aj flanel.by mohol byt

autor
18. aug 2026
@mk1111111111

Su aj nepriesvitne plachty, ja som kupila v Lidl, ale uz davnejaie, je velmi hruba, oproti klasickym,taka natahovacia, prijemny povrch. Ku gramazi sa nevyjadrim, nenapadlo ma pozriet po rozbaleni, nepotrebovala som to vediet. Tak len, aby si vedela, ze existuju.

@mk1111111111 viem že existujú, pridala som aj link, chcela som vedieť či fakt nepresvitajú vzor alebo písmo z matraca. Mykroplyš a flanel určite nie, je to do teplej krajiny pri mori. Ale ďakujem za odpoveď

anonym_0cc0f5
Včera o 06:42

S nízkou gramážou presvitajú aj farebné (mám odskúšané v izbe u dieťaťa). Kupujem zásadne už len froté plachty s vysokou gramážou od dobrých predajcov. Sú hrubšie, a teda nič nepresvitá. Navyše skvele sajú ak sa človek viac potí. Mám biele a béžové.