Pomáha záťažová deka zlepšiť kvalitu spánku?

8. júl 2026

Ahojte. Už dlhšie pozerám po záťažovej deke. Nemám vyslovene problém so spánkom každý deň, skôr také obdobia, keď sa večer neviem upokojiť a prehadzujem sa v posteli. Záťažová deka vraj môže navodiť pocit, že je človek viac „uzemnený“, len neviem, či je to reálne príjemné, alebo skôr ťažké a otravné. Máte ju doma? Pomohla vám lepšie spať, alebo to bol len chvíľkový trend? Ďakujem.

biba_18
8. júl 2026

v tej druhej diskusii som sa vyjadrila - ja by som to využila 😏

kacena4
8. júl 2026

skus si vecer lahnut pod perinu a prikry sa hrubou dekou popr. ju preloz na 1/2 aby bola tahsia vyskusaj co to spraví ono pod tym je dost teplo je to ťažké a tazko sa hybe na zaspavanie je ok ale nie vzdy ju znesiem na sebe, najma nie v lete

jazula
8. júl 2026

Nemám osobnú skúsenosť, ale majú pár kusov u dcérky v škôlke. Deti ju volajú “čarovná deka” a vraj je u detí dosť obľúbená. A vraj im dosť pomáha u detí, ktoré sú ťažko ukľudniteľné, musia sa v kuse hýbať, spievať, rozprávať.

Podľa mňa to závisí aj od osobných preferencií, v puberte som celoročne milovala ťažkú perinu u starkej, teraz mi akékoľvek podobné obmedzenie pohybu vadí a znesiem ho len v zime… Najlepšie vyskúšať - napr prehoz na posteľ nejaký hrubší a ťažší…

anonym_202874
8. júl 2026

@anonym_autor napíšem za mna,ze nie,mne to bolo akoby tažke....sused ktory je postihnuty ju ma aby sa neodokrýval..tam to vyuzitie vidim vjac ale zeby mj zlepsila spanok to vobec

aurora33
8. júl 2026

Za mňa je to úžasná vec.

anonym_05ecad
8. júl 2026

kupujú to autistom. Skús na fac. sa opýtať.

erika7102
8. júl 2026

@anonym_autor mám ju doma, je úplne skvelá. Už neviem spať pod ničím iným. Odporúčam od Hevi

erika7102
8. júl 2026

A musíš si zvyknúť na to. Je to trošku iné, ale nie je to až také ťažké.

aurora33
@erika7102

@erika7102 aj my mame hevinu. Je to poklad. A nik u nás nie je autista. My sme si ani nemuseli zvykať. Skor to bolo že ju chcel každý a hneď 😀😀🤣🤣

alexandra7575
8. júl 2026

Ja som na skusku kupila z actionu a je fajn. Je tenky ale tazky ten paplón.

anonym_6aa3b1
Autor odpoveď zmazal