Potenie pod paplónom Kronborg zo syntetiky. Riešenie alebo výmena?
Dobrý deň, kúpili sme v Jysku tie drahšie paplóny zo syntetických vlákien (séria Kronborg). Lenže ja sa pod tým v noci hrozne potím, normálne sa zobudím úplne mokrá. Je to tým materiálom alebo mám len moc teplé pyžamo? Máte niekto tie ich paplóny? Rozmýšľam či ich nepôjdem vrátiť ak sa to dá, lebo za 60 eur som čakala lepší komfort. Či je fakt lepšie priplatiť za perie?
@anonym_autor za 60€ kúpiš paplon a sa čudujes že sa pod ním potis?
Kúp si poriadny páperový ,ale páperový Lidl ma teraz dobre a aj cena okolo 170€ a tie veľké 155x220
Nabudúce si objadnaj za 2€ z temu,to bude fajnový spánok....
@anonym_autor načo máš pyžamo?a aké sú návliečky?kupujem iba 100% bavlnu nebude v tom problém?Keď vidím ako sa predávajú posteľné prádla z umeliny nerozumiem kto ich kupuje
@anonym_autor podla mna mas bud prekurene (cca viac ako 21°C), a/alebo prilis teply paplon plus prilis teple pyzamo. V dnesnych komfortne vykurenych bytoch treba mat tenky letny paplon, alebo az extremne tenky. A povliecky a pyzamo bavlna.
Mnoho ludi ma antialergicke (synteticke) paplony a vankuse (vypln) a mnohi aj v syntetickom obale a nemaju problem nadmerneho potenia sa.
kolko mas rokov? V menopauze alebo pred menopauzou tiez zvykne byt tento problem.
@anonym_autor Ja si myslím, že to bude tým palonom, že je zo syntetiky, to je podobné ako keby si bola zakrytá igelitom, tiež budeš mokrá. Ja som mala kedysi niečo podobné, aj ked som mala doma chladno, zobudila som pod ním mokrá a to mi nebolo pod ním horko skôr naopak. Napokon sme ich vyhodili a kúpili iné a už nebol problém.
Mala som podobne problemy a vzdy za tym bolo prilis teple pyzamo alebo prilis teply paplon. Ako pisu v komente vyssie, dnes sa privelmi kuri na noc a potom to tak vyzera.
@anonym_ac7328 umele napriklad kupia alergici, paperove nemozu, ale navrch prirodnu obliecku
V jysku majú aj chladivé paplóny.
Ešte je aj možnosť otvoriť okno. Pokiaľ veľmi nemrzne, pri otvorenom okne sa vyspím oveľa lepšie.
to že je to umelým vláknom - no, nemusí to byť tým... ale máš ho jednoducho hrubý. duté vlákno je výborný tepelný izolant. ja mám tiež z jysku s umelým vláknom - a niekedy mi je pod ním normálne a niekedy teplo - podľa toho ako teplo či zima je vonku ...
určite ti nestačí 1 paplon na celý rok - na teplejšie dni treba "letný" - dokonca sú špeciálne paplony s chladivou vrstvou na vrchu...
čo sa týka prírodných vlákien, už to tu písali - ja si do páperia neľahnem ani za nič, ráno by som vstala s očami ako angorák ... skúšala som aj ľan, ale tie sú zas ťažšie a mne sa nedobre spí pod ťažkým paplonom ...
To vobec nemusi byt paplonom.Staci ak prekurujes,si v prechode,mas synteticke pyzamo...ten paplon v tom moze byt fakt ponevine.
Obliecky mas z akeho materialu?a pyzamo kratke ci dlhe?lebo ja spim pod tenkym perovym ale v kratkom pyzame, postelne mam len bavlnene. Ja nechapem teraz tym satenovym pyzamam a postelnemu z umeleho vlakna ani mikroplysovym oblieckam ved by som sa uvarila,pod tym.
Odpoviem ti priamo na otázku. Áno, človek sa pod nimi potí. Dostali sme, po 3 hodinách sme menili za starý. Neviem prečo, ale nedalo sa tak spat, bolo nám veľmi teplo v nich.
Ak mám teplý paplón, celú zimu spávam v krátkej nočnej košeli na ramienka, inak by som sa uvarila. Skús sa ľahšie obliecť na noc a uvidíš....
To sú komentáre.... veď sú rôzne hrúbky paplónov. Treba si kúpiť taký hrubý, aby človekovi nebola zima a aby nezdochol od horka. Celá táto téma mi príde ako "je 25 stupňov a potím sa v zimnom kožuchu. Kde je problém? :( "
Ja mám syntetický a v živote som nemala problém, že by som sa potila.... Keď si všimnem že sa oteplilo, tak si dám ľahšie pyžamo, odkryjem sa alebo rovno vytiahnem letný paplón. Teda... raz som dostala darom veľmi teplý paplón. Bolo tam napísané že je veľmi teplý a bol asi 10cm vysoký. Áno, ten som hneď vrátila, lebo nemám doma -30. Logicky....
@anonym_autor ja som vsetky paperove vyhodila ( kvoli alergii na roztoce) a nemozem ani syntetiku potim sa pod vsetky. Kupila som si vlnene paplony, deky aj plachty a je to ok. Treba si zvyknu ale ta pohoda za to stoji. A nevyhovoval mi ani vlneny oaplon v sypkovine musi byt pre mna bez. Moj manzel ten s tym problem nema spava pod paplonom vlnenym v sypkovine. A je to uplne ine spanie. A ja nemozem ani bavlnene obliecky spotim sa a ostanu mokre. Vlna nie. Vela stastia prajem.

Jednoznacne paperove