icon

Recenzie lekára: Prečo ich nenájdem online?

27. mar 2026

Mám lekára - praktickeho (teda, k 1.4. ho menim, bola som tam pol roka po tom co byvaly doktor u ktoreho som bola cez 20 rokov skoncil). Tento doktor (cca 55-60 rocny-od ktoreho teraz odchadzam) ma ambulanciu cca 4 roky v nasom meste. Tato ambulancia vsak napríklad na google mapach neexistuje, rovnako na ziadnom inom portali kde sa hodnotia lekari. Ma len svoju stranku - kde sa nedaju pridavat recenzie. Tvari sa ze ma ultra modernu ambulanciu, co teoreticky aj ma (od vstupnej citacky cez rozne zariadenia) ale napriklad mi nedovolil nahliadnut do karty ked som chcela vidiet vysledky, vyšetrenie štýlom, ze raz prilozil fonendoskop alebo raz stlacil brucho... Taky dost zvlastny sposob komunikacie. Ked som ho hladala v recenziach cez google, nenasla som nic, iba ze pred tym mal ambulanciu kdesi na opacnom konci republiky (pomerne kratko, mozno 5 rokov, ale aj to bez recenzii) ...cez obchodny register figuruje/figuroval priebezne 8 firmach, prevazne teda s nejakym zdravotnickym zameranim.
Chcela by som mu napisat recenziu - keby som ja vedela pred necelym rokom to co som casom zistila, tak by mi to pomohlo sa tam ani neregistrovat...

Strana
z2
janulik2008
28. mar 2026
@anonym_03d7c6

@anonym_edf178
@janulik2008 Ľudia preceňujú význam zdravotnej karty. Čo chcete v tej karte nájsť? Ak idete k nejakému špeclialistovi na odborné vyšetrenie, tak ten vám dá správu, takže si viete urobiť kópiu či mať sken doma. Do zdrav. karty lekár píše, kedy ste u neho boli, predpísané lieky. Sú tam ešte založené výsledky z labákov.

Chcete pozerať, aké choroby ste mali pred 5 rokmi? Ak potrebujete niečo o svojom stave, tak aj tak sa urobia nové vyšetrenia a nové výsledky. Staré záznamy potrebuje niekto len málokedy. Karta je skôr pre lekára, ak si od neho vyžiadate nejakú správu pre poisťovňu, alebo nejaký posudok. Vtedy sa aj on pozrie do karty.

Veľa vecí a možno aj viac, než je v karte, človek nájde aj vo výpise z poisťovne - kedy bol u akého lekára, vyšetrenia, predpísané lieky, predpísané zdravotnícke pomôcky, a pod.

Tým netvrdím, že lekár nemá viesť zdravotnú kartu a nemal by ju odovzdať novému lekárovi pri zmene všeobecného, ale ak pacient príde k novému lekárovi, tak on zvyčajne nepotrebuje staré záznamy. Spraví mu preventívku a vie o novom pacientovi všetko.

@anonym_03d7c6 no vieš čo že pri starej dr napr sestra niesla papier z operácie a dr jej papier nevrátila. A keď šla na kontrolu na ortopédiu tak dostala zdrb že kde má papier. Že keby bol nejaký problém a musela ísť na pohotovosť tak nemá žiadny doklad. Čo samozrejme netvrdím že nemala doma spraviť kópiu 😁 a k tej karte, ja čo som bola u starej dr tak som tam bola málokedy. Na žiadne vyšetrenia na neposielala ani nič.

anonym_03d7c6
29. mar 2026
@janulik2008

@anonym_03d7c6 no vieš čo že pri starej dr napr sestra niesla papier z operácie a dr jej papier nevrátila. A keď šla na kontrolu na ortopédiu tak dostala zdrb že kde má papier. Že keby bol nejaký problém a musela ísť na pohotovosť tak nemá žiadny doklad. Čo samozrejme netvrdím že nemala doma spraviť kópiu 😁 a k tej karte, ja čo som bola u starej dr tak som tam bola málokedy. Na žiadne vyšetrenia na neposielala ani nič.

@janulik2008 Však sestra si mala správu vypýtať späť, ak ju potrebovala na kontrolu.

A keď teba lekárka neposielala na vyšetrenia, tak čo chceš vo svojej karte nájsť? Čo z nej konkrétne potrebuješ?

autor
29. mar 2026
@anonym_03d7c6

@anonym_edf178
@janulik2008 Ľudia preceňujú význam zdravotnej karty. Čo chcete v tej karte nájsť? Ak idete k nejakému špeclialistovi na odborné vyšetrenie, tak ten vám dá správu, takže si viete urobiť kópiu či mať sken doma. Do zdrav. karty lekár píše, kedy ste u neho boli, predpísané lieky. Sú tam ešte založené výsledky z labákov.

Chcete pozerať, aké choroby ste mali pred 5 rokmi? Ak potrebujete niečo o svojom stave, tak aj tak sa urobia nové vyšetrenia a nové výsledky. Staré záznamy potrebuje niekto len málokedy. Karta je skôr pre lekára, ak si od neho vyžiadate nejakú správu pre poisťovňu, alebo nejaký posudok. Vtedy sa aj on pozrie do karty.

Veľa vecí a možno aj viac, než je v karte, človek nájde aj vo výpise z poisťovne - kedy bol u akého lekára, vyšetrenia, predpísané lieky, predpísané zdravotnícke pomôcky, a pod.

Tým netvrdím, že lekár nemá viesť zdravotnú kartu a nemal by ju odovzdať novému lekárovi pri zmene všeobecného, ale ak pacient príde k novému lekárovi, tak on zvyčajne nepotrebuje staré záznamy. Spraví mu preventívku a vie o novom pacientovi všetko.

@anonym_03d7c6 ja mám klasickú kartu ešte od stAreho dr doma ale od tohto nového nemám ziadny záznam a nechcel mi dovoliť pozrieť, že on všetko vedie elektronicky. Dôvod bol ten prečo som to chcela že som si v ezk nasla uvedené nepravdivé diagnozy a v ZP nejasnosti v ukonoch, tak som chcela vedieť napr na základe čoho tie diagnózy stanovil.

janulik2008
29. mar 2026
@anonym_03d7c6

@janulik2008 Však sestra si mala správu vypýtať späť, ak ju potrebovala na kontrolu.

A keď teba lekárka neposielala na vyšetrenia, tak čo chceš vo svojej karte nájsť? Čo z nej konkrétne potrebuješ?

@anonym_03d7c6 je zaujimave ze u starej dr bola karta dost hruba a u noveho neni. Akoze mne je to aj jedno len ma to zaujalo 😀😀😀

Strana
z2