icon

Skúsenosti s výkupom kníh: Kde predať knihy?

2. jún 2026

Ahojte, po sťahovaní nám zostalo doma asi 150-200 kníh, ktoré už nečítame. Pozerala som niekoľko výkupov, ale ceny sa mi zdajú veľmi nízke. Predávali ste knihy vo väčšom množstve, alebo ste využili možnosť výkupu? Ďakujem.

anonym_207d37
2. jún 2026

áno ceny výkupu sú nízke, najviac sa mi oplatilo restorio.sk a zaujímavejšie tituly cez FB skupiny napr. Bazár kníh

oliviabb
2. jún 2026

ja restorio neodporucam, nemali sa k tomu vyplatit ma za knihy. Urgovala som to 2 mesiace.

marica61
2. jún 2026

Ja som asi 200 kníh dala zadarmo antikvariatu.
Poslali auto, odviezli a dodnes sa mi nikto od nich ani nepoďakoval.

patka06
2. jún 2026

@anonym_autor
Predala som cez restorio, odporúčam. Prebrali balík u mňa doma, doprava zadarmo a do 2 týždňov peniaze na účte. Cena kníh je síce nižšia, ale predáš všetko naraz, bez starostí, fotenia do inzerátov atď.

simca06022011
2. jún 2026

treba nafotit, zavesit na web... a skusit, mozno sa niekto ozve. Ja ak by som mala predat knihy cez tie uzasne vykupy, radsje ich darujem cez FB.. inak je tu xy tem o tomto, skusenosti s knihobotmi, vykupmi atd.. velmi vela urobi aj druh knih/vek knih... ako sa rychlo rozoberu. Mam skusensot teraz ze na bazarcoh knihy za rozumne ceny nejdu teraz dobre, ani bestsellery novsie atd. zaujimave je, ze citane napr na martinuse, alebo na kadejakych botoch a sa za drahsie predavaju, ale na bazaroch menej 🙂

anonym_db4217
2. jún 2026
@marica61

Ja som asi 200 kníh dala zadarmo antikvariatu.
Poslali auto, odviezli a dodnes sa mi nikto od nich ani nepoďakoval.

@marica61
Ja som tiez tolko knih darovala do OLO a tiez sa nikdo nepodakoval

biba_18
2. jún 2026

keď budeš mať harryho pottera, pána tragáčika, domonika dána, keleovú vasilkovú alebo nejaké nedostatkové učebnice, tak tie predáš aj na bazoši… iné veľmi nie 😏

majka2959
2. jún 2026

@anonym_autor Zaleží na tom, aké sú to knihy. Niektoré antikvariáty sú ochotné pre väčšie množstvo prísť, iné chcú zoznam kníh a z tých si vyberú. Ak sú to novšie a nevadí Ti, že to bude trvať dlhšie, tak sa oplatí na bazároch, Čarovná polička, FB.

klotildabazarik
2. jún 2026

@anonym_autor zial nikto to nechce pokial niesu nejak extra ziadane knihy, cize bud do zberu, darovať, do knihobudky, kniznice

anonym_67091d
2. jún 2026

ja predavam cez martinus, mne to pride celkom dobre zaplatene ale vacsinou davam odbornu literaturu, raz za cas nejaku oddychovku k tomu prihodim

vkatush
2. jún 2026

Kedysi sa oplatil Martinus. Teraz už nie. A ani podobné výkupy, restorio, knihobot,...

Akurát mám kôpku nachystanú a plánujem darovať knižnici, nech poslúži ďalším a viackrát.

frflos_nespokojny
2. jún 2026

Knihy som chcel darovať do knižnice, ale oni ich vobec nechceli.