Sú turistické topánky Merrell Moab 3 GTX naozaj nepremokavé?
caute, kupil som Merrell Moab 3 GTX na turistiku a v mensej prehanke boli super ale pri silnejsom dazdi som mal mokre ponozky, pouzivam ich asi mesiac, je to normalne alebo by mali byt uplne nepremokave, dik
@anonym_autor máš ich naimpregnované?
dážd by mali zvládnuť, ale treba impregnovať. a nesmie sa dostať voda zhora samozrejme. teda do dažďa používať návleky.
nie sú to úplne topánky do celodenného lejaku a mokrej kosodreviny.
@anonym_autor máš ich naimpregnované?
@anonym_5695e3 Vobec som ich este neimpregnoval, myslel som si, ze ked maju GTX, tak to nebude treba.
@anonym_5695e3 Vobec som ich este neimpregnoval, myslel som si, ze ked maju GTX, tak to nebude treba.
@anonym_autor potom nečakaj, že nepremoknú.
Ak mas goretex alebo od ineho vyrobcu membranu, tak z vonku sa dovnutra nedostane voda. Kvapky vody su velke a neprejdu, je to fyzikalne nemozne. Ak mas mokre ponozky, mohla sa voda dostat "vrchom", tam ti GTX nepomoze. Pripadne to moze byt od potu. Ak nemas impregnovane, ako sa pise hore, neznamena ze sa vlhkost dostane dovnutra, ale ze sa vlhkost nedostane von. Lebo ta voda z vonku, necistoty, zabrania tej dolezitej vlastnosti GTX a to je odvetravanie. Samozrejme ked je vonku mokro, tak nebudu sa odvetravat tiez. To impregnovanie obmedzi nasiatie vody do latky a upchanie membrany. Dal som uz v minulosti GTX topankam zabrat, a nikdy nepremokli

@anonym_autor
Merrell Moab 3 GTX zvládnu:
mokrú trávu,
dážď,
mláky,
krátky kontakt so snehom či blatou.
Nie sú však určené na:
dlhé brodenie vo vode nad členok,
úplné ponorenie,
veľmi mokré podmienky celé hodiny bez vysušenia.