icon

Aká je cena 3-kilogramovej torty?

18. okt 2022

Ahojte. Je tu nejaká cukrárka. Ktorá by mi vedela poradiť? Ako sa pohybujú ceny za cca 3-kilovu detskú tortu? Ďakujem

autor
18. okt 2022

@dkethe Ďakujem. Asi aj napíšem.

dilino
18. okt 2022

Ono to je drina ver mi. Ja som aj vyučená v odbore cukrárka aj som robila ale kvôli epilepsii a cukrovke som to robiť prestala robím úplne niečo iné. To za robotu bude iba zlomok peňazí. Najviac stoja suroviny. Ved drahota ked chceš poriadny krém s čistého masla a do 3 kg ide možno aj 2 alebo 2,5 masla to už peniaze. Teraz vajíčka , ak chceš tie fajnové mascarpone šľahačka jemný tvaroh ovocie,alebo čokoládovo krémovú tak taká lepšia čokoláda stoji tiež dosť.

veronika3110
18. okt 2022

sama o sebe tá torta čo chceš nebude ťažká, ale akákoľvek podobná s týmito srandami bude ťažká...lebo ten fondán, ktorý ti aj tak každý vyhodí je dosť ťažký... a je to škoda peňazí, lebo naozaj to skoro nikto neje, ale nechá to na tanieri..
keby si skúsila nahú tortu a hore nejaké ozdoby kúpiš? napr. ten vláčik alebo niečo podobné?

autor
18. okt 2022

@veronika3110 Akurát som pozerala youtube. A nasla som torty ktoré nevyzerajú že sú takže na robotu. A presne ma napadlo ako si písala že kúpim nejaký vláčik. Alebo niečo iné.

deniseee
18. okt 2022

Takto. Pekavam bezne na rodinne oslavy, piekla som aj na svadby v rodine, aj bezlepkove, aj bezmliecne aj vselijake ine poziadavky. V zivote som nepouzila mrazene ovocie, vyhradne cerstve. Dobra pekarka vie, ze na surovinach sa nesetri a su na to dobre dovody. Napriklad ak pracuje s cukrom a potrebuje ho do potahovky ci na tvorbu kvetov, potrebuje ozaj len najjemnejsi cukor a aj ten si dva razy pekne preoseje cez sitko, nech nema nikde hrudky. Tvorba vsetkych srandiciek na tortu, co si kto navymysla, je pekne dlha zalezitost. Vsetky kvietocky, postavicky, drobnosti i velke veci, ktore vyzeraju krasne, to su hodiny roboty a ta nieco stoji. Je logicke, ze malokto si chce rozbombardovat kompletne kuchynu a este menej ludi tuzi dat do tvorby jednej torty xy hodin casu. Ked to ale spravi niekto iny, logicky caka, ze ten cas bude mat zaplateny. A este jedna vec, ktoru tu asi este nespomenul nikto. Na mnohe veci treba mat velmi drahe "udelatka". Na babatka si treba kupit formicku, na ornamenty tiez formu, na postavicky tiez, na tonovanie kvetov treba mat airbrush, ktory je tiez poriadne drahy. A postupom casu sa aj tieto naklady raz musia aj tym domacim cukrarkam vratit. Tesim sa, ze nepeciem pre nikoho mimo rodiny a ze v nej kazdy vie, ze sice ochotne upeciem, ale kazdy si zaplati vsetky suroviny od A do Z a este mi vzdy povedia, ze zaplatia aj nejake to udelatko, ktore mam specialne na ich tortu pouzit, ak mi chyba. Je smutne, ze si myslite, ze su cukrarky nenazrane. Otazka je, ze ak by ste sa s niekoho tortou a ozdobami na nu babrenkali hodiny a hodiny, rozbombardovali svoju kuchynu, robili nakup a tahali sa s nim kvoli inemu cloveku - kolko by ste si vypytali vy same? Ved vacsina zien piect vie, vedeli by si to spravit uplne cele. Ale vacsina zien nechce pred oslavou sa plahocit v kuchyni a potom vsetko spratuvat, tak treba ratat s tym, ze iny clovek to spravi, ale za urcitu cenu. A kto ju neprijima, nech si pecie sam - toto nepatri zakladatelke prispevku, evidentne je ochotna a nenadava na cukrarky.

autor
18. okt 2022

@deniseee Nie to by som si nedovolila nadávať na cukrarky. A keď chcem peknú a dobrú tortu tak je jasné že si za ňu musím aj patrične zaplatiť.

mistymay33
18. okt 2022

@dkethe ako mozes napisat, ze cukrarky su chamtive, ked si nikdy nepiekla tortu na predaj? Zapocitala si tri veci - z toho výpocitala cenu. A ostatne veci su zadarmo? Praca cukrarky je zadarmo? Aj ty pracujes v robote za 0 Eur za hodinu? Vies co vsetko sa zápocitava do ceny torty?

prhlavka
18. okt 2022

Dnes,ked pecie doma zena torty a bakupuje vsetky suroviny a robi ich z kvalitnych surovin da cca ,len za ingrediencie 40 eur, takze co si uz vypyta za energie a cas straveny pri nej, zalezi od cukrarky, myslim,ze za taketo mensie torty teraz vypytaju cca 75-80 eur. Tiez zalezi od narocnosti zdobenia,ine ked sa robi potahovana s figurkami,to je robota na dlho ,alebo bez potahu zdobena viac menej kvetmi a ovocim. Ja by som sama za menej,ako 80 eur ani tu 3 kg nerobila,lebo viem co je za tym roboty, ked svojim detom robim na sviatok a rodine.

prhlavka
18. okt 2022

Mozes si ju urobit sama za cenu surovin co ta vidu cca 25-30 eur + ozdoba, za figurku v cukrarni das cca 8-10 eur ak este dokupis nieco ine, cca 40 eur no a robotu si sama sebe uctovat nebudes 😁

sincerity
18. okt 2022

Moja sestra pečie torty. Viac menej jeden obľúbený štýl. Ona to ale robí tak, že komplet náklady refakturuje. A za výrobu si pýta fixnú cenu. Vie, že tortu robí xy hodín, je s tým makačka, nemusí sa to podariť, vie ako si cení prácu. Veľmi záleží nielen od surovín, ale aj od čačiek a mačiek na torte. Len zápich, sviečka, krabica, podložka a ozdoby, hračky stoja tretinu torty. Tretinu sú väčšinou suroviny a tretina je marža.

nevenka
18. okt 2022

Ja uz veru iba doma peciem, ozdobit to neviem tak ako cukrarka, ale torta nam chuti a pokial je to na rodinnu oslavu, tak uplne postacuje. Detom najviac chuti orechovy korpus s cokoladovym a do toho kavova plnka, klasika mojej mamy, pravy vareny krem s vajciami a pravym maslom. Vsetky tie mascarpone-slahackoce s ovocim su take kysle, mdle a nedrzia dobre tvar. Korpusy 2 z 8-10 vajec, prerezane na polovicu, do toho plnka z 2 ks (500g) masla. Ostane aj na "omietku" a na vrch klasika cokoladova poleva alebo ganache. Fondan nam ani nechuti. No netusim, kolko presne miniem na surovinach, ale zienky tu si neuvedomuju, ze aj takato obycajna torta, kym sa spravi, trva aj cely den s prestavkami. Kedze je mamicka na RD, tak sa pomedzi to musi venovat aj detom, navarit a tak. Takze zhltne jej to cas. Je to to iste, co so sitim. Najradsej by kazdy co najlacnejsie, ale site teplacky nebudu stat tolko, co z Pepca, bohuzial. To iste s tortou. Najradsej by to kazdy chcel len za cenu surovin alebo materialu. V tom pripade si to treba vyskusat na vlastnej kozi a spravit si sam.
Akurat rozmyslam, ze kupim pre babatko rucne pletenu deku, lebo nemam cas to urobit. Ale ked pocitam cenu materialu a co si jedna baba pyta za pracu, tak aj tak sa mi to oplati, lebo viem, ze to zhltne cas. A ten momentalne nemam. Takze take porovnanie. Napriklad.

nevenka
18. okt 2022

@prhlavka toto je presne, co som pisala. Ja zase zvyknem detom sit a kazdy si predstavuje, ze teplacky urobim za 2,50 ako z Pepca 😨. Len kvalitna teplakovina s atestom pre deti do 3 rokov treba pozriet, kolko stoji, kolko cca vyjde z metra latky, plus - ked nakupujem cez eshopy, tak patenty velakrat triafam farbu, nikdy nesedia poriadne, musela by som nakupit xy odtienov, aby som mohla povyberat, co najlepsie farebne ladi, plus k tomu galanteria. Ked si to zratam, su to "drahe" teplaky, keby som mala zapocitavat ten cas, pracu, opotrebenie stroja, nite roznych farieb...Rucna praca, rovnako aj toto pecenie je nevdacna robota, lebo hlavne ten, co to nikdy neskusil, netusi, kolko je s tym roboty.

ankare
18. okt 2022

Menšie mesto na strednom Slovensku: 15€ za kilo.

ivamel
18. okt 2022

@nykkushka keď som počula cenu 2 poschodovej svadobnej ze 200€ tak mi oči prevratilo...

nykkushka
18. okt 2022

@ivamel možno som divná, ale ja si vždy predstavím co by som za tu sumu mohla mať 🤣 200e ta tortu 🤦🏿‍♀️

janka1011
18. okt 2022

@nykkushka presne tak, ja by som v živote nedala za tortu ani 70, nieto ešte 200 eur. Je to chvíľková záležitosť, oslávenec z toho nič nemá, okrem toho že kúsok zje a odfotí sa, torta je hlavne pre hostí.

prhlavka
18. okt 2022

@nevenka suhlasim, nevdacna praca na ktorej je co pokazit a moze sa aj lahko stat,ze musi clovvek prerobit, urobit nove a 3 dni vlastne robil zadarmo. Muz mi hovori co nepeciem torty, pre verejnost,toto presne mu hovorim, on mi na to,ze sak treba si vypytat, ked vies,ze je vyborna aj pekna, reku kto mi to zaplati? Vacsina ochka stona za 80 eur za tortu nie to este za 120 eurovu. Pri tom je to minimalne 6 hodin prace a ked sa vyrabaju figurky modeluje aj 10 hodin.

nelka93
18. okt 2022

@dkethe cukrárky ale rátajú aj svoj čas, nikto nepecie zadarmo. Ja som kamoske robila tortu priemer 26, kvalitné suroviny, karamel robený doma, ozdoby z karamelu tiež doma robené. Krému tam išlo cca 2 kilo. Len suroviny ma vyšli na cca 30 eur. Tam ešte nie sú energie a čas ktorý som pri Tom strávila. Keby to nebolo pre ňu, tak pytam viac, za tortu som pýtala 45 eur. To nie je o chamtivosti, ale o vážení si vlastného času a roboty

vlasta1980
19. okt 2022

@dkethe pol kilove mascarpone vám nebude stačiť ani na vonkajšie potretie takej torty. Toto môže fakt napísať niekto kto nemá šajnu o pečení.

saxana000
19. okt 2022

To je strasne jednoduche napisat za kilo torty.napriklad je rozdiel ci je iba potreta kremom alebo potahovana so zapichom alebo modelovanim.aky krem?cokolada?mascarpone?nejake novinky? Pozri v lidli o kolko isla. hore obycajna tabulkova cokolada na varenie kde je maslo slahacka muka vajicka.. myslis ze tortu spravi cukrarka za hodinu?upiect natriet vychladnut potiahnut nazdobit nie prilis skoro aby sa neorosila.nie prilis neskoro aby neoschla.5e za.hodinu piplavej roboty je vela?ked na poriadnu tortu 50eur nemam da sa kupit v kauflande mrazena za 7e.
Ja myslim ze 20-30 eur za kilo tej pravej od cukrarky je uplne v pohode..
Ved obycajny cheescake nejde pod 3eura za kusok v cukrarni..

mona333
19. okt 2022

Ná sobotu mám v cukrárni objednanu tortu, cena 15€ za kilo.

kacenka1006
Autor odpoveď zmazal
kacenka1006
19. okt 2022

pocuj ak nechces piect a chces lacnu a peknu detsku tortu mavaju v tescu marlenku so slonikom napriklad

dzejsik
19. okt 2022

@dkethe plnka iba z polkila mascarpone na celu tortu by nebola ani citit, ani vidiet … ved treba ratat ze mas priemer 24 cm a minimalne spajas 4-5 platov korpusu a krem musi mat minimalnu vysku 1cm, aby sa dalo povedat, ze tam nejaky je, plus tortu treba aj obtriet

dzejsik
19. okt 2022

@ivamel to ale zavisi od dekoru torty, bez vyzdob je to ozaj vela, ale zase ak na nu chce nevesta napr ruze, su drahe a jedna nestaci… alebo komplikovane modelovanie z potahovky, to zabera mrte vela casu

kacenka1006
Autor odpoveď zmazal
kacenka1006
19. okt 2022

Ak ides piect tortu a chces dat na nu hracku poslem ti nase, posli mi spravu. dali sme jednemu synovi vlacik, jeden mal auticko. 3 vrstvy korpusu, hore ganache a ovocie, a sviecka a dieta nadsene. a torta pekna. a nie je to narocne. dala som do torty aj mrazene ovocie a v pohode. netreba sa bat skusat a to ja vobec nemam umelecke citenie

ericka168
19. okt 2022

@dkethe si piekla niekedy? Že vieš takto ohodnotiť? Ja síce niesom pekárka, ale pečiem torty pre rodinu a občas nejakých známych a môžem Ti povedať, že to nie len upiecť, naplniť nejaké ovocie ale aj ozdobuješ a neverila by si koľko sa nazbiera.. Teraz som robila pre známu a ani fondan nechcela iba mascarpone so šľahačkou na vrch a nejake ovocie sladke veci ako ozdoba a vyslo to 50 eur. Keby chcela s fondanom ešte drahšie by to mala.. Takže ťažko sa hodnoti niekomu kto nemá ani najmenší prehľad.. A ani nehovorím ešte elektrika a robota atď. Toľko môj pohľad na to a názor 😉

zafir01
19. okt 2022

@janka1011 ja tiež piecť neviem vôbec.. Občas buchty. Koláč lenivej ženy, občas nejaký cheescake. Doteraz sme tiež dávali torty piecť. No ceny po okolí za obyč okrúhlu tortu idú okolo 70 eur. To už je pre mňa pri 3 deťoch veľa.
Teraz bude mať syn 5 rokov, skúšala som tortu na nečisto. Prvý krát v živote.
Obyčajný piškót. A krém z mascarpone a šľahačky a ovocia. A navrch mascarpone, šľahačka a trochu kakaa. Ozdobené len tak pre efekt, zo záhrady kvetmi.. Synovi chcem urobiť čokoládové korpusy, mascarpone jahovove, a navrch biela aby bola a asi postruhana čokoláda, dookola možno nejaké to Kinderko, vajico, či Kinder bueno a 5 sviecok...
Ta moja prva im chutila. A vyšla ma na 10 eur (keď som aj elektrinu zarátala) . Nie je to žiadne super dielo,, ale myslím, že tie deti to až tak netrápi

zafir01
19. okt 2022

No pozri toto som upatlala na prvý krát. A deťom aj mužovi chutila. Nebola presladena. Hoci hej. Plná len jedna a piškótové platy dva boli iba, lebo mi to tak nejako vyšlo 🤷🏻‍♀️😂