icon

Aká káva vám chutí najviac?

barbora544__
17. máj 2024

Dobre ránko akú kávu mate radi ktorá vám najviac chutí 🙂❤️

moncurienula
27. feb 2025

My sme si vzali na skúšku tento balíček https://www.coffeein.sk/detail/694/filter-tasti... Nevedeli sme sa dohodnúť na jednej, tak sme ich rovno zobrali viacej 😀 Akože balenia sú menšie, ale aby sme poskúšali, tak je to akurát si myslím 🙂

simkima
28. feb 2025

@moncurienula tak super, to by bol podla mna aj fajn napad na darcek pre takeho kavickara 😇

bielasovicka
28. feb 2025

Ja pijem zalievanu tchibo alebo kapsulovu dolce gusto ristretto ardenza. Ale vidím, že tu všetci mate kávovar 🫣

sandra_kul
5. mar 2025

@evulincula za mňa teda jednoznačne áno, kvalita 100 bodov a najviac ma baví na tom e-shope, že tam je ozaj rôznorodosť chutí, každý si tam vie nájsť to svoje podľa vlastných preferencií. 🙂

gabrielkaa
5. mar 2025

French press kava, zrna sú jemnejšie pražene ako zrna do strojov, tým sú aj zdravšie. Kupujem ju ale tu vo Viedni. vygugli si akých predajcov kávy máš v okoli

penelope11
6. mar 2025

@gabrielkaa To, ci je french press kava zdravsia, je dost diskutabilne.
Jemnejsie prazene zrna su vo vseobecnosti zdravsie, lebo maju svetlejsie prazenie, ale tiez obsahuju viac kofeinu v porovnani s tmavsim prazenim.
Dalsia vec - French press nemusi automaticky znamenat jemnejsie prazene zrna. To, ake zrna pouzijes do pressu, je ozaj na tebe 🙂 Ale takato kava obsahuje aj viac olejov, kedze sa nepouziva papierovy filter.

gabrielkaa
6. mar 2025

@penelope11 veď práve ja kupujem kávu na French press, to znamená že jemnejšie pražena

gabrielkaa
6. mar 2025

@penelope11 ci ty si myslela, že tie oleje nie sú moc zdravé?

sabca99
6. mar 2025

@bielasovicka Praveze nie vsetci, ja napriklad kavovar nemam vobec, ani som nemala a popravde, kapsulovy by som si asi ani nekupila, ale tak tema tu je kava vseobecne 🙂

sabca99
6. mar 2025

@gabrielkaa Tak kopu oleja asi vseobecne znamena vyssi cholesterol, nie? 🙂 Ak sa to teda konzumuje stale.

gabrielkaa
6. mar 2025

@sabca99
Rastlinné oleje obsahujú cholesterol ?

24mima
6. mar 2025

@enya00 aj my kupujeme z Veľkého Zálužia. Najviac nám chuti Brasil, Honduras a teraz sme zobrali na skúšku Capucino od nich tak som zvedavá aká bude.

enya00
7. mar 2025

@24mima a tie limitky co maju, tie 200 gramove su tiez super..mali sme cervene hrozno- zvlastna chut, ale dobra a teraz taku kokosovu mame..mnam 😂 mne najviac chuti salvador

sisaka
7. mar 2025

Najobľúbenejšia je pre mňa Kona coffee z Big Island Hawaii (ale čistá, nepančovaná kadejakými inými druhmi), Blue Mountain z Jamaica a pripadne Columbia.
Čo mi vyslovene nechuti sú africké kávy, neviem im prísť na chuť, Ázia, tiež nič o čom by som básnila.

evulincula
7. mar 2025
simkima
11. mar 2025

Pre mňa je Coffeein e-shop s kávou číslo 1. Lebo čo sa týka čerstvosti, tak na toto kladú ozaj veľký dôraz, na stránke si vieš pri každej jednej káve overiť dátum praženia, čo je perfektné. 🙂

sabca99
12. mar 2025

@evulincula Vyzera super, aj 100% Arabika...
@simkima A aku kavu skor preferujes? Svetlejsie ci tmavsie prazenie?

simkima
13. mar 2025

@sabca99 za mna asi to stredne prazenie. je to taky idealny zlaty stred medzi kyslostou a horkostou 😀 a kava si stale zachovava taku tu svoju prirodzenu ovocnost + ak ma aj karamelove tony, to je dokonalost 😍 akoze nemam uplne najviac oblubenu kavu odtialto, lebo mi ich chuti viac, ale takto nejako pre mna chuti dokonala kava 😀

evulincula
18. mar 2025

@simkima A vies aj nejaku konkretnu odporucit, prosim ta? 😇 Nevyznam sa vobec.

simkima
20. mar 2025

@evulincula skus tuto 🙏 neolutujes 😉

diefca
20. mar 2025

@simkima mozem sa opytat v akom kavovare ju pripravujes? Z casovych dovodov som nateraz presla z paky na automat a neviem najst tu pravu kavu. Stredne prazenia su vodove a menej vyrazne. Prepalence typu Zlate zrnko emilia su uz na mna prilis, hladam nieco medzi tym. Hram sa s nastaveniami pri kazdej kave, ale zatial som nenasla tu moju vyvolenu 😁

beton
20. mar 2025

Doraz, praziaren v KE. zmes Lucky Man mi chuti najviac. potom intercity od nich.

simkima
21. mar 2025

@diefca som na tom rovnako, tiez len tie stredne prazenia uz vyberam, tie mi proste najviac vyhovuju. 😇 na stranke je uvedene, ze je to kava na filter, ale je vhodna aj do automatickeho kavovaru, to som sa informovala na stranke, maju tam chat 🙂 tiez mam automaticky, za tym pakovym mi aj luto nie je 😅

diefca
21. mar 2025

@simkima kolko ml vody a gramov kavy pouzivas na taketo espresso? Ja sa to snazim vyladit, sle pri medium roastoch som zistila, ze to potrebuje aspon 35-40 ml a to uz je chutovo dost vodove. Ak dam menej, tak to byva prilis kysle. Skusila by som sj tu Indiu, ked dorazim aktualne zasoby.

penelope11
25. mar 2025

@diefca Haha, presne. Som taka ista, tiez musim najprv minut to, co mam a az potom kupujem dalsiu 😀

simkima
4. apr 2025

@diefca ja si pri medium roastoch davam takych 17-18 g kavy a okolo 40 ml vody, ale je pravda, ze niektore sa pri kratsom extrakte zdaju kyslejsie. mozno skusit upravit teplotu vody, niekedy staci o par stupnov viac a chut sa uplne zmeni. 🙂

diefca
4. apr 2025

@simkima ano, ano, upravujem teplotu, mnozstvo vody, mletie, gramaz. Len moj kavovar mi da max 12g na davku, tak som dost obmedzena. Ale nasla som Honduras od Coffeeinu, ktory sa mi celkom podarilo vyladit. Medium roasty asi necham radsej tak. Ked budem velka (a deti tiez), prejdem naspat na paku 🙂

penelope11
10. apr 2025

@diefca Honduras je skvela aj za mna 👏
Skusala si niekedy urobit "bypass", teda vytiahnut napr. 25 ml espressa a doliat par ml horucej vody zvlast? Chut zostane koncentrovanejsia, ale objem bude "pitelnejsi" 😀 , nieco medzi espressom a lungom. Mozno by to pri niektorych kavickach pomohlo.

diefca
11. apr 2025

@penelope11 tento pomer konkretne nie, ale podobne lungo robim svokre, ked vyzaduje kybel kavy. Vyskusam, aspon budem mat zmenu