icon

Aká káva vám chutí najviac?

barbora544__
17. máj 2024

Dobre ránko akú kávu mate radi ktorá vám najviac chutí 🙂❤️

pralinka86
17. máj 2024

Taka stredne horka a nie kysla hlavne.. zo zlateho zrnka bol fajn Oliver ci cezar. Emilia bola taka nemastna neslana, velmi jemna.
Ale co kavovar, to inu kavu urobi, hoci aj z toho isteho balenia

astronaut321
17. máj 2024

Lavazza Qualita Oro v moka konvičke mi najviac chutí

tina1991
17. máj 2024

@barbora544__ Mlsnacava 80/20 mnam

surama
17. máj 2024

@kullovak Prepac, ja som si myslela, ze si to napisala ako zart. Illy je kvalitou to najhorsie, co moze byt, velmi zle obstala v testoch, tak ma prekvapilo, ze ju niekto odporuca ako naj kavu. Ale ak to chuti, tak v pohode, nemam s tym problem 🙂

karolsi
18. nov 2024
Používateľ karolsi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolsi.

ja mám veľmi rada blue orca colombia z hama sk je slabo kyslá, sladko vonia a v chuti cítim karamel a slivky

sandra_kul
15. jan 2025

Ahojte, žienky. Robím si taký malý prieskum, keďže som milovník kávy a isto sa vás tu tiež nájde niekoľko. Akú kávu máte najradšej? 😇

simkima
16. jan 2025

@sandra_kul mne sa najviac chutovo osvedcili kadejake azijske kavy. aj ked v mojom okoli take takmer nikto nepije, resp. nemaju skusenost, mne chutia. staci mi raz ochutnat nieco, co mi zachuti a drzim sa toho. 😀

sabca99
21. jan 2025

@simkima A ako si sa k nim teda dostala, ked ich nikto v tvojom okoli nepije? 😅 Ja nie som popravde az taky odbornik, resp. nevyznam sa velmi, ale tiez si rada necham poradit.

surama
21. jan 2025

@sabca99 Napr. Coffeein ma kavy s roznych casti sveta, aj z Azie, napr. Vietnam. Na Slovensku je uz naozaj vela praziarni a na ich strankach si vies pozriet profil danej kavy a podla toho si vybrat ci chces sladku alebo viac horku, menej kyslu, viac kyslu...chutove profily mas rozne - ovocne, cokoladove atd.

klotildabazarik
21. jan 2025

@barbora544__ cibetkova

livi
21. jan 2025

odporúčam pozrieť blogokave.sk alebo profil ladislav király na instagrame. A dozvieš sa, prečo sú supermarketové kávy a tiež starbucks a podobné humus
a zistíš, ako má chutiť poriadna káva, ktorej samozrejmosťou je, že má obsahovať komplexné informácie a to konkrétne -pestovateľ, krajina+konkrétna farma, odroda, metóda spracovania, praženie, chuťový profil, acidita atď...
nám chutia kávy od 9gramscoffee, stránka je coffeeart.me a teda zatiaľ bezkonkurenčné ceny, každý mesiac zľavové akcie, vernostný program.
Konkrétne mám rada viac acidné kávy s ovocnou príchuťou, light praženie a väčšina mojich najobľúbenejších sú Etiópia- teraz mám sidamo bensa gr3 natural a shakiso gr2 guji natural
v mojej obľúbenej kaviarni majú Karma coffee a od nich mám rada napríklad Rwandu

livi
21. jan 2025

a najviac mi vyhovuje ristretto (čiže najmenšia veľkosť) alebo keď mám chuť na väčšie množstvo, tak filter V60

simkima
22. jan 2025

ja taktiez najviac kupujem z Coffeein. ich kavy su teda kvalitovo uplne niekde inde ako take, ktore kupite v beznych obchodnych retazcoch. za mna rozhodne ist touto cestou, proste niet nad kavu priamo z praziarne.

sandra_kul
23. jan 2025

@simkima Akože už som zachytila ich stránku, ale nevedela som, aké sú, ako chutia 🙂 Čím sú špeciálne? Keď vravíš, že sú kvalitovo inde. 😇

simkima
24. jan 2025

@sandra_kul Tak ich kávy sa odlišujú od komerčných značiek mnohými vlastnosťami. V prvom rade sú známi tým, že ponúkajú čerstvo praženú kávu. Každý balík sa praží na objednávku, čo znamená, že káva sa k zákazníkovi dostane v optimálnom čase na spotrebu. Čerstvá káva má samozrejme výraznejšiu arómu, lepšiu chuť a tým pádom aj lepší zážitok zo samotného pitia kávy 😀
A samozrejme si zakladajú na kvalitných surovinách. Používajú len 100% arabicu z rôznych krajín.

snowflakenel
24. jan 2025
penelope11
28. jan 2025

Ja si momentalne dost idem tuto. Proste ked si nieco oblubim, tak velmi dlho nedokazem presedlat na nieco nove. 😀

natalka13
28. jan 2025

lucaffe mamma, oro caffe premium bar, musseti inteso

simkima
30. jan 2025

@livi presne tak, to su take smerodajne informacie, ked uz sa rozhodnem nejaku tu kavu pit 🙏 ja ani neviem, ako som kedysi mohla pit kavu 3v1 napriklad 😂 teraz mam chut preplieskat kazdeho, kto si taku v mojej blizkosti zaleje 😂

livi
30. jan 2025

@simkima kým človek neochutná fakt dobrú kávu, tak nevie, aký humus pil predtým 😀

penelope11
30. jan 2025

@livi Presne toto som sla napisat 😝 Napriklad ale moj otec odmieta vsetko nove, co nepozna, nerad skusa nove veci, jednoducho je to tvrdohlavec. Ale ked sa napil raz z mojej kavy, tak odvtedy si uz tu svoju smetovku nekupuje 😂 Velmi sa na tom bavim doteraz 😀

simkima
3. feb 2025

@penelope11 to tak ale vacsinou byva 😀 a tiez som predtym nevedela, co je dobre, respektive co je kvalitne a ako ma vlastne kvalitna kava chutit.

mamatroch
3. feb 2025

@barbora544__ taka, ktora chuti Tebe 😉 . Ale mne osobne Caffepoint (konkretne Roma, Napoli, San Marino), vyskusala som uz rozne, Ebenica, Moritz... ale ku Caffepointu som sa vratila, ta vona a chut, dokonalost v salke ☕

mamatroch
3. feb 2025

@barbora544__ ja si vzdy meliem cerstvu v rucnom keramickom mlynceku a pouzivam aeropress.

sandra_kul
4. feb 2025

@mamatroch Ja som obnovila tému, ona písala pôvodný príspevok, treba si aj čas pozrieť, písala to pred rokom. 🙂
Ja idem skúsiť objednať z Coffeein tú valentínsku kávu, akurát majú aj na IG súťaž. A celkovo som čítala dobré recenzie na tento e-shop, tak som zvedavá a teším sa. 🙂

penelope11
4. feb 2025

@mamatroch Moze byt, kazdy mame svoje sposoby 😀 Kazdopadne super napad, ze si to vies takto pomliet sama doma. A co viem, tak kazdemu sa to ani nechce 😂
@sandra_kul Vyskusaj a potom daj echo, ze aka je. 200g lasky sa tusim vola, ze? Mily nazov ma 😂

sandra_kul
5. feb 2025

@penelope11 áno, tak. a našla som toto dokonca, tak som objednala. 🙂 parádny balíček. mňam.

simkima
7. feb 2025

@sandra_kul tuto som este neskusala. to je nejaka limitovana edicia teraz asi iba pred valentinom, co? 🙂 uz ti to prislo?

sandra_kul
17. feb 2025

@simkima samozrejme, prišlo to rýchlo, chcela som to mať do Valentína doma. mužovi som ju kúpila a aj sme si ju na Valentína uvarili. plus tie čerešne v čokoláde k tomu, no proste nemalo to chybu. 😇 viac nám netreba. nejako sa nezvykneme obdarúvať v tento "sviatok" stačia nám takéto drobnosti a spoločné radosti. 🙂 a myslím, že o tom to aj je.

evulincula
19. feb 2025

@sandra_kul Takze chutovo je dobra? 🙂 Oplati sa objednat?