Aké jedlo vziať na dlhé cesty vlakom?
Ahojte, cestujem zajtra vlakom 6 hodín, aké jedlo sa dá zobrať do vlaku, čo sa nepokazí ? Niečo výživné ? Nemám veľmi nápady.
@zuzikak neuraz sa, ale seriózne radis brat niekomu do vlaku , kde je veľa ľudí pokope VAJCIA,TUNIAKA A FASIRKY???🤦♀️
To už sa nečudujem, že keď cestujem niektorí tam vytiahnu takéto smrady . Par hodín odlezane sendviče s vajcom a rybou by mali byť normálne zakázané do dopravných prostriedkov
Ľudia trošku menej sebectva a berte ohľad aj na ostatných v tom vlaku.
@lakebabe tak zase troska brzdi. Myslela som dat to do sendvicu. A v lietadle ti davaju co ? Sendvic sunka/syr alebo tuniak/vajicko. Je tam klimatizacia, vzduch sa tam len toci a nikto tam nepada smradom. Fasirky su dalsia vec, ktora sa nemusia jest ako pre teba smradlave. Ked ich odkvapkas od oleja a nedas tam privela cesnaku tak to nie je nic strasne. Ked si to tak vezmes, tak aj ten parok v rozku, ked si chces kupit na stanici alebo akukolvek oblozenu zemlu citit bude.
nepokazi sa ti nic za takku kratku dobu len varene tam moc nezohrejes a niektore veci sa vo vlaku blbo jedia taze skorej na komfort co sa ti dobre je v narocnejsich podimienkach.. chlebi vo vajci natierka chlieb nakrajana zelenina ovocie omelety...
@lakebabe aky je problem z vajickami.?.. tuniak tiez nieje katastrofa aj ked sa to zle je .. sardinky su skorej na hrane ohladom nejakej nevhodnej vone.... ved to tam nemas vylozene ako svedske stoly alebo picknick.. mas to v batohu vyberies a zjes a hotovo.... cokolvek moze zanechavat vone... radsej jedzme vseci fornety zo stanice lebo tie pekne vonaju a su "super zdrave"
@oskvarka @zuzikak ako sorry varené vajcia a tuniak a podobne delikatesy smrdia v akejkoľvek forme.
To fakt neviete ako ľudia tu chvíľu vydržať a nejesť v dopravných prostriedkoch smradlave veci? To je ozaj také obmedzujúce? Zjavne necestujete často,. Ja bohužiaľ áno a ked si poniektorí vytiahnu tieto smradlave desiaty je v tom kúpe na zvracanie.
V lietadle mi v živote neponukli vajcia a ryby. Štandardne majú v ponuke sunkove a podobne panini. To je taky problém na tu chvíľu si vziať roztek so šunkou alebo niečo tomu podobne? Co nemá žiaden pach , aby polka ľudí okolo mňa to nemusela cuchat? Však to nie je preboha celodenná turistika ale par hodin vo vlaku
@lakebabe cestujeme velmi často a nie len 6 hodinove vzdialenosti aj s malými detmi... šunka a párky alebo iné údeniny podla teba nemaju pach ? (ja také veci ani nekupujem nepovažujem údené jedlo za zdravé .. ani mäsové polotovari a ryby vo vlaku nejem kôli silnejšej vôni ale tuniak v rožku podla mna nieje cítiť vôbec) Podla mna nik nenechá deti 6 hodín vo vlaku o hlade a pre mna je tiež 6 hodín vela.. bolo by mi zle uy aj po 3 hodinách... ale nakolko cestujeme casto v skupine zaberieme celé kupé ak tam sú ;) tak sa nemusíš báť ...
@oskvarka Tuniak smrdí sama ho jedávam a v živote by som ho nevzala vonku medzi ludi.
Polka ľudí chodí do vlaku neosprchovana a páchne, do toho jeden vytiahne ruské vajce s rozkom, dalsi vajcovy sendvič, tretí tuniaka a ostatní sa môžu aj dovracat.
Ta klíma vo vlaku funguje ako funguje, okná sa často otvárať nesmú a šesť hodín vo vlaku sa dá prežiť aj s niečím normálnym. Sendvič so šunkou , zeleninou, nejaké pecivo a podobne jedla nepachnu nijako.
Nenosím nič také, lebo nie som sebecký jedinec a som voči ostatným ohladuplna a neuškodilo by to viacerým v dnešnej dobe. Verejná doprava je verejná pre všetkých, tak by sa mohli ľudia konečne trochu rešpektovať.
@amel ja fakt niekedy chytím, ze musím ísť vlakom cez pol Slovenska aj par krát do týždňa a zažila som tam kadeco. Mamičky s deťmi cez prázdniny hlavne sú samostatná kapitola, ale neriešim sú to deti. Naposledy cez jarné prázdniny išli matky s malymi deťmi na výlet , fľaša proseca o 10 ráno v ruke, ziapali viac tie matky ako deti.
Len keby niektorí ľudia si trosku uvedomili, že tam fakt nie sú sami. Hlavne keď teraz ma väčšina vlakov otvorené veľké kúpe. Všetko je tam cítiť a ten smrad sa tam ozaj dlho drzi
@amel tak niektorým detom je vo vlaku dlho 6 a viac hodín vo vlaku hlavne ak nie sú zvyknutý a sú prirodzene hlučnejšie aj ak sa pekne hrajú .. moji sú na cestovanie zvyknutý takže to je v pohode ale napriek tomu niekedy vidím že niekomu prekážajú, lebo má rád úplné ticho... ale to sa stáva málokedy kedze nase vlaky sú také hlučné a hrkotajú až hrôza... ale sú situácie kedy sa stane napríklad vecko velkosti 0.4 m2 a pokaká sa ti dieta no tak nenecháš ho v tom 3 hodiny ale tak to si uz spolusediaci oddtrpia...
@amel a tiež je horšie ked ide vačšia skupinka detí .. mi chodievame aj sami (ale mám 4 deti takze tiez je to skupina :D) aj so skupinou... a so skupinou sa snažíme ísť viac na kraj vagúna prípadne kupecka a voliť pre deti nejaký program ktorź by ich zabavil a bol menej rušivý lev niektoré vypočitavankove hry sú vo vecsej skupine hlucnejsie ale tie deti si to neuvedomia... len teda neocakávam ze deti vo veku 4-10 rokov si sadnú a budú si 6 hodín čítať ... dnes je ale lahsia doba dá sa im pustit aj film alebo pustit nejaký zaujímavý podkast ale tak tiez nechces aby dieta 6 hodín pozeralo do monitora len preto aby bolo absolutne ticho.. a ako si sama poveala niektory dospely sa tak rozprávajú (alebo telefonujú) že ich počuť viac ako tie deti... ked inme ale sami tak cítim velký rozdiel v hlucnosti, aj ked nebolo to vzdy také dobré ako teraz deti podrástli skorej sú rozumné..
@oskvarka ja chodím iba pracovne dni , ale aj to býva plne hlavne mimo zimu. Študenti cestujú z intrakov , výlety atď. Od deti nikto nečakal ze budu sediet ticho, ani v kocari to je nereálne . Nech si tam aj stojky robia to mi je jedno.
Len horšie keď musíš sedieť pri niekom kto ťa terorizuje smradmi z nesprchovania upoteny alebo z takýchto desiat. To už je otras
@oskvarka ano,hluk nie je problém
Ja mam na mysli skôr preemotovovane mamičky,ktoré si myslia,že dookola treba vysvetlovat,že v topánkach sa neskace po sedadlách,nekopu sa cestujúci,nevresti sa za všetko....Na 3.x neposluchne,posadím dieťa a bude sedieť,inak vystupujeme a je mi jedno kde.
Boli sme na ihrisku,do dcéry hádzalo jedno dievča kamene-kam zasiahlo.Mamicka vždy prišla,s úsmevom upozornila,že to nie je správne....keď to to dieťa urobilo 5.x,zdvihli sme sa a odišli z ihriska.
A mohla by som pokračovať.
@amel tak to je smutné no .. ved to nie je respekt ale presny opak zial niektory ludia zabudaju ze moja sloboda konci tam kde zacina sloboda niekoho ineho a to musi platit aj pre deti... ak dieta nevie co z nohami tak ho presadim .. a ked chce stat na sedadle aby videl z okna tak vyzujem a netvarim sa ze sa nic nedeje.. ked je problem ked si niekto mysli ze staci komunikácia a vysvetlovanie ale vysledok netreba.. ved potom to maju deti len ako radio.. jednym uchom dnu a druhym von.. ved nejake nasedky konania musia deti citit ... placuce deti beriem ale s rezervou viem ze deti nevedia vsetky emocie zvladat ale tak vzdy sa snazim do spravnej mieri situaciu upokojit s ohladom na ostatnych..
Ja by som si kúpila bagetu a dajake bebe keksy a vodu
A akým vlakom cestuješ? V regio majú toho veľa za par e, kávu som si objednala zadarmo a cheesecake tam bol asi za 1e 😁

tak ako detom na vylet - kludne si sprav vlastny burger (bud trhane maso, fasirku alebo sekanu) a do toho si das zeleneho salatu a paradajky kolko len chces. Vlastny nachystany parok v rozku, chlieb so salamou a alebo sunkou, sendvice s tuniakom a vajickom. Do misky si nakrajaj akekolvek ovocie na co mas chut a pribal vidlicku. Tak isto sa da spravit zeleninovy salat, kupis rozne kolaciky (sladke, slane), cerealne tycinky a mas vybavene. Za 6 hodin sa najes len 1x plus nejake tie drobnosti.